Wizyta Patriarchy Borysa w Hawilandzie, córze Kirymu

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Bolesław Kirianóo von Hohenburg
Rising Star
Rising Star

Wizyta Patriarchy Borysa w Hawilandzie, córze Kirymu

Post autor: Bolesław Kirianóo von Hohenburg »

Dziś z wizytą do stolicy Hawilandu przybył Borys I, Patriarcha Kirymu i całego kirioświatka. Około godziny 16 jego samolot lądował na pasie startowym.

Od razu po wyjściu z lotniska razem ze swoim otoczeniem przywitał się z Tadeuszem I Wielkim Henrykowiczem.

- Jahwe z Tobą, Wasza Królewska Mość. Cieszę się, że mogłem przybyć, aby omówić funkcjonowanie Przenajświętszego Kościoła Kiryjskiego w Waszej ojczyźnie. Jestem zachwycony wieścią jakoby kiryzm szerzył się wśród WKM poddanych.

Od lewej: dyrektor lotniska, Patriarcha Borys, patriarszy tłumacz z kiriańskiego na hawilandzki

Bolesław Kirianóo von Hohenburg de la Sparasan

w Winkulii jako Mikołaj III

"Gdy gardzisz mszą i pierogiem: Idźże sobie z Panem Bogiem! A kto prośby nie posłucha: W imię Ojca, Syna, Ducha!"

Awatar użytkownika
Tadeusz I Wielki
Collaborator
Collaborator

Re: Wizyta Patriarchy Borysa w Hawilandzie, córze Kirymu

Post autor: Tadeusz I Wielki »

Jahwe! Mam nadzieję że dzięki tej wizycie Kiryzm rozpowszechni w Hawilandzie! - odpowiedział na to Tadeusz

Przejdźmy do najważniejszego i najświętszego, do Kościoła Kiryjskiego! - dodał
I oraz IV Prezydent II Federacji Nordackiej, Król Hawilandu, Tadeusz Henrykowski

Obrazek

Aktualnie niedostępny, w razie problemów proszę o kontakt: tadeuszhenrykowski@gmail.com

Awatar użytkownika
Bolesław Kirianóo von Hohenburg
Rising Star
Rising Star

Re: Wizyta Patriarchy Borysa w Hawilandzie, córze Kirymu

Post autor: Bolesław Kirianóo von Hohenburg »

Tak też się stało. Przejechali ulicami Hökásu aż do największej, a przy tym jednej z niewielu, Cerkwii w Hawilandzie - pod wezwaniem Potęgi Bożej.

Narracja będzie kontynuowana w tym wątku

Bolesław Kirianóo von Hohenburg de la Sparasan

w Winkulii jako Mikołaj III

"Gdy gardzisz mszą i pierogiem: Idźże sobie z Panem Bogiem! A kto prośby nie posłucha: W imię Ojca, Syna, Ducha!"

ODPOWIEDZ

Wróć do „Kawiarenk?”