Nan Di w ISM?
- Andrzej Ordyński
- Collaborator
Re: Nan Di w ISM?
Imperium Nandyjskie popiera swobodę wypowiedzi i zachęca swoich obywateli oraz gości do swobodnej ekspresji. Nie uważamy jednak liczby postów za istotny wyznacznik.
ISM to dobre narzędzie do dokumentacji i różnego rodzaju analiz, natomiast niekoniecznie do porównać z innymi państwami. U nas nie ma rajdzików, nie ma ogłoszeń międzynarodowych, które w wielu małych państwach stanowią połowę całej aktywności, nie ma też wątków służących wyłącznie do nabijania aktywności (ewangelie na każdy dzień, odliczanie, pracuję-buduję, itd.). Zachowajmy więc rozsądek. Aktywność jest istotna, ale nie najważniejsza i nie każda aktywność jest równie wartościowa.
Natomiast jak najbardziej uważam swobodne, nawet żartobliwe dyskusje za wartościowe. Bez swobodnych rozmów między obywatelami bylibyśmy tylko marnym forum-RPG, a nie żywą społecznością!
ISM to dobre narzędzie do dokumentacji i różnego rodzaju analiz, natomiast niekoniecznie do porównać z innymi państwami. U nas nie ma rajdzików, nie ma ogłoszeń międzynarodowych, które w wielu małych państwach stanowią połowę całej aktywności, nie ma też wątków służących wyłącznie do nabijania aktywności (ewangelie na każdy dzień, odliczanie, pracuję-buduję, itd.). Zachowajmy więc rozsądek. Aktywność jest istotna, ale nie najważniejsza i nie każda aktywność jest równie wartościowa.
Natomiast jak najbardziej uważam swobodne, nawet żartobliwe dyskusje za wartościowe. Bez swobodnych rozmów między obywatelami bylibyśmy tylko marnym forum-RPG, a nie żywą społecznością!
Ostatnio zmieniony 10 lis 2025, 16:10 przez Andrzej Ordyński, łącznie zmieniany 1 raz.
/-/ prof. Andrzej Płatonowicz Ordyński
Premier II Federacji Nordackiej
Premier II Federacji Nordackiej
- karol flibustier keane
- Contributor
Czyli tłumacząc to na ansze, jeśli każdy z tych dziesięciu zaanagażowanych napisze dwa posty dziennie, to mamy 30x10x2=? lub 31x10x2=?, a najgorszym przypadku 28x10x2=?. pośredniego nie będę cytował. Ponieważ szkołę opuściłem dawno, to nie znam wyników z tych całek 😉
Oczywiście, że swoboda i żywność są najważniejsze! Każdy flibustier to potwierdzi! Bravo i bravo!
Oczywiście, że swoboda i żywność są najważniejsze! Każdy flibustier to potwierdzi! Bravo i bravo!
- karol flibustier keane
- Contributor
- karol flibustier keane
- Contributor
Gdy użyjesz ctrl+F5 to będziesz czekał/ą tylko 7 minut, a bez uzycia tej kombinacji klawiszy poczekasz aż 7 minut! Ciekawa zasada i fajne działanie, bravo!
Tak, to nie ten temat, nu ale myślę, że nie zaszkodzi trochę do pięknego sukcesu.
Tak, to nie ten temat, nu ale myślę, że nie zaszkodzi trochę do pięknego sukcesu.
Ostatnio zmieniony 10 lis 2025, 17:07 przez karol flibustier keane, łącznie zmieniany 1 raz.
- Alfred Fabian von Tehen-Dżek
- Apprentice
- August de la Sparasan
- Collaborator
Alfred Fabian von Tehen-Dżek pisze: 10 lis 2025, 17:59Ale o co chodzi? Przecież forum działa jak należy
Uff, już myślałem, że tylko ja nie zauważyłem ostatnio żadnych uciążliwych anomalii forumowych.
NordNET:
augustdelasparasan@nordnet.fn
Discord:
August (sagan Amatorii) / august_de_la_sparasan / August#6022

- karol flibustier keane
- Contributor
Ależ tak, nadane o 18:03 i zobaczymy, kiedy wejdzie.
Weszło od razu, to akurat nowosć ale niekoniecznie, bo zalogowany byłem wcześniej i pierwsze dwa posty wchodziły po 7 minut z kombinacją odświeżania i bez niej 😉
Pewnie nie lubi linuksów i firefoxa na nich, na windzie jeszcze nie sprawdzałem nowego dnia 😉 bo nie używam
Weszło od razu, to akurat nowosć ale niekoniecznie, bo zalogowany byłem wcześniej i pierwsze dwa posty wchodziły po 7 minut z kombinacją odświeżania i bez niej 😉
Pewnie nie lubi linuksów i firefoxa na nich, na windzie jeszcze nie sprawdzałem nowego dnia 😉 bo nie używam
Ostatnio zmieniony 10 lis 2025, 18:05 przez karol flibustier keane, łącznie zmieniany 1 raz.
- August de la Sparasan
- Collaborator
karol flibustier keane pisze: 10 lis 2025, 18:03Ależ tak, nadane o 18:03 i zobaczymy, kiedy wejdzie.
Eeeee... chyba o 18:04.
NordNET:
Discord:

- karol flibustier keane
- Contributor
Czas komputera podałem, czy to samo, co czas forum, nie wiem.
Tu z kolei jest Chrome, które nie widzi tego cienkiego paska na dole, zawierającego strona główna, dział i temat, ot takie ciekawostki tutaj macie, które zwracają na siebie uwagę. Tu forum przeglądam z pozycji listy rozwijanej indywidualnej i funkcji przeglądaj, gdzie wybieram forum i znajduję się na stronie głównej. To komp do rozrywek z ubuntu i chromium, poprzedni był roboczy z mintem i firefoxem, dwa kompy i dwie sytuacje.
Ostatnio zmieniony 10 lis 2025, 18:13 przez karol flibustier keane, łącznie zmieniany 1 raz.
- August de la Sparasan
- Collaborator
karol flibustier keane pisze: 10 lis 2025, 18:06Czas komputera podałem, czy to samo, co czas forum, nie wiem.
Ja tam miałem na myśli czas na zegarze. Całkiem sprawnie się wysyłają te posty.
NordNET:
Discord: