II Sesja Keisarnoud

Awatar użytkownika
Markus Wettin
Contributor
Contributor

Re: II Sesja Keisarnoud

Post autor: Markus Wettin »

Peetri Romanaav pisze: 28 maja 2025, 20:29Cóż, mogę usiąść i zacząć pisać. Wrócimy do rozmowy, a raczej do głosowania jak wszystko będzie gotowe. 

Wasza Imperatorska Mość,

Jak mają się prace nad konstytucją? Biorąc pod uwagę wszechobecną realiozę, może jesteśmy jakoś w stanie podzielić się obowiązkami?
(-) Maarik Vettari
Awatar użytkownika
Andrzej Ordyński
Collaborator
Collaborator

Post autor: Andrzej Ordyński »

Deklaruję chęć udziału w pracach (lub nawet napisanie pierwszego szkicu), tylko musi pojawić się zielone światło ze strony Imperatora.
/-/ prof. Andrzej Płatonowicz Ordyński

Premier II Federacji Nordackiej
Awatar użytkownika
Peetri Romanaav
Community Regular
Community Regular

Post autor: Peetri Romanaav »

Dobrze odkopuję temat naszej II Sesji Keisarnoud. Wybaczcie za moją bardzo długą nieobecność i nieaktywność.

Wiedząc, że często zdarza mi się zniknąć na dłuższy czas proponuję, abyśmy powołali Jego Ekscelencję @Andrzej Ordyńskina Regenta. Będzie on mógł dalej za mnie prowadzić wszystkie działania Imperatora do momentu mojego powrotu w przypadku kolejnego nagłego ataku realiozy. 

Co do Konstytucji to prosiłbym Cię Andrzeju jeśli masz oczywiście czas i chęci, aby przedstawił szkic. 

Peetri Romanaav

Jego Najjaśniejsza Imperatorska Mość, Imperator Nan Di, Imperator Brodrii, Pan rzeczy widzialnych i niewidzialnych.

p.romanoff@meil.nan
Awatar użytkownika
Reza I Pahlavi
Apprentice
Apprentice

Post autor: Reza I Pahlavi »

Peetri Romanaav pisze: 24 lip 2025, 11:38Dobrze odkopuję temat naszej II Sesji Keisarnoud. Wybaczcie za moją bardzo długą nieobecność i nieaktywność.

Wiedząc, że często zdarza mi się zniknąć na dłuższy czas proponuję, abyśmy powołali Jego Ekscelencję @Andrzej Ordyńskina Regenta. Będzie on mógł dalej za mnie prowadzić wszystkie działania Imperatora do momentu mojego powrotu w przypadku kolejnego nagłego ataku realiozy. 

Co do Konstytucji to prosiłbym Cię Andrzeju jeśli masz oczywiście czas i chęci, aby przedstawił szkic. 

Witamy serdecznie, Niebiański Cesarzu i uważamy, że kandydatura Białego Chana na stanowisko Regenta jest wręcz idealna, więc z radością przyjmujemy tą nominację! 🙂 😉
Awatar użytkownika
Peetri Romanaav
Community Regular
Community Regular

Post autor: Peetri Romanaav »

Szanowny,

To jeszcze nie jest oficjalna nominacja na stanowisko. Nie mniej bardzo się cieszę z tak pozytywnego odbioru propozycji tego kandydata. Postaram się na dniach przedłożyć propozycję ustawy zasadniczej i tam będzie kwestie Regenta. 
Peetri Romanaav

Jego Najjaśniejsza Imperatorska Mość, Imperator Nan Di, Imperator Brodrii, Pan rzeczy widzialnych i niewidzialnych.

p.romanoff@meil.nan
Awatar użytkownika
Andrzej Ordyński
Collaborator
Collaborator

Post autor: Andrzej Ordyński »

Już parę godzin temu próbowałem odpowiedzieć, ale na forum po raz kolejny nie dało się wrzucić posta, więc powtórzę jeszcze raz. 

Dziękuję za zaufanie, ale chciałbym zaproponować, by nasz regent-kanclerz był nominowany przez Keisarnoud i zatwierdzany przez Imperatora. Dzięki temu nasze życie polityczne uzyska element zmienności, a nasi obywatele zyskają realny wpływ na funkcjonowanie państwa. 
/-/ prof. Andrzej Płatonowicz Ordyński

Premier II Federacji Nordackiej