Oskarżenie Nordackiego Konsorcjum Informatycznego ws. usunięcia artykułu prasowego

Awatar użytkownika
Robert Drenin
Community Regular
Community Regular

Re: Oskarżenie Nordackiego Konsorcjum Informatycznego ws. usunięcia artykułu prasowego

Post autor: Robert Drenin »

Vladimir Agucko pisze: 19 mar 2023, 1:46Wymierzenie kary prezesowi NKI i jego współpracownikom w postaci wypłacenia pokrzywdzonemu 1 000 000 waluty Republiki Muratyki

Czy ja dobrze rozumiem, że chodzi o pracowników NKI również?
Towarzysz Robert Drenin

Wiceprzewodniczący Rady Komisarzy Ludowych Związku Kolektywistycznych Republik Rad
Awatar użytkownika
Albert Fryderyk de Espada
Proficient
Proficient

Re: Oskarżenie Nordackiego Konsorcjum Informatycznego ws. usunięcia artykułu prasowego

Post autor: Albert Fryderyk de Espada »

Vladimir Agucko pisze: 19 mar 2023, 10:16Nie ma podstaw do obalania Szanownego. ? Są inne podstawy do pozwu.

Strach się bać ile na szanownego się znajdzie, takiej list złych uczynków to nawet Święty Mikołaj nie ma.

Obrazek

AFdeEspada@nordnet.fn

Awatar użytkownika
Albert Fryderyk de Espada
Proficient
Proficient

Post autor: Albert Fryderyk de Espada »

Tak na marginesie, czy NIK posiada w ogóle konto w MBP z którego byłoby w stanie pokryć koszta czegokolwiek ?

Obrazek

AFdeEspada@nordnet.fn

Awatar użytkownika
Robert Drenin
Community Regular
Community Regular

Post autor: Robert Drenin »

Albert Fryderyk de Espada pisze: 19 mar 2023, 10:24Tak na marginesie, czy NIK posiada w ogóle konto w MBP z którego byłoby w stanie pokryć koszta czegokolwiek ?

Nie ma, więc teoretycznie to albo prywatnie, albo państwa musiałyby to wypłacić.
Towarzysz Robert Drenin

Wiceprzewodniczący Rady Komisarzy Ludowych Związku Kolektywistycznych Republik Rad
Awatar użytkownika
Użytkownik Usunięty 233511
Experienced
Experienced

Post autor: Użytkownik Usunięty 233511 »

Albert Fryderyk de Espada pisze: 19 mar 2023, 10:24Tak na marginesie, czy NIK posiada w ogóle konto w MBP z którego byłoby w stanie pokryć koszta czegokolwiek ?

Oczywiście. Na naszym koncie mamy zawrotną sumę 27 jordów muratyckich. Jesteśmy najbardziej wypłacalną spółką na rynku Kontynentu Północnego.
Awatar użytkownika
Użytkownik Usunięty 233519
Newbie
Newbie

Post autor: Użytkownik Usunięty 233519 »

Robert Drenin pisze: 19 mar 2023, 10:16Czy ja dobrze rozumiem, że chodzi o pracowników NKI również?

Trzeba ustalić kto maczał palce w usuwaniu czy też ukrywaniu, bo miał takie widzimisię. Pan @Waksman jako prezes NKI po części się przyznał, że to on, ale nigdy niewiadomo, czy nie zrzuci odpowiedzialności na swoich pracowników za ów wybryk.

Albert Fryderyk de Espada pisze: 19 mar 2023, 10:18Strach się bać ile na szanownego się znajdzie, takiej list złych uczynków to nawet Święty Mikołaj nie ma.

Wolę wierzyć w renifery, które zabiorą mnie w siną dal niżeli w Świętych Mikołajów. ? 

Pan Prezes ma konto.
Awatar użytkownika
Experienced
Experienced

Vladimir Agucko pisze: 19 mar 2023, 10:27Trzeba ustalić kto maczał palce w usuwaniu czy też ukrywaniu, bo miał takie widzimisię. Pan @Waksman jako prezes NKI po części się przyznał, że to on, ale nigdy niewiadomo, czy nie zrzuci odpowiedzialności na swoich pracowników za ów wybryk.

Ja się wcale nie kryję z tym, że to ja ukryłem ten artykuł. Ba, nawet wcześniej wytłumaczyłem dlaczego, i co mną kierowało. Nie mam zamiaru zrzucać winy na nikogo, bo to nie miałoby sensu.
Awatar użytkownika
Użytkownik Usunięty 233519
Newbie
Newbie

Post autor: Użytkownik Usunięty 233519 »

Waksman pisze: 19 mar 2023, 10:34Ja się wcale nie kryję z tym, że to ja ukryłem ten artykuł. Ba, nawet wcześniej wytłumaczyłem dlaczego, i co mną kierowało. Nie mam zamiaru zrzucać winy na nikogo, bo to nie miałoby sensu.

Jest to wierutne kłamstwo, że zawierał on elementy niegodne publikowania go, bo sam Pan wyraził zgodę na jego publikację. Zresztą, każdy artykuł musi być "kliknięty" przez Szanownego... Po prostu, się Pan mści, bo jest Wać Pan mściwy i złośliwy... Zemsta nie popłaca, Panie Waksman. ? 
Awatar użytkownika
Experienced
Experienced

Vladimir Agucko pisze: 19 mar 2023, 10:41Jest to wierutne kłamstwo, że zawierał on elementy niegodne publikowania go, bo sam Pan wyraził zgodę na jego publikację. Zresztą, każdy artykuł musi być "kliknięty" przez Szanownego... Po prostu, się Pan mści, bo jest Wać Pan mściwy i złośliwy... Zemsta nie popłaca, Panie Waksman. ? 

Nie musi być kliknięty. Artykuł po opublikowaniu jest widoczny dla wszystkich z informacją, że musi go zweryfikować administrator pod kątem nieodpowiednich treści. Poza tym, ja nie mam się za co mścić. Powody dla których artykuł ukryłem podałem. Jeśli wola pozostałych @Pracownik NKI będzie taka, żeby artykuł przywrócić, to przywrócimy.
Awatar użytkownika
Sheldon Anszlus Lovelace
Explorer
Explorer

Post autor: Sheldon Anszlus Lovelace »

Vladimir Agucko pisze: 19 mar 2023, 1:46Jest to fenomen na skalę mikroświatową i dość powszechnie stosowany, a mianowicie mowa tutaj o usuwaniu czyjejś własności intelektualnej z platformy, która służy publikacjom prasowym.

Żadna własność nie jest usuwana, co najwyżej nie jest dostępna publicznie, co zostało użyte, w tym konkretnym przypadku.

Systemy informatcyzne UN są cały czas rozwijane i kontrolowane by przestrzegały prawa UN, państw członkowskich i Polski. 

Domyślnie system prasowy jest ustawiony by można w nim było tworzyć artykuły i publikować, jeśli są poprawne.

Nie można przywrócić czegoś, co nie zostało oficjalnie opublikowane.

Każdy artykuł musi zostać zweryfikowany, a jest wyświetlany przedwcześnie tylko dlatego, aby nie trzeba było czekać, aż administrator klepnie przycisk, co nie oznacza, że został zaakceptowany. Jak już wcześniej wspomniano, wyświetlana jest informacja, gdy artykuł oczekuje na weryfikację.

Waksman pisze: 19 mar 2023, 11:02(...) Jeśli wola pozostałych @Pracownik NKI będzie taka, żeby artykuł przywrócić, to przywrócimy.

Mnie dziwi, że jeszcze ban nie poleciał, bo aż w oczy boli, jak się widzi brak kultury "pokrzywdzonego".

Nie jestem obywatelem, żadnego państwa UN, ale myślę, że skoro któreś państwo UN uznało, że dana osoba nie powinna pojawiać się na jego forum, to mądrym byłoby, aby Parlament UN decydował czy taka osoba powinna zostać zablokowana w systemach UN.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Unijny Trybunał Arbitrażowy”