I Posiedzenie Kongresu Federacji Nordackiej

19 sierpnia 2023 - 19 listopada 2023
Awatar użytkownika
Leonid Repulijski
Enthusiast
Enthusiast

Re: I Posiedzenie Kongresu Federacji Nordackiej

Post autor: Leonid Repulijski »

Velke Mesto Achkov mi się najbardziej podobało. Nie wiem jak reszcie @Członek Kongresu...

Przewodniczący Federalnej Komisji Wyborczej

Klon należący do@Kamiljan de Harlin
Awatar użytkownika
Bolesław Kirianóo von Hohenburg
Rising Star
Rising Star

Post autor: Bolesław Kirianóo von Hohenburg »

Achkiv a Akchov, no duża różnica. Zupełnie nie rozumiem waksmanowego uczulenia na oryginalną nazwę ale tak jak mowie dla mnie brzmią tak samo więc mogę zagłosować na tą drugą.

Bolesław Kirianóo von Hohenburg de la Sparasan

w Winkulii jako Mikołaj III

"Gdy gardzisz mszą i pierogiem: Idźże sobie z Panem Bogiem! A kto prośby nie posłucha: W imię Ojca, Syna, Ducha!"

Awatar użytkownika
Albert Fryderyk de Espada
Proficient
Proficient

Post autor: Albert Fryderyk de Espada »

Bolesław Kirianóo von Hohenburg pisze: 01 wrz 2023, 19:23Achkiv a Akchov, no duża różnica. Zupełnie nie rozumiem waksmanowego uczulenia na oryginalną nazwę ale tak jak mowie dla mnie brzmią tak samo więc mogę zagłosować na tą drugą.

No muszę się zgodzić, mi to również nie robi różnicy.

Obrazek

AFdeEspada@nordnet.fn

Awatar użytkownika
Użytkownik Usunięty 233511
Experienced
Experienced

Post autor: Użytkownik Usunięty 233511 »

Szanowny Spikerze,

pragnę zgłosić wniosek formalny o dodanie punktu do porządku dziennego obrad o debacie nt. przyjęcia Połbski (młodej mikronacji) do II Federacji Nordackiej jako prowincji (na prywatną prośbę @Supreme Commander Machia).

Co do mojego uczulenia na nazwę Achkiv - jakoś mi po prostu wewnętrznie nie pasuje do nazwy stolicy II FN. W głosowaniu po prostu wstrzymam się od głosu.
Awatar użytkownika
Proficient
Proficient

Waksman pisze: 02 wrz 2023, 20:58Szanowny Spikerze,

pragnę zgłosić wniosek formalny o dodanie punktu do porządku dziennego obrad o debacie nt. przyjęcia Połbski (młodej mikronacji) do II Federacji Nordackiej jako prowincji (na prywatną prośbę @Supreme Commander Machia).

Jakieś bardziej szczegółowe informacje niżeli sama nazwa i właściciel byłyby mile widziane.

Obrazek

AFdeEspada@nordnet.fn

Awatar użytkownika
Użytkownik Usunięty 233520
Newbie
Newbie

Post autor: Użytkownik Usunięty 233520 »

Albert Fryderyk de Espada pisze: 02 wrz 2023, 21:14Jakieś bardziej szczegółowe informacje niżeli sama nazwa i właściciel byłyby mile widziane.

Dobry wieczór, jestem Naczelnikiem Państwa XayoLandzkiego-Połbskiego-Kadycyjinego i te nazwy wymienione to nazwy naszego państwa. Początkowe struktury państwa powstały 21 Kwietnia 2019 r. które się rozwijały do końca 2019 roku, państwo powstało w krainie która potem została nazwana Macierz na rzecz złączenia osady lokalnego ludu z ludem który się nazywał według badań Sławianie i Sławianie są potomkami obecnie istniejących XayoLandierów-Połbiaków-Kadycyjian. Swego czasu państwo było sławne w krainie Macierz a od 2020 roku poza nią, XayoLandierów-Połbiaków-Kadycyjian znały różne społeczności na discordzie a największa jaka zna ten naród posiada aż ok. 16 tysięcy członków. W latach 2019-2022 państwo miało stosunki dyplomatyczne z państwem-korporacją gdzie jak się później okazało miała cele zając terytorium potomków Sławian pomimo ataków tej korporacji na państwo potomków Sławian, potomkowie Sławian dzielnie walczyli za swoje ziemie jak i również kiedy całkowicie korporacja niszczyła miasta bombą atomową Sławianom udawało się wyjść bez szwanku z tego modyfikując czas i wydarzenia. Obecnie potomkowie Sławian są wolni i bezpieczni z powodu iż Prezes tej korporacji zaginął a korporacja zginęła w próżni poprzez zmianę wymiaru z racji uszkodzenia poprzedniego. I to skrócone dzieje naszego narodu. A chcemy dołączyć do Federacji Nordacji ponieważ wierzymy w ideę która zakładały jedno wspólne uniwersum dla wszystkich narodów wirtualnego świata, po prostu chcemy żeby każdy naród nie ważne czy to z Roblox, Minecraft czy z Discorda mógł wstąpić do uniwersum Mikroświata. Jedynym warunkiem do wstąpienia byłoby przynajmniej pół roku istnienia państwa oraz istnienie owego państwa na serio a nie dla tzw. beki. Wracając do Nordacji to chcemy dołączyć w struktury dlatego że jesteście jedną z ostatnich nadziei naszego narodu na wstąpienie do tego uniwersum. 
Awatar użytkownika
Użytkownik Usunięty 233511
Experienced
Experienced

Post autor: Użytkownik Usunięty 233511 »

Supreme Commander Machia pisze: 02 wrz 2023, 22:04A chcemy dołączyć do Federacji Nordacji

Ustalmy jedno - nie Federacja Nordacji, tylko Federacja NordackaFederacji Nordackiej. Kwestie językowe mamy już za sobą.

Ja mam z tego miejsca pytanie - ile wasze państwo liczy obywateli? Czy posiadają oni konto na naszym forum? Czy posiadacie jakąś mapę przedstawiającą kraj?
Awatar użytkownika
Newbie
Newbie

Waksman pisze: 02 wrz 2023, 22:08Ustalmy jedno - nie Federacja Nordacji, tylko Federacja NordackaFederacji Nordackiej. Kwestie językowe mamy już za sobą.

Ja mam z tego miejsca pytanie - ile wasze państwo liczy obywateli? Czy posiadają oni konto na naszym forum? Czy posiadacie jakąś mapę przedstawiającą kraj?

Populacja Państwa w szczytowym momencie liczyła ok. 30-35 obywateli, a z powodu depopulacji i czystek które na celu miały usunięcie wrogów narodu obecna populacja wynosi 14 obywateli. Obywatele nie posiadają konta na forum ale zawsze mogę ich poprosić o założenie. Posiadamy dokładnie dwie mapy z dwóch wymiarów a dokładnie z wymiaru Macierzy oraz z Ziemi na której potomkowie Sławian zakładali kolonie które początkowo miały być suwerennymi państwami w których potomkowie Sławian mieli się uchronić przed korporacją i prowadzić spokojne życie, ale ostatecznie stały się prowincjami Wielkiej Rzeczyliberatywnej. A co do map to moglibyśmy wam przekazać jeżeli tak bardzo ich potrzebujecie. 
Awatar użytkownika
Proficient
Proficient

Czyli jeżeli dobrze rozumiem, jesteście państwem które nie jest ulokowane jeszcze nigdzie na Polinie i z naszą pomocą chcielibyście zmienić ten stan rzeczy?

Obrazek

AFdeEspada@nordnet.fn

Awatar użytkownika
Newbie
Newbie

Albert Fryderyk de Espada pisze: 02 wrz 2023, 22:39Czyli jeżeli dobrze rozumiem, jesteście państwem które nie jest ulokowane jeszcze nigdzie na Polinie i z naszą pomocą chcielibyście zmienić ten stan rzeczy?

Tak
Zablokowany

Wróć do „I kadencja”