Koczowanie przed budynkiem sądu II FN

Miejsce spotkań mieszkańców federacji. Arkadiusz gwarantuje smaczność trunków.
Awatar użytkownika
Femme Mystere
Contributor
Contributor

Re: Koczowanie przed budynkiem sądu II FN

Post autor: Femme Mystere »

Osobiście byłabym fanką odwrotnej gradacji, tak jak i Herr @August de la Sparasan, ale narazie nie planuję tworzyć z Freutu Rammstein państwa w państwie.
Awatar użytkownika
Użytkownik Usunięty 233511
Experienced
Experienced

Post autor: Użytkownik Usunięty 233511 »

Femme Mystere pisze: 13 paź 2024, 16:59Osobiście byłabym fanką odwrotnej gradacji, tak jak i Herr @August de la Sparasan, ale narazie nie planuję tworzyć z Freutu Rammstein państwa w państwie.

Ja jestem fanem takiego rozwiązania, jeśli pozwala na to stan osobowy danej prowincji, która chce mieć coś więcej. No ale jak wszyscy wiemy, na tą chwilę stan naszego państwa nie jest jakiś dobry, więc na takie rzeczy nie możemy sobie pozwolić.
Awatar użytkownika
Albert Fryderyk de Espada
Proficient
Proficient

Post autor: Albert Fryderyk de Espada »

Waksman pisze: 13 paź 2024, 17:03Ja jestem fanem takiego rozwiązania, jeśli pozwala na to stan osobowy danej prowincji, która chce mieć coś więcej. No ale jak wszyscy wiemy, na tą chwilę stan naszego państwa nie jest jakiś dobry, więc na takie rzeczy nie możemy sobie pozwolić.

Tym bardziej że prawo federalne przewiduje również możliwości może nie tak rozległe jak niektórzy by chcieli lecz w tym przypadku (mowa o wojsku) ciężko zgodzić się na ustępstwa gdyż raz złożone wobec jendego państwa szybko spowodują iż pozostałe również zapragną takich przywilejów. 

Obrazek

AFdeEspada@nordnet.fn

Awatar użytkownika
Użytkownik Usunięty 233511
Experienced
Experienced

Post autor: Użytkownik Usunięty 233511 »

Albert Fryderyk de Espada pisze: 13 paź 2024, 17:10Tym bardziej że prawo federalne przewiduje również możliwości może nie tak rozległe jak niektórzy by chcieli lecz w tym przypadku (mowa o wojsku) ciężko zgodzić się na ustępstwa gdyż raz złożone wobec jendego państwa szybko spowodują iż pozostałe również zapragną takich przywilejów. 

Dokładnie tak to działa. Dlatego właśnie cieszę się, bo nasz sąd dba także o stabilność naszego kraju. Dobrze, że nauczyliśmy się po I Federacji 😄
Awatar użytkownika
August de la Sparasan
Collaborator
Collaborator

Post autor: August de la Sparasan »

Jak już chyba wspominałem i chciałbym wyrazić to dostatecznie jasno: nie oczekuję od nikogo zrozumienia ani wsparcia. Ja po prostu robię to, co zrobić muszę. Choć i bawię się przy tym całkiem nieźle, szczególnie widząc skrzywienie niektórych indywiduów (jakbym protestował bezpośrednio przeciwko nim).

NordNET:

augustdelasparasan@nordnet.fn

Discord:

August (sagan Amatorii) / august_de_la_sparasan / August#6022

Awatar użytkownika
Femme Mystere
Contributor
Contributor

Post autor: Femme Mystere »

Herr @August de la Sparasan, proszę z szacunkiem wobec władzy...
Awatar użytkownika
August de la Sparasan
Collaborator
Collaborator

O, nie sądzę, aby to co piszę było obraźliwe dla kogokolwiek. Nadto dziwi mnie, czemu za adresata moich słów została uznana właśnie bliżej nieokreślona "władza".

NordNET:

augustdelasparasan@nordnet.fn

Discord:

August (sagan Amatorii) / august_de_la_sparasan / August#6022

Awatar użytkownika
August de la Sparasan
Collaborator
Collaborator

Dzień 24.

W sumie bawi mnie również, gdy określa się, że tym koczowaniem chcę cokolwiek na kimkolwiek wymóc, trochę jakby to miał być szantaż ("zróbcie to i to, bo wam będę koczował, to jest groźba!"). Nie ukrywajmy, nie jestem w sytuacji uprawniającej i umożliwiającej mi wywarcie jakiegokolwiek nacisku na kogolwiek. Śmieszny facet pod budynkiem