Ależ skąd, jeszcze parę razy przeczytamy, że z Waksmanem można się dogadać, tylko my nie potrafimy. Ze spartolonym forum da się żyć. Bez obywateli też można działać. Jest super, uśmiechaj się.
Czy warto używać felerne forum?
- Andrzej Ordyński
- Collaborator
Re: Czy warto używać felerne forum?
Ależ skąd, jeszcze parę razy przeczytamy, że z Waksmanem można się dogadać, tylko my nie potrafimy. Ze spartolonym forum da się żyć. Bez obywateli też można działać. Jest super, uśmiechaj się.
/-/ prof. Andrzej Płatonowicz Ordyński
Premier II Federacji Nordackiej
- karol flibustier keane
- Contributor
Dlatego mówię, spokój!!! Tu nie chodzi o winnego, tylko o usunięcie feleru! Nie róbmy z tego wycieczki do osobistych ogródków, okej? Problem jest, rady NUI nie ma, jesteś tylko sam, bo Winkulii nigdzie się nie śpieszyło. APO wypadł z rady, bo komuś się śpieszyło, podobnie jest z innymi 😉 Co wcale nie oznacza, że reprezentujesz radę, tylko Winkulię w niej. Ale to ma marginalne znaczenie, teraz trzeba coś zrobić z felerem i dzisiaj już nic z tego nie będzie, więc prześpijmy temat.
- August de la Sparasan
- Collaborator
Burek pisze: 31 sty 2026, 23:01Odpowiedz na pytanie... co zrobiłeś dla naprawy problemu jak byłeś radcą NUI?
Tyle ile mogłem, czyli niestety, za co przepraszam, niewiele.
NordNET:
augustdelasparasan@nordnet.fn
Discord:
August (sagan Amatorii) / august_de_la_sparasan / August#6022

- Burek
- Community Regular
August de la Sparasan pisze: 31 sty 2026, 23:02Tyle ile mogłem, czyli niestety, za co przepraszam, niewiele.
Nie, nie tyle ile mogłeś. Zapamiętam głównie to, że szerzyłeś defetyzm (pokroju nic się nie da zrobić bo le wakSSman).
Andrzej Ordyński pisze: 31 sty 2026, 23:01Ależ skąd, jeszcze parę razy przeczytamy, że z Waksmanem można się dogadać, tylko my nie potrafimy. Ze spartolonym forum da się żyć. Bez obywateli też można działać. Jest super, uśmiechaj się.
Przecież Waksman robił chyba posłusznie wszystko co Rada NUI mu wskazała. Jaki macie niby do niego problem?
_____________________________________________________________________________________________________
A do rzeczy to na obecną chwilę mamy trzy możliwości:
1) zostawić tak jak jest
2) zmienić hosting (jeśli tutaj jest wina, jak mówi Robingren)
3) zmienić silnik (jeśli tutaj jest wina)
Generalnie, ufając ekspertyzie kolegi Robigena, skłaniam się do opcji numer dwa.
- Andrzej Ordyński
- Collaborator
Ten hosting funkcjonuje wielu innym mikronacjom, nie ma żadnych poważnych problemów. No ale z kradzionymi silnikami forum może nie współgrać. I to ten kradziony silnik trzeba zmienić.
- August de la Sparasan
- Collaborator
Burek pisze: 31 sty 2026, 23:08Nie, nie tyle ile mogłeś. Zapamiętam głównie to, że szerzyłeś defetyzm (pokroju nic się nie da zrobić bo le wakSSman).
Ja niestety zapamiętam to, że przez większość czasu gadałeś jakieś głupoty niezwiązane z tematem, po czym nagle podłapałeś, że "Robingren zbawca". I to jest smutne. Ale nie wiem po co to piszę, nie dogadamy się.
NordNET:
augustdelasparasan@nordnet.fn
Discord:
August (sagan Amatorii) / august_de_la_sparasan / August#6022

- karol flibustier keane
- Contributor
Owszem, ja rozumiem twój pogląd, rozumiem tez Plejka, ale....
tu idzie lista mikro na tym hostingu....
i nie stwierdzono w nich żadnych zakłóceń
opinia jest obarczona błędem.
tu idzie lista mikro na tym hostingu....
i nie stwierdzono w nich żadnych zakłóceń
opinia jest obarczona błędem.
- Burek
- Community Regular
Andrzej Ordyński pisze: 31 sty 2026, 23:10Ten hosting funkcjonuje wielu innym mikronacjom, nie ma żadnych poważnych problemów. No ale z kradzionymi silnikami forum może nie współgrać. I to ten kradziony silnik trzeba zmienić.
A skąd to niby wiesz? Ja wolę jednak zdać się w pierwszym rzędzie na opinię osoby, która ma jednak jakieś obycie w tych rzeczach.
August de la Sparasan pisze: 31 sty 2026, 23:10Ja niestety zapamiętam to, że przez większość czasu gadałeś jakieś głupoty niezwiązane z tematem, po czym nagle podłapałeś, że "Robingren zbawca". I to jest smutne. Ale nie wiem po co to piszę, nie dogadamy się.
No i udało się nam pozyskać aktywnego administratora... no mega smutne.
- Andrzej Ordyński
- Collaborator
No byłem administratorem Bialenii i Bastionu, w których korzysta(ło) się z seohostu.
- Bolesław Kirianóo von Hohenburg
- Rising Star
Andrzej Ordyński pisze: 31 sty 2026, 23:10Ten hosting funkcjonuje wielu innym mikronacjom, nie ma żadnych poważnych problemów. No ale z kradzionymi silnikami forum może nie współgrać. I to ten kradziony silnik trzeba zmienić.
Trochę jestem zagubiony w waszych spamach i ciężko mi to śledzić, jednak pragnę tylko powiedzieć że z informatycznego punktu widzenia to nie jest takie oczywiste. Ten mit złego kradzionego forum odpowiada może wyobrażeniom niektórych o funkcjonowaniu forumików, ale jak już (jeżeli) forum zostało skutecznie ukradzione to do pisania pościków silnik nie potrzebuje się łączyć z jakimiś centrami danych invisiona żeby się zepsuć ze względu na brak jakichś tych połączeń w wyniku spiracenia. Jakby, to nie jest jakieś adobe, pakiety żądań z pościkami nie powinny w teorii mieć nic wspólnego z tym w jaki sposób forum było nabyte i związanym z tym brakiem jakiegoś tam supportu czy czego tam
pa