Vladimir Agucko pisze: 11 mar 2023, 5:30Oskarżony: Cesarz Insulii, Kamiljan de Harlin-Wespucci
Pokrzywdzony: Vladimir Agucko
Dowód w sprawie:
Decyzja Cesarza,
Niekończąca się dyskusja nt. metodologii i sposobności karania na terytorium Cesarstwa Insulii Stanowisko pokrzywdzonego:
W v-kraju, gdzie prawo jest tworzone na poczet chcianej bądź niechcianej chwili i urojonego zagrożenia, rodzi się realne zagrożenie, że idąc sobie spokojnie ulicami Cesarstwa Insulii dnia pewnego zobaczymy Uchwałę o neutralizacji zagrożenia dla bezpieczeństwa wewnętrznego, która odbiera v-życie danej osobie niczego takiego się niespodziewającej. Jest to akt, wg mnie, zbyt daleko idący i pokazujący w jak niestabilnym stanie jest władza Cesarstwa Insulii. Nawet nie napisano co się stało, w jakich okolicznościach dany czyn rzekomo powstał czy też powstał, co na to świadkowie zajścia, czy ktoś ucierpiał, czy polała się krew, czy rzekoma kobieta w ciąży poroniła i dziecko z krwią matki wypłynęło i popłynęło w siną dal. Jest zbyt dużo znaków zapytania w tej sprawie i sprawa aż woła o rozpatrzenie jej przez sąd międzynarodowy w celu skazania obecnego Cesarza Insulii, Kamiljana de Harlina-Wespucci, na schyłkę czy też wysyłkę na emeryturę. Nie wolno powierzać tak odpowiedzialnej funkcji państwowej jaką jest Cesarz, osobie, wg mnie, i mam nadzieję, że skład sędziowski wyrazi to też swym werdyktem, niespełna rozumu i niestabilnej, i znowu, w mojej opinii, niestabilnej emocjonalnie. Zresztą, zachodzi duże prawdopodobieństwo, co śmiało można dołączyć do akt sprawy, że obecny Cesarz Insulii, Kamiljan de Harlin-Wespucci, siedział w jednej ławce z Aleksandrem Novakiem z Federacji Repujerstanu, fascynatą i miłośnikiem kotów, co może wpływać znacząco, że dostał kota, nie mylić kosza, bo to Aleksander dostał i kota i kosza, a ten wcześniejszy, o ile mnie informatorzy nie wprowadzają w błąd, to tylko kota.
Dlatego prosiłbym o:
1) Pozbawienie władzy Cesarza Insulii, Kamiljana de Harlina-Wespucciego na rzecz przedstawicielki sarmackiej na ziemiach insulijskich, Anastasi Windsachen, która, wg mojej skromnej opinii, dokona samozaorania Cesarstwa Insulii i pozwoli Unii Nordackiej zająć się odpowiednią dla tej ziemi uprawą przez pozostałe państwa członkowskie UN.
Z wyrazami szacunku,
Vladimir Agucko