Ludność Hawilandzka: kultura, pochodzenie itp.

Awatar użytkownika
Tadeusz I Wielki
Collaborator
Collaborator

Re: Ludność Hawilandzka: kultura, pochodzenie itp.

Post autor: Tadeusz I Wielki »

Vladimir Agucko pisze: 13 mar 2023, 11:41Dzień dobry w Unii, tak przy okazji. Chciałem się dowiedzieć czegoś więcej na temat tego Henia pierwszego. To jakiś król był? Czy dużo żon miał?

Dobrze wiedzieć, kiedy się zaczyna, a kiedy kuńczy rok. ? 

A no wiadomo xD, co do tego Henryka, to jest dawny narracyjny król (narracyjny pierwszy władca), ale narazie zbytnio info o nim nie ma
I oraz IV Prezydent II Federacji Nordackiej, Król Hawilandu, Tadeusz Henrykowski

Obrazek

Aktualnie niedostępny, w razie problemów proszę o kontakt: tadeuszhenrykowski@gmail.com

Awatar użytkownika
Kamiljan de Harlin
Community Regular
Community Regular

Post autor: Kamiljan de Harlin »

Mam pytanko. Wedle historii, Hawilandczycy mają podobne korzenie do Kiriańczyków i Voxlandczyków... Pochodzą także z Orientyki. Gdzie więc umieścilibyście ich na tej liście?

https://forum.insulia.pl/viewtopic.php?p=316#p316

Jeśli jest taka wola Voxlandczyków i Kiriów, to możnaby było zrobić wspólną podrodzinę dla grupy voxlandzkiej, kiryjskiej i hawilandzkiej.
Ostatnio zmieniony 17 mar 2023, 11:19 przez Kamiljan de Harlin, łącznie zmieniany 1 raz.
Arcydemon wojny, Khorne, wybuchł tak wielkim gniewem na moje proroctwa, że sama jego aura wściekłości wgniotła mnie z impetem w ziemię. Siła uderzenia była tak potężna, że przebiłem się na samo dno lądolodu, na którym stoi stolica Imperium Chaosu. Odnalazłem się wówczas w lochach Khorna, gdzie orędownicy pokoju, spokoju i przyjaźni byli doprowadzani do obłędu niewyobrażalnymi torturami. Widziałem cele więzienne zbudowane z czystej energii nienawiści, w których wszystkie kąty miały więcej niż 180 stopni, a i tak tworzyły jakimś cudem zamkniętą przestrzeń. Samo patrzenie na te oszalałe struktury wywoływało we mnie niewyobrażalne cierpienie, nie wspominając o rzeczach, którym poddawani byli osadzeni - na samo ich wspomnienie skręcam się z bólu.

Awatar użytkownika
Tadeusz I Wielki
Collaborator
Collaborator

Kamiljan de Harlin pisze: 17 mar 2023, 11:18Mam pytanko. Wedle historii, Hawilandczycy mają podobne korzenie do Kiriańczyków i Voxlandczyków... Pochodzą także z Orientyki. Gdzie więc umieścilibyście ich na tej liście?

https://forum.insulia.pl/viewtopic.php?p=316#p316

Jeśli jest taka wola Voxlandczyków i Kiriów, to możnaby było zrobić wspólną podrodzinę dla grupy voxlandzkiej, kiryjskiej i hawilandzkiej.

Cześć, Hawilandczycy według założeń, to potomkowie ludów Orientyckich i Nordackich, a więc dałbym Hawilandczyków do Podrodziny Slawian, i dodał grupę hawilandzką, w której znajdowali by się hawilandczycy i postańczycy.  Co do podrodzin, to aktualnie nie wiem, narazie bym ustalił tak jak pisałem wcześniej
I oraz IV Prezydent II Federacji Nordackiej, Król Hawilandu, Tadeusz Henrykowski

Obrazek

Aktualnie niedostępny, w razie problemów proszę o kontakt: tadeuszhenrykowski@gmail.com

Awatar użytkownika
Kamiljan de Harlin
Community Regular
Community Regular

Post autor: Kamiljan de Harlin »

Dzięki za odpowiedź. Uwzględnię ją w aktualizacji spisu narodów.
Arcydemon wojny, Khorne, wybuchł tak wielkim gniewem na moje proroctwa, że sama jego aura wściekłości wgniotła mnie z impetem w ziemię. Siła uderzenia była tak potężna, że przebiłem się na samo dno lądolodu, na którym stoi stolica Imperium Chaosu. Odnalazłem się wówczas w lochach Khorna, gdzie orędownicy pokoju, spokoju i przyjaźni byli doprowadzani do obłędu niewyobrażalnymi torturami. Widziałem cele więzienne zbudowane z czystej energii nienawiści, w których wszystkie kąty miały więcej niż 180 stopni, a i tak tworzyły jakimś cudem zamkniętą przestrzeń. Samo patrzenie na te oszalałe struktury wywoływało we mnie niewyobrażalne cierpienie, nie wspominając o rzeczach, którym poddawani byli osadzeni - na samo ich wspomnienie skręcam się z bólu.

Awatar użytkownika
Użytkownik Usunięty RO3522
Newbie
Newbie

Post autor: Użytkownik Usunięty RO3522 »

Odświeżamy wątek? Bo prawie nic nie wiadomo o kuchni postańskiej, oraz ogólnie paru sprawach
Awatar użytkownika
Voloslav von der Hov
Rookie
Rookie

Post autor: Voloslav von der Hov »

Jak Król wróci to odświeżymy ?
ktoś mniej ważny
Awatar użytkownika
Tadeusz I Wielki
Collaborator
Collaborator

Voloslav von der Hov pisze: 04 cze 2023, 19:08Jak Król wróci to odświeżymy ?

Dobra, można odświeżać, już jestem ?

Obrazek

Awatar użytkownika
Aleksander von Kruk
Rookie
Rookie

Post autor: Aleksander von Kruk »

Jaka kuchnia Postańska? chyba Hawilandzka, ale dobra, poniżej lista tradycyjnych dań:

- SUSZONA RYBA

- SKYROS (JOGURT)

- PUREE Z RYBY

- CHLEB HAWILANDZKI

- JAGNIĘCINA
Awatar użytkownika
Newbie
Newbie

Dobra, a dynastia Tadeuszowska (idk jaka to jest nazwa) to są jakieś info o niej? Bo przez nią dotrzemy do Gorba, a w jego info jest sporo o hawilandczykach
Awatar użytkownika
Newbie
Newbie

Ponawiam prośbę, + może poszukajmy coś z Archiwów Postańskich? tam coś jest o rodzinie Debrów, która była hawilandczykami 
Zablokowany

Wróć do „Kawiarenk?”