Posiedzenie inauguracyjne Kongresu IX kadencji

Awatar użytkownika
Bolesław Kirianóo von Hohenburg
Rising Star
Rising Star

Re: Posiedzenie inauguracyjne Kongresu IX kadencji

Post autor: Bolesław Kirianóo von Hohenburg »

Damiano Robingren pisze: 18 lut 2026, 20:56Na jakiej postawie Szanowny Panie Spikerze-Seniorze? Zgodnie z obowiązującym Regulaminem Kongresu nie wymaga się deklaracji od osób, które nie kandydują. W dodatku zgodnie z art. 4 ust. 2, jeśli w przewidzianym czasie zgłosi się tylko jeden kandydat, obejmuje on urząd Spikera bez przeprowadzania głosowania.

⬇️

Tadeusz I Wielki pisze: 18 lut 2026, 20:52Jestem przychylny ku skróceniu termin

Bolesław Kirianóo von Hohenburg de la Sparasan

w Winkulii jako Mikołaj III

"Gdy gardzisz mszą i pierogiem: Idźże sobie z Panem Bogiem! A kto prośby nie posłucha: W imię Ojca, Syna, Ducha!"

Awatar użytkownika
Burek
Community Regular
Community Regular

Post autor: Burek »

Damiano Robingren pisze: 18 lut 2026, 20:56Na jakiej postawie Szanowny Panie Spikerze-Seniorze? Zgodnie z obowiązującym Regulaminem Kongresu nie wymaga się deklaracji od osób, które nie kandydują. W dodatku zgodnie z art. 4 ust. 2, jeśli w przewidzianym czasie zgłosi się tylko jeden kandydat, obejmuje on urząd Spikera bez przeprowadzania głosowania.

Bo... czas nie minął? Chodzi o skrócenie terminu.

Edit: Boleslaw napisal to samo. Bravo opozniacz!
Ostatnio zmieniony 18 lut 2026, 21:00 przez Burek, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Damiano Robingren
Collaborator
Collaborator

Post autor: Damiano Robingren »

sorki mikro szponcik musi być
Awatar użytkownika
Tadeusz I Wielki
Collaborator
Collaborator

Post autor: Tadeusz I Wielki »

Nie wymaga się deklaracji, ale ja takiej oczekuje żeby skrócić czas zgłaszania się kandydatów, i żeby zgodzić się na pana wniosek, bo czas jeszcze nie minął. Zostało jeszcze ok. 14 godzin do końca zgłaszania kandydatur, i w ciągu tylu godzin pani @Elisa Kirianóo von Hohenburg może jeszcze podjąć ostateczną decyzję na temat tego czy chce kandydować.

edit: aha bravo opozniacz
Ostatnio zmieniony 18 lut 2026, 21:05 przez Tadeusz I Wielki, łącznie zmieniany 1 raz.
I oraz IV Prezydent II Federacji Nordackiej, Król Hawilandu, Tadeusz Henrykowski

Obrazek

Aktualnie niedostępny, w razie problemów proszę o kontakt: tadeuszhenrykowski@gmail.com

Awatar użytkownika
Elisa von Rozmarinowa
Explorer
Explorer

Post autor: Elisa von Rozmarinowa »

Tadeusz I Wielki pisze: 18 lut 2026, 21:05Nie wymaga się deklaracji, ale ja takiej oczekuje żeby skrócić czas zgłaszania się kandydatów, i żeby zgodzić się na pana wniosek, bo czas jeszcze nie minął. Zostało jeszcze ok. 14 godzin do końca zgłaszania kandydatur, i w ciągu tylu godzin pani @Elisa Kirianóo von Hohenburg może jeszcze podjąć ostateczną decyzję na temat tego czy chce kandydować.

edit: aha bravo opozniacz

Ja zgłaszam moją kandydaturę na Spikera, ale ja będę w nowym rządzie tym Ministerką spraw Wewnętrznych to nie można mieć dwóch funkcji na raz? - W tym mam dylemat
Ostatnio zmieniony 18 lut 2026, 21:26 przez Elisa von Rozmarinowa, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Elisa von Rozmarinowa
Explorer
Explorer

Elisa Kirianóo von Hohenburg pisze: 18 lut 2026, 21:26Ja zgłaszam moją kandydaturę na Spikera, ale ja będę w nowym rządzie tym Ministerką spraw Wewnętrznych to nie można mieć dwóch funkcji na raz? - W tym mam dylemat

Powiedzcie mi to jest zgodnie z prawem mieć te dwie funkcje na raz
Awatar użytkownika
Damiano Robingren
Collaborator
Collaborator

Post autor: Damiano Robingren »

Elisa Kirianóo von Hohenburg pisze: 18 lut 2026, 21:28Powiedzcie mi to jest zgodnie z prawem mieć te dwie funkcje na raz

Kochana Pani Kongresmen, to jest II Federacja, tutaj jest to wręcz wymagane  do prawidłowego funkcjonowania naszego państwa.
Awatar użytkownika
Elisa von Rozmarinowa
Explorer
Explorer

Damiano Robingren pisze: 18 lut 2026, 21:29Kochana Pani Kongresmen, to jest II Federacja, tutaj jest to wręcz wymagane  do prawidłowego funkcjonowania naszego państwa.

Ja wiem, ale pan kongresmen @Bolesław Kirianóo von Hohenburg ma coś na ten temat do powiedzenia w tej sprawie
Awatar użytkownika
Użytkownik Usunięty 233511
Experienced
Experienced

Post autor: Użytkownik Usunięty 233511 »

Elisa Kirianóo von Hohenburg pisze: 18 lut 2026, 21:33Ja wiem, ale pan kongresmen @Bolesław Kirianóo von Hohenburg ma coś na ten temat do powiedzenia w tej sprawie

Pan Bolesław nie jest Kongresmenem i zapewniam, że nie ma w tej sprawie nic znaczącego do powiedzenia, bo jest tylko Prezydentem. Pozdrawiam. Nieźle ją sobie wytresowałeś XD
Ostatnio zmieniony 18 lut 2026, 21:35 przez Użytkownik Usunięty 233511, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Burek
Community Regular
Community Regular

Post autor: Burek »

BRAVO BOLESŁAW
Zablokowany

Wróć do „IX kadencja Kongresu II FN”