I posiedzenie Nordackiego Parlamentu Unijnego (II kadencji)
- Henryk Ziemiański-Wieniawa
- Collaborator
Re: I posiedzenie Nordackiego Parlamentu Unijnego (II kadencji)
Dobry projekt, w całości popieram.
- Użytkownik Usunięty 233511
- Experienced
@Benjamin Romanow Panie Marszałku, ja rozumiem obsuwę kilkugodzinną, ale prawie jeden dzień? Proszę o aktywność w posiedzeniu.
- Albert Fryderyk de Espada
- Proficient
Może nie jestem posłem ale sugerowałbym jeszcze poddać po szerszą dyskusję kwestie techniczne funkcjonowania nowej waluty.
Wspominałem już o moich wątpliwościach odnośnie szczegółów w jaki sposób waluta ta byłaby naliczana. Oczywistym jest że nie chcemy by doszło do tego że mieszkańcy unii otrzymywaliby dwa osobne wynagrodzenia za napisanie tego samego postu. Czy zatem wynagrodzenia w nowej walucie będą wypłacane wyłącznie za posty w działach wspólnych czy mamy na to jakieś inne plany ?
Wspominałem już o moich wątpliwościach odnośnie szczegółów w jaki sposób waluta ta byłaby naliczana. Oczywistym jest że nie chcemy by doszło do tego że mieszkańcy unii otrzymywaliby dwa osobne wynagrodzenia za napisanie tego samego postu. Czy zatem wynagrodzenia w nowej walucie będą wypłacane wyłącznie za posty w działach wspólnych czy mamy na to jakieś inne plany ?
- Benjamin Robingren
- Explorer
Waksman pisze: 27 mar 2023, 17:01@Benjamin Romanow Panie Marszałku, ja rozumiem obsuwę kilkugodzinną, ale prawie jeden dzień? Proszę o aktywność w posiedzeniu.
Nie zamykałem, bo wiedziałem, że będą jeszcze chętni do zabrania głosu ?
Benjamin
- Użytkownik Usunięty 233511
- Experienced
Albert Fryderyk de Espada pisze: 27 mar 2023, 17:47Czy zatem wynagrodzenia w nowej walucie będą wypłacane wyłącznie za posty w działach wspólnych czy mamy na to jakieś inne plany ?
Dokładnie tak. Wynagrodzenia w nowej walucie wspólnej będą wypłacane za aktywność w działach wspólnych i na stronie głównej - tylko i wyłącznie.
Benjamin Romanow pisze: 27 mar 2023, 17:55Nie zamykałem, bo wiedziałem, że będą jeszcze chętni do zabrania głosu ?
To fajnie by było, jakby Pan Marszałek komunikował takie rzeczy ?
- Benjamin Robingren
- Explorer
? Informacja
Porządek obrad został uzupełniony o nowy punkt 5.
Dotychczasowy punkt 5. postanowiono przenieść na koniec porządku.
Porządek obrad został uzupełniony o nowy punkt 5.
Dotychczasowy punkt 5. postanowiono przenieść na koniec porządku.
Benjamin
- Benjamin Robingren
- Explorer
Generalnie, to, moim zdaniem, fakultatywną unię walutową w charakterze dodatkowym powinniśmy ująć w traktacie o organizacji Unii Nordackiej, którego projekt jeszcze kończę. Przemawia za tym również fakt, że nie mamy unormowanych żadnych rozporządzeń, dyrektyw, czy egzamplarzy. Jednak to właśnie regulowałby TOUN.
Wobec tego przedłużam debatę do, powiedzmy, 31 marca br. włącznie. Potem zdecyduję, czy przejdziemy do głosowania nad samym zamysłem wspólnej waluty, czy jednak nad aktem prawnym.
Wobec tego przedłużam debatę do, powiedzmy, 31 marca br. włącznie. Potem zdecyduję, czy przejdziemy do głosowania nad samym zamysłem wspólnej waluty, czy jednak nad aktem prawnym.
Benjamin
- Joahim von Ribertrop
- Apprentice
Waksman pisze: 22 mar 2023, 22:14Wyznacza się dwutygodniowy termin na przyjęcie egzamplarza przez organy ustawodawcze państw Unii Nordackiej od czasu przegłosowania.
A jak nie to...?
Czy Parlament Unijny może w ogóle do czegoś zobowiązać państwa UN? Wszakże ma tylko rolę doradczą.
- Benjamin Robingren
- Explorer
- Robert Drenin
- Community Regular
Niezbyt, więc w artykule pierwszym najprawdopodobniej powinno być nie "zobowiązuje", tylko "zaleca" wprowadzić walutę w przeciągu 2 tygodni (pomijam fakt, że najprawdopodobniej przepis teraz traci w ogóle sens istnienia, ale cóż).
Ostatnio zmieniony 31 mar 2023, 18:00 przez Robert Drenin, łącznie zmieniany 1 raz.
Towarzysz Robert Drenin
Wiceprzewodniczący Rady Komisarzy Ludowych Związku Kolektywistycznych Republik Rad