[Biała Cytadela] Biały Dom

Awatar użytkownika
Krzysztof Windsor-Windsachen
Newbie
Newbie

Re: [Biała Cytadela] Biały Dom

Post autor: Krzysztof Windsor-Windsachen »

W Białym domu na bankiecie z okazji rocznicy zjawił się Krzysztof Windsor. Godnie reprezentując monarchię postawił jednak na nieco ekstrawagancji i zdecydował się na czerwoną aksamitną marynarkę. Rozejrzał się trochę po sali i podszedł przywitać się z @Bolesław Kirianóo von Hohenburg.

- Witam Serdecznie. Wspaniałe obchody, bardzo dobra defilada. - uśmiechnął się.

[attachment=0]Prince-William-2026-EE-BAFTA-Film-Awards-Velvet-Blazer.webp[/attachment]/monthly_2026_05/Prince-William-2026-EE-BAFTA-Film-Awards-Velvet-Blazer.webp.daa199cd86a50bf9b8711e878c2160b9.webp" src="/applications/core/interface/js/spacer.png" />
HM Kristof I

Konig af Voxland

Awatar użytkownika
Bolesław Kirianóo von Hohenburg
Rising Star
Rising Star

Post autor: Bolesław Kirianóo von Hohenburg »

- A dzień dobry, sziael! A tak, dziękuję. Dobrze, że nasi chłopcy wrócili do domu. Nieporządek w Westlandzie zaczynał się już przedłużać - odpowiedział Bolesław do @Krzysztof Windsor-Windsachen.

Bolesław Kirianóo von Hohenburg de la Sparasan

w Winkulii jako Mikołaj III

"Gdy gardzisz mszą i pierogiem: Idźże sobie z Panem Bogiem! A kto prośby nie posłucha: W imię Ojca, Syna, Ducha!"

Awatar użytkownika
Krzysztof Windsor-Windsachen
Newbie
Newbie

Post autor: Krzysztof Windsor-Windsachen »

Bolesław Kirianóo von Hohenburg pisze: 04 maja 2026, 23:38- A dzień dobry, sziael! A tak, dziękuję. Dobrze, że nasi chłopcy wrócili do domu. Nieporządek w Westlandzie zaczynał się już przedłużać - odpowiedział Bolesław do @Krzysztof Windsor-Windsachen.

- A, to prawda, ja też jestem rad, że na kontynencie zapanował znowu pokój. 
HM Kristof I

Konig af Voxland

Awatar użytkownika
Kamiljan de Harlin
Community Regular
Community Regular

Post autor: Kamiljan de Harlin »

Do rozmawiających osób, wśród których byli HM Kristof I oraz JKM Boleslav, podszedł dziarskim krokiem Kamiljan Harlin.

— Siema, siema, o tej porze każdy wypić może! Jakby nie było, jest bardzo miło. Normalnie walimy to, co mamy. 

Nie byłem świadkiem zdarzeń z 4 maja, ale jestem świadomy tego, jak wielkie znaczenie miała tamta rewolucja dla Voxlandu i Westlandu, a tym samym Insulii, co znaczy, że naturalnie dla II FN. Można by rzec, że Insulia to była taka federacja nordacka w czasach, gdy prawdziwej Federacji Nordackiej nie było już (2020) ani jeszcze (2024) na mapach. Toteż ważne zdarzenia ze wspólnych dziejów Westlandu i Voxlandu są rzeczą dającą podstawy dla II FN. Czy się mylę? Być może nie, być może tak. A państwo jak myślicie? 

Zanim zagadnięci goście zdążyli odpowiedzieć, Harlin nalał każdemu z nich po kubku doctrińskiej kawy (44% obj. alk.).
Arcydemon wojny, Khorne, wybuchł tak wielkim gniewem na moje proroctwa, że sama jego aura wściekłości wgniotła mnie z impetem w ziemię. Siła uderzenia była tak potężna, że przebiłem się na samo dno lądolodu, na którym stoi stolica Imperium Chaosu. Odnalazłem się wówczas w lochach Khorna, gdzie orędownicy pokoju, spokoju i przyjaźni byli doprowadzani do obłędu niewyobrażalnymi torturami. Widziałem cele więzienne zbudowane z czystej energii nienawiści, w których wszystkie kąty miały więcej niż 180 stopni, a i tak tworzyły jakimś cudem zamkniętą przestrzeń. Samo patrzenie na te oszalałe struktury wywoływało we mnie niewyobrażalne cierpienie, nie wspominając o rzeczach, którym poddawani byli osadzeni - na samo ich wspomnienie skręcam się z bólu.

Awatar użytkownika
Bolesław Kirianóo von Hohenburg
Rising Star
Rising Star

Post autor: Bolesław Kirianóo von Hohenburg »

- Ff tym no ja ci poffiem tak. No ff tym albo sie mylisz albo sie nie mylisz, ff tym no ja uwazam ze no tak ff tym Miłego to aż Mądrze posłuchać no. Ff tym lej jeszcze tej kaffy no. Ja ci dam radę: ff tym no jak nie chcesz pić, to ci muffie, nie pij, ale jeśli chcesz pic, to ci, uffaga, muffie: pij. Ff tym no mój dziadek pił i taki ffyszedłem.

Bolesław Kirianóo von Hohenburg de la Sparasan

w Winkulii jako Mikołaj III

"Gdy gardzisz mszą i pierogiem: Idźże sobie z Panem Bogiem! A kto prośby nie posłucha: W imię Ojca, Syna, Ducha!"

Awatar użytkownika
August de la Sparasan
Collaborator
Collaborator

Post autor: August de la Sparasan »

Kamiljan de Harlin pisze: 04 maja 2026, 23:56Nie byłem świadkiem zdarzeń z 4 maja, ale jestem świadomy tego, jak wielkie znaczenie miała tamta rewolucja dla Voxlandu i Westlandu, a tym samym Insulii, co znaczy, że naturalnie dla II FN. Można by rzec, że Insulia to była taka federacja nordacka w czasach, gdy prawdziwej Federacji Nordackiej nie było już (2020) ani jeszcze (2024) na mapach. Toteż ważne zdarzenia ze wspólnych dziejów Westlandu i Voxlandu są rzeczą dającą podstawy dla II FN. Czy się mylę? Być może nie, być może tak. A państwo jak myślicie? 

Jakby na sam dźwięk słowa "Insulia" tuż obok pojawił się August de la Sparasan popijając betonówkę.

- Sądzę, Cni Państwo, że Insulia to wielkie cesarstwo było! Powstało jako ostoja porządku w chaosie Nordaty z tego okresu. To była nie tylko proto-II Federacja, lecz i Monarchia Kiryjska przed Monarchią Kiryjską. Acz nie powiem, nie ustrzegliśmy się błędów. - 

To ostatnie zdanie wypowiedział jakby w pewnej zadumie.

NordNET:

augustdelasparasan@nordnet.fn

Discord:

August (sagan Amatorii) / august_de_la_sparasan / August#6022

Awatar użytkownika
August de la Sparasan
Collaborator
Collaborator

Post autor: August de la Sparasan »

Tak oto bankiet przeciągnął się do późnych godzin nocnych. Był już kolejny dzień, gdy ostatni goście opuścili celebracje, może nieco już zmęczeni, za to szczęśliwi. To były dobre obchody.

Tak poza narracją: Dziękuję wszystkim uczestniczącym! Bez Was byśmy tego nie ogarnęli!

NordNET:

augustdelasparasan@nordnet.fn

Discord:

August (sagan Amatorii) / august_de_la_sparasan / August#6022

ODPOWIEDZ

Wróć do „Miasto Wydzielone Los Alexos”