AleksanderNovak pisze: 10 sie 2023, 15:58NAJBARDZIEJ zainteresował mnie postulat interwencji w Westlandzie. Chyba zapomnieliście, że to integralne terytorium Insulii! Która jest w Organizacji Bezpieczeństwa Państw Nordaty! Nie jestem pewny, czy interwencja obcych wojsk w terytorium Insulii jest komukolwiek potrzebna! Szczególnie jeśli jest tam obecnie konflikt wewnętrzny, należy go rozwiązać lokalnie a nie wprowadzać tam obce wojska! Dlaczego politycy z Federacji Nordackiej chcą grzebać w obcym państwie?
Bro, twój Repujerstan zainterweniował sam w tym konflikcie, a wytykasz same zamiary interwencji innym? Kupiłeś sprzęt wojskowy za pieniądze państwowe. To że Rosja wynajmie najemników do inwazji na Polskę nie oznacza, że Rosja nie ma nic do czynienia z taką inwazją.
PS.: Jestem w pełni za przystąpieniem II FN do OBPN. Może byłoby to impulsem w kierunku centralizacji wojsk efenu?
Arcydemon wojny, Khorne, wybuchł tak wielkim gniewem na moje proroctwa, że sama jego aura wściekłości wgniotła mnie z impetem w ziemię. Siła uderzenia była tak potężna, że przebiłem się na samo dno lądolodu, na którym stoi stolica Imperium Chaosu. Odnalazłem się wówczas w lochach Khorna, gdzie orędownicy pokoju, spokoju i przyjaźni byli doprowadzani do obłędu niewyobrażalnymi torturami. Widziałem cele więzienne zbudowane z czystej energii nienawiści, w których wszystkie kąty miały więcej niż 180 stopni, a i tak tworzyły jakimś cudem zamkniętą przestrzeń. Samo patrzenie na te oszalałe struktury wywoływało we mnie niewyobrażalne cierpienie, nie wspominając o rzeczach, którym poddawani byli osadzeni - na samo ich wspomnienie skręcam się z bólu.