Rojalistyczna Partia Muratyki

Awatar użytkownika
Heinrich von Wattzau
Contributor
Contributor

Re: Rojalistyczna Partia Muratyki

Post autor: Heinrich von Wattzau »

Co do gospodarki to też czekam na system bankowy. Ale jestem kapitalistą, więc się chyba nie dogadamy. ? Ale z kolejnej strony o gospodarce wiem tyle co o medycynie. Troszkę, ale nie za dużo.
(-) Heinrich von Wattzau,

prezes Organizacji Food-Net,

burmistrz miasta Bazylice,

poseł na Sejm II kadencji

Awatar użytkownika
Peetri Romanaav
Community Regular
Community Regular

Post autor: Peetri Romanaav »

Osobiście uważam, że jeżeli każdy będzie robił na swój własny pożytek tj. działa gospodarka kapitalistyczna, to daleko sami nie zajadą, ale mogę się oczywiście mylić. Wydaje mi się, że w społeczeństwach, z którymi mamy do czynienia tu w mikroświecie są bardziej socjalistyczny/solidarne, niżeli te realistyczne, gdzie na każdym kroku widoczny jest wyścig szczurów, które walczą o dobro swojego tyłka. Wspólna praca generuje zysk poszczególnych jednostek, a zarazem cały dochód narodu, bez wspólnej pracy PKB nie będzie rosło przez jedną osobę, która zrobi słabej jakości 100 postów... Lepiej zrobić dziennie 5/10 ewentualnie 20 postów, które swoją objętością pobiją inne tak zwane gównoposty.

Samo społeczeństwo wydaje mi się, że trzeba przedstawiać inaczej, ponieważ elita to nie będzie banda gburów, która zajmuje wysokie stanowiska, a nic nie wnosi. Elitą się jest tak długo jak pokazuje się, w którą stronę powinien podążać naród, kraj, grupa etc. etc., dlatego tak jak wspomniałem, przy tytułach mają być one ruchome, bo nie zawsze ktoś będzie zasługiwał na chwalenie się swoim tytułem skoro jego praca wygląda na zasadzie "Buduję", czy innego tego typu nieużytecznego postingu gównopostów. Moja wizja elity narodu to przykład przodowników pracy, przykład tych, którzy pracują dla dobra Republiki Muratyckiej, a nie banda zdziadziałych betonów siedzących na tych samych stanowiskach, chociaż dobry prezydent piastujący aktywnie i sensownie założmy 5/6 kadencję z rzędu też nie jest zły, gorzej kiedy zamienia się w ten tak zwany beton i muruje kraj pod siebie.
Peetri Romanaav

Jego Najjaśniejsza Imperatorska Mość, Imperator Nan Di, Imperator Brodrii, Pan rzeczy widzialnych i niewidzialnych.

p.romanoff@meil.nan
Awatar użytkownika
Użytkownik Usunięty 233511
Experienced
Experienced

Post autor: Użytkownik Usunięty 233511 »

Tak mnie teraz naszło w sumie apropo tych betonów. Beton niekoniecznie musi być zły. Może prowadzić nowych obywateli za rękę, pokazywać im całą zabawę i zachęcać do podejmowania samodzielnych działań. Bo taki np. "bialeński beton" wyróżnia się tym, że działa tylko i wyłącznie w swoim gronie i adoruje siebie na wzajem wymieniając się rotacyjnie stołkami (albo w ogóle trzymając je tylko dla siebie). Także taki wysoki tytuł, takie zrobienie "elity" wcale nie może wyjść tak źle jak może się nam to wydawać, jeśli ta "elita" nie będzie uważała się za nie wiadomo kogo, a jej działania nie będą zniechęcać innych do działania.
Awatar użytkownika
Peetri Romanaav
Community Regular
Community Regular

Panie Prezydencie, z całym szacunkiem ale przestańmy z tym docinaniem Republice Bialeńskiej, skupmy się na sobie. Naszym celem jest zbudować silne i aktywne społeczeństwo.

Bardzo się cieszę, że zrozumiał Pan mój plan na wprowadzanie elity narodu, bowiem to My "starzy" ewentualnie zasłużeni mikronauci powinniśmy prowadzić młodzież Polinu za rękę, aż do momentu, gdy nauczą się sami funkcjonować w tym skomplikowanym dla wielu świecie. Najważniejsze to zrobić twarz ciepłych i otwartych ludzi, którzy przyjmują nowych ludzi do swojego społeczeństwa i zaznajamiają ich z zasadami tego niezwykle pokręconego miejsca, gdzie można być jednocześnie Królem i Prezydentem, albo żonatym duchownym, co w życiu realnym się nie zdarza. Mam nadzieje, że poparcie Pawłowa rośnie. ? 
Peetri Romanaav

Jego Najjaśniejsza Imperatorska Mość, Imperator Nan Di, Imperator Brodrii, Pan rzeczy widzialnych i niewidzialnych.

p.romanoff@meil.nan
Awatar użytkownika
Peetri Romanaav
Community Regular
Community Regular

Po wczorajszych wydarzeniach w Carstwie Brodryjskim i Republice Bialeńskiej, zauważyłem, że Integracja Nordacka jest tylko zwykłą kulą u nogi, dla naszego państwa. Na każdym kroku jesteśmy uznawani za gorszych, przez wygląd forum, przez to kto tu działa i tym podobne. Stare zabetonowane państwa Nordaty w tym momencie prowadzą jakąś dziwną politykę "racji", która w tym momencie obraca się przeciwko nim. Jako Rojalistyczna Partia Muratyki wycofujemy nasze poparcie dla sprawy pod roboczą nazwą "Integracja Nordacka", zamiast tego skupimy się na umowach z poszczególnymi państwami, którym zależy na dwustronnej współpracy, zrozumieniu i budowie przyjaźni na ludzkich wartościach, a nie na wzmacnianiu swego beton o kolejnych ludzi, którzy nic nie robią poza budowaniem własnych folwarków, w cudzych państwach. 
Peetri Romanaav

p.romanoff@meil.nan
Awatar użytkownika
Salvador Estela Sonnero
Newbie
Newbie

Post autor: Salvador Estela Sonnero »

Z tego co widzę, to obecna Muratyka jest IV Republiką, w dodatku świeżo założoną. Skąd pomysł na odchylenie w kierunku monarchii na tak wczesnym etapie kształtowania się państwa?
Awatar użytkownika
Peetri Romanaav
Community Regular
Community Regular

Pomysł na zwrócenie się w stronę monarchii jest raczej, dlatego gdyż jestem Brodryjskim Imigrantem do tego państwa i staram się tutaj znaleźć jakiś konsensus, między republiką, a monarchią. Z jednej stronie zależy mi na karierze w innym państwie, a z drugiej strony chcę także, aby żyło się wszystkim dobrze, bo nie tylko Republikanie działają w tym kraju. 

Zresztą można doszukiwać się analogii w historii Muratyckiej, której wydział powinien niedługo powstać na Uniwersytecie Zwierzogrodzkim, w każdym razie moja wizja jest jeszcze bardzo płynna i nie ma wyznaczonych swoich ram jak mało będzie republikańska i jak bardzo monarchistyczna, bowiem trzeba wyczuć jeszcze balans, który będzie pasował wszystkim. ? 
Peetri Romanaav

p.romanoff@meil.nan
Awatar użytkownika