Bolesław Kirianóo von Hohenburg pisze: 19 kwie 2026, 18:14Emmm?? Nie?? Podstawowa różnica jest taka, że dalej może pisać, może się odwoływać do sądu, może wsm robić większość rzeczy. A rozbijaniu jedności FN grozi, uwaga, odłączanie się od FN. Czyli to co robicie ffy.
No nie do końca mogę pisać, bo albo banujesz mnie z wątku bez żadnego powodu i podstawy prawnej, albo go blokujesz i przenosisz do archiwum. Jakby z czym do ludzi?
Obiektywna i wybitnie trafna prawda. Korzyści mają tylko ci, którzy liżą dupę kwietniakom czemu dowiodły ostatnie wydarzenia. Jesteś przeciw kwietniakom? Jesteś wrogiem pannordatyzmu i całej Federacji, jak nie zdrajcą xd
Cóż za hipokryzja xd
Bolesław Kirianóo von Hohenburg pisze: 19 kwie 2026, 19:09Acha, i dlatego żeby przeciwdziałać hegemonii MK, ale jednocześnie ratoffać MK jak pisałaś wcześniej i być sojusznikiem MK, buntujesz się przeciw MK i FN, po to żeby zachować jedność MK i FN.
Dla MK nie ma już ratunku, więc jedyne co Ewe w tej chwili ratuje to honor i godność Westlandu, który pod uciskiem kyrjańskim zdycha jak kanarek karmiony paluszkami z solą.
Kamiljan de Harlin pisze: 19 kwie 2026, 19:15czemu nie jesteś taka skora do wykluczania samej siebie z Westlandu?
Raczej trudno o to, żeby jedena z matek-założycieli tego twou wykluczyła się z prawa o decydowaniu o stanie kraju xd
Kamiljan de Harlin pisze: 19 kwie 2026, 19:15Wspólnota nie polega na odcinaniu wszelkich więzi od osób, które nie podzielają twojej wizji na państwo.
A to zabawne akurat XD, bo z tego co kojarzę to właśnie takich działań dopuścili się twoi pobratymcy jakieś kilkanaście dni temu.
Bolek musi się źle z tym czuć mając na względzie jego pseudo-secesję, która wsm była szantażem XD
Ewe Novak pisze: 19 kwie 2026, 19:22Do mojej racji nie przekonałam, gadałam zarówno z Bolkiem jak i Augustem, obaj nie chcieli. To raczej oni się izolują od Federacji Nordackiej jako czegoś pluralistycznego, gdzie każdy region jest szanowany, gdzie to zapewnia stabilność - na rzecz poświęcenia tylko swojej prowincji, nawet jeśli ma to doprowadzić do wyjścia Muratyki. SRW jest niepodległe i cieszę się z tego.
Ich nigdy do niczego nie przekonasz bo oni dalej tkwią w błędzie, że tworzą jakąś Federację Nordacką. Wydawać by się mogło, że dla nich to jakaś nazwa-zamiennik na "Wielką Kirianię" której używają żeby nie było, że brzmią imperialistycznie. Nie dogadałaś się z nimi bo im nie zależy na pluralistycznej i równej II Federacji Nordackiej - gdyby tak było, to Muratyka dalej by tu była, a oni nie pozwolili by na nakręcenie tak dużej spirali antymuratykanizmu właśnie przez wzgląd na ten pluralizm. Tym ludziom zależy tylko na jednym i jest to władza. Żeby ją zdobyć i umocnić zrobią wszystko - najpierw wypędzą przeciwników pod płaszczykiem "obrony pannordatyzmu" bazując na jakichś zjajcikach z discorda, potem odbiorą ci obywatelstwo, a na końcu nazwą zdrajcą bo śmiałaś się przeciwstawić JEDYNEJ LEGALNEJ WŁADZY KYRYJSKIEJ. Niepodległy Westland to lepszy Westland. Wsm każde państwo bez kyryjskiego raka to lepsze państwo. Precz z neokalkilizmem kwietników! Precz z dyktaturą BB!