Sophie po kilku dniach zwiedzania kraju w końcu udała się do Recina. Szybko znalazła drogę do CCBCE i weszła do budynku. Udała się tam do sekretariatu.
-Dzień dobry - zaczęła - ja przybyłam w sprawie badań, skierował mnie tutaj Towarzysz Lebiediew. Ponoć macie sprzęt , który przyda się podczas moich badań związanych z fizyką kwantową. - to powiedziawszy czekała na reakcję.
Sekretarka po wysłuchaniu przybyszki, powiedziała:
- Dobrze, to proszę chwilkę zaczekać.
Następnie kobieta wstała i poszła. Po chwili wróciła z drugą kobietą, która rzekła:
- Dzień Dobry, Towarzyszko. Nazywam się Ałła Popowa i jestem Dyrektorą tego Ośrodka. Towarzysz Lebiediew kontaktował się ze mną w tym temacie, toteż zdąrzyłam się mniej więcej zaznajomić z sprawą. To zapraszam do gabinetu i ustalimy wspólnie strategię oraz przydzielimy Towarzyszce zespół badawczy.
Następnie udały się do gabinetu.
Towarzysz Robert Drenin
Wiceprzewodniczący Rady Komisarzy Ludowych Związku Kolektywistycznych Republik Rad
- Dzień dobry - odpowiedziała krótko Sophie po czym udała się za kobietą do gabinetu. Wchodząc zerkała na liczne dyplomy i certyfikaty wiszące na ścianach w obramowaniach.