Proklamacja niepodległości

Awatar użytkownika
Bolesław Kirianóo von Hohenburg
Rising Star
Rising Star

Re: Proklamacja niepodległości

Post autor: Bolesław Kirianóo von Hohenburg »

Ewe Novak pisze: 19 kwie 2026, 19:08Monarchia Kiryjska niesprawiedliwie stała się hegemonem w polityce FN i działa przeciwko zarówno swoim własnym regionom, jak i innym prowincjom. 

Acha, i dlatego żeby przeciwdziałać hegemonii MK, ale jednocześnie ratoffać MK jak pisałaś wcześniej i być sojusznikiem MK, buntujesz się przeciw MK i FN, po to żeby zachować jedność MK i FN.

Ewe Novak pisze: 19 kwie 2026, 19:08Nie ma na to zgody! 

Niestety, twoja zgoda nie jest tu konieczna.

Bolesław Kirianóo von Hohenburg de la Sparasan

w Winkulii jako Mikołaj III

"Gdy gardzisz mszą i pierogiem: Idźże sobie z Panem Bogiem! A kto prośby nie posłucha: W imię Ojca, Syna, Ducha!"

Awatar użytkownika
Kamiljan de Harlin
Community Regular
Community Regular

Post autor: Kamiljan de Harlin »

Ewe Novak pisze: 19 kwie 2026, 18:49Przykro mi, ale Westlandowi lepiej będzie jako niepodległemu państwu. Nie ma żadnych korzyści w uczestnictwie w Federacji jeśli tak to ma wyglądać.

Ostatni raz robiłaś cokolwiek w Westlandzie w listopadzie ubiegłego roku. Jeśli August i Bolesław nie działają według Ciebie w Westlandzie, to czemu nie jesteś taka skora do wykluczania samej siebie z Westlandu? Przychodzisz znikąd po miesiącach i wykluczasz Bolesława oraz Augusta ze wspólnej ziemi. Dojrzali ludzie nie rozwiązują konfliktów poprzez izolację. Wspólnota nie polega na odcinaniu wszelkich więzi od osób, które nie podzielają twojej wizji na państwo.

To nie jest decyzja jednej osoby, jaką drogę obejmie państwo. O tym decyduje cała wspólnota. Nikogo nie przekonasz do swojej racji przeprowadzając secesję z powodu odmiennej opinii od reszty. Szantaże nie są substytutem dla dialogu. 
Arcydemon wojny, Khorne, wybuchł tak wielkim gniewem na moje proroctwa, że sama jego aura wściekłości wgniotła mnie z impetem w ziemię. Siła uderzenia była tak potężna, że przebiłem się na samo dno lądolodu, na którym stoi stolica Imperium Chaosu. Odnalazłem się wówczas w lochach Khorna, gdzie orędownicy pokoju, spokoju i przyjaźni byli doprowadzani do obłędu niewyobrażalnymi torturami. Widziałem cele więzienne zbudowane z czystej energii nienawiści, w których wszystkie kąty miały więcej niż 180 stopni, a i tak tworzyły jakimś cudem zamkniętą przestrzeń. Samo patrzenie na te oszalałe struktury wywoływało we mnie niewyobrażalne cierpienie, nie wspominając o rzeczach, którym poddawani byli osadzeni - na samo ich wspomnienie skręcam się z bólu.

Awatar użytkownika
Ewe Novak
Apprentice
Apprentice

Post autor: Ewe Novak »

Jestem pewna, że Amatorzy bardziej się utożsamiają z Kiriami i MK niż z Westlandem. August nie chciał działać wspólnie z Westlandem. Dlatego po prostu by uniknąć konfliktu postanowiłam to uszanować. Amatoria wybrała inną drogę, to w porządku. 

Awatar użytkownika
Ewe Novak
Apprentice
Apprentice

Post autor: Ewe Novak »

Kamiljan de Harlin pisze: 19 kwie 2026, 19:15Ostatni raz robiłaś cokolwiek w Westlandzie w listopadzie ubiegłego roku. Jeśli August i Bolesław nie działają według Ciebie w Westlandzie, to czemu nie jesteś taka skora do wykluczania samej siebie z Westlandu? Przychodzisz znikąd po miesiącach i wykluczasz Bolesława oraz Augusta ze wspólnej ziemi. Dojrzali ludzie nie rozwiązują konfliktów poprzez izolację. Wspólnota nie polega na odcinaniu wszelkich więzi od osób, które nie podzielają twojej wizji na państwo.

To nie jest decyzja jednej osoby, jaką drogę obejmie państwo. O tym decyduje cała wspólnota. Nikogo nie przekonasz do swojej racji przeprowadzając secesję z powodu odmiennej opinii od reszty. Szantaże nie są substytutem dla dialogu. 

Dialog się skończył wraz z odebraniem obywatelstwa Waksmanowi. Nie wykluczam nikogo z Westlandu - Westland jest tylko niepodległy. Westlandu w Monarchii Kiryjskiej nie ma, bo nie było żadnej prowincji / regionu / autonomii. Albo Monarchia Kiryjska albo no właśnie, co? Nie ma miejsca na nic innego, bo go nie zrobiliście. Doprowadziliście do secesji Muratyki. Teraz oczywiście się brońcie czymkolwiek. Ale tak, Muratyki już tutaj nie ma. Dlaczego Westland ma być? Do mojej racji nie przekonałam, gadałam zarówno z Bolkiem jak i Augustem, obaj nie chcieli. To raczej oni się izolują od Federacji Nordackiej jako czegoś pluralistycznego, gdzie każdy region jest szanowany, gdzie to zapewnia stabilność - na rzecz poświęcenia tylko swojej prowincji, nawet jeśli ma to doprowadzić do wyjścia Muratyki. SRW jest niepodległe i cieszę się z tego. 
Awatar użytkownika
Użytkownik Usunięty 233511
Experienced
Experienced

Post autor: Użytkownik Usunięty 233511 »

Bolesław Kirianóo von Hohenburg pisze: 19 kwie 2026, 18:14Emmm?? Nie?? Podstawowa różnica jest taka, że dalej może pisać, może się odwoływać do sądu, może wsm robić większość rzeczy. A rozbijaniu jedności FN grozi, uwaga, odłączanie się od FN. Czyli to co robicie ffy.

No nie do końca mogę pisać, bo albo banujesz mnie z wątku bez żadnego powodu i podstawy prawnej, albo go blokujesz i przenosisz do archiwum. Jakby z czym do ludzi?

Bolesław Kirianóo von Hohenburg pisze: 19 kwie 2026, 18:54Obiektywna niepraffda.

Obiektywna i wybitnie trafna prawda. Korzyści mają tylko ci, którzy liżą dupę kwietniakom czemu dowiodły ostatnie wydarzenia. Jesteś przeciw kwietniakom? Jesteś wrogiem pannordatyzmu i całej Federacji, jak nie zdrajcą xd

Bolesław Kirianóo von Hohenburg pisze: 19 kwie 2026, 19:04"Mogę łapać praffo gdy nie podoba mi się sytuacja bo jestem wyjątkowa" type shi

Cóż za hipokryzja xd

Bolesław Kirianóo von Hohenburg pisze: 19 kwie 2026, 19:09Acha, i dlatego żeby przeciwdziałać hegemonii MK, ale jednocześnie ratoffać MK jak pisałaś wcześniej i być sojusznikiem MK, buntujesz się przeciw MK i FN, po to żeby zachować jedność MK i FN.

Dla MK nie ma już ratunku, więc jedyne co Ewe w tej chwili ratuje to honor i godność Westlandu, który pod uciskiem kyrjańskim zdycha jak kanarek karmiony paluszkami z solą.

Kamiljan de Harlin pisze: 19 kwie 2026, 19:15czemu nie jesteś taka skora do wykluczania samej siebie z Westlandu?

Raczej trudno o to, żeby jedena z matek-założycieli tego twou wykluczyła się z prawa o decydowaniu o stanie kraju xd

Kamiljan de Harlin pisze: 19 kwie 2026, 19:15Wspólnota nie polega na odcinaniu wszelkich więzi od osób, które nie podzielają twojej wizji na państwo.

A to zabawne akurat XD, bo z tego co kojarzę to właśnie takich działań dopuścili się twoi pobratymcy jakieś kilkanaście dni temu.

Kamiljan de Harlin pisze: 19 kwie 2026, 19:15Szantaże nie są substytutem dla dialogu. 

Bolek musi się źle z tym czuć mając na względzie jego pseudo-secesję, która wsm była szantażem XD

Ewe Novak pisze: 19 kwie 2026, 19:22Do mojej racji nie przekonałam, gadałam zarówno z Bolkiem jak i Augustem, obaj nie chcieli. To raczej oni się izolują od Federacji Nordackiej jako czegoś pluralistycznego, gdzie każdy region jest szanowany, gdzie to zapewnia stabilność - na rzecz poświęcenia tylko swojej prowincji, nawet jeśli ma to doprowadzić do wyjścia Muratyki. SRW jest niepodległe i cieszę się z tego. 

Ich nigdy do niczego nie przekonasz bo oni dalej tkwią w błędzie, że tworzą jakąś Federację Nordacką. Wydawać by się mogło, że dla nich to jakaś nazwa-zamiennik na "Wielką Kirianię" której używają żeby nie było, że brzmią imperialistycznie. Nie dogadałaś się z nimi bo im nie zależy na pluralistycznej i równej II Federacji Nordackiej - gdyby tak było, to Muratyka dalej by tu była, a oni nie pozwolili by na nakręcenie tak dużej spirali antymuratykanizmu właśnie przez wzgląd na ten pluralizm. Tym ludziom zależy tylko na jednym i jest to władza. Żeby ją zdobyć i umocnić zrobią wszystko - najpierw wypędzą przeciwników pod płaszczykiem "obrony pannordatyzmu" bazując na jakichś zjajcikach z discorda, potem odbiorą ci obywatelstwo, a na końcu nazwą zdrajcą bo śmiałaś się przeciwstawić JEDYNEJ LEGALNEJ WŁADZY KYRYJSKIEJ. Niepodległy Westland to lepszy Westland. Wsm każde państwo bez kyryjskiego raka to lepsze państwo. Precz z neokalkilizmem kwietników! Precz z dyktaturą BB!
Awatar użytkownika
Experienced
Experienced

I jeszcze taką mam ogromną prośbę - przestańcie zmieniać nazwy wątków ludziom jeśli nie jesteście ich autorami. To zwykłe gówniarstwo.
Awatar użytkownika
Burek
Community Regular
Community Regular

Post autor: Burek »

Waksman pisze: 19 kwie 2026, 19:58Obiektywna i wybitnie trafna prawda. Korzyści mają tylko ci, którzy liżą dupę kwietniakom czemu dowiodły ostatnie wydarzenia. Jesteś przeciw kwietniakom? Jesteś wrogiem pannordatyzmu i całej Federacji, jak nie zdrajcą xd

W kraju mamy osoby, które wcale nie są zagorzałymi zwolennikami "kwietników", pełniące jedne z najważniejszych urzędów w państwie - jak Harlin czy Piotr Jankowski. Zapewne teraz zaczniesz gadać, że tak naprawdę to też "kwietnicy". No ale nie. Isniteją osoby, które jednocześnie nie są zwolennikami ani "kwietników" (którzy nota bene też wywodzą się z różnych opcji politycznych) ani secesji.

Waksman pisze: 19 kwie 2026, 19:58Raczej trudno o to, żeby jedena z matek-założycieli tego twou wykluczyła się z prawa o decydowaniu o stanie kraju xd

Ewe Novak nie jest matką-założycielem Westlandu. Przecież ona jest na to zbyt malutka.

Ostatnio zmieniony 19 kwie 2026, 20:08 przez Burek, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Experienced
Experienced

Burek pisze: 19 kwie 2026, 20:08Zapewne teraz zaczniesz gadać, że tak naprawdę to też "kwietnicy".

Jakbym był tobą to pewnie bym zaczął, ale od urojeń stronię więc raczej nie zacznę. Nie trzeba być jednak kwietnikiem żeby po cichu przyzwalać na wasze gówniarskie odpały które męczą ten kraj od momentu wygranej LIS. Niszczyliście, niszczycie i będziecie niszczyć to co wielu ludzi budowało tu od kilku lat. I tak, tak będę gadał, a co xd
Awatar użytkownika
Bolesław Kirianóo von Hohenburg
Rising Star
Rising Star

Post autor: Bolesław Kirianóo von Hohenburg »

Effe nie lubi już monarchizmu i chce powołać niepodległy Westland... Ale reszta Westlandczyków nie popiera jej secesji... Ig you could say, że to taka SECESYJNA Republika Westland...

Bolesław Kirianóo von Hohenburg de la Sparasan

w Winkulii jako Mikołaj III

"Gdy gardzisz mszą i pierogiem: Idźże sobie z Panem Bogiem! A kto prośby nie posłucha: W imię Ojca, Syna, Ducha!"

Awatar użytkownika
Experienced
Experienced

Bolesław Kirianóo von Hohenburg pisze: 19 kwie 2026, 21:06Effe nie lubi już monarchizmu i chce powołać niepodległy Westland... Ale reszta Westlandczyków nie popiera jej secesji... Ig you could say, że to taka SECESYJNA Republika Westland...

Ciebie jeszcze na świecie nie było więc rozumiem, że możesz nie rozumieć skąd wzięła się właśnie "Secesyjna" Republika Westland xd
ODPOWIEDZ

Wróć do „Miasto Wydzielone Los Alexos”