Wieści z zagranicy

Awatar użytkownika
Tadeusz I Wielki
Collaborator
Collaborator

Re: Wieści z zagranicy

Post autor: Tadeusz I Wielki »

W Winkulii Ministrem Stanu został Mateusz Żmigrodzki - gratuluje! (sorka że tak późny news)
I oraz IV Prezydent II Federacji Nordackiej, Król Hawilandu, Tadeusz Henrykowski

Obrazek

Aktualnie niedostępny, w razie problemów proszę o kontakt: tadeuszhenrykowski@gmail.com

Awatar użytkownika
Użytkownik Usunięty RO3522
Newbie
Newbie

Post autor: Użytkownik Usunięty RO3522 »

Tadeusz I Wielki pisze: 17 sie 2023, 22:16W Winkulii Ministrem Stanu został Mateusz Żmigrodzki - gratuluje! (sorka że tak późny news)

kto to
Awatar użytkownika
Leonid Repulijski
Enthusiast
Enthusiast

Post autor: Leonid Repulijski »

Roman Octopic pisze: 17 sie 2023, 23:16kto to

Taki jeden ksiądz Mateusz. Znany dawniej jako Aleksander van der Egval.

Przewodniczący Federalnej Komisji Wyborczej

Klon należący do@Kamiljan de Harlin
Awatar użytkownika
Użytkownik Usunięty RO3522
Newbie
Newbie

Post autor: Użytkownik Usunięty RO3522 »

Leonid Repulijski - klon pisze: 17 sie 2023, 23:17Taki jeden ksiądz Mateusz. Znany dawniej jako Aleksander van der Egval.

https://www.youtube.com/watch?v=H3nPantooJ0

Awatar użytkownika
Leonid Repulijski
Enthusiast
Enthusiast

Roman Octopic pisze: 19 sie 2023, 15:51https://www.youtube.com/watch?v=H3nPantooJ0

Ah... Klasyka polskiej muzyki filmowej!

Awatar użytkownika
Użytkownik Usunięty 233511
Experienced
Experienced

Post autor: Użytkownik Usunięty 233511 »

Leonid Repulijski - klon pisze: 17 sie 2023, 23:17Taki jeden ksiądz Mateusz. Znany dawniej jako Aleksander van der Egval.

Po drodze znany jako Aris Kostas.
Awatar użytkownika
Leonid Repulijski
Enthusiast
Enthusiast

Waksman pisze: 19 sie 2023, 16:10Po drodze znany jako Aris Kostas.

O. Właśnie wiedziałem, że miał jeszcze jedną postać, ale za nic w świecie nie mogłem sobie przypomnieć personaliów.

Awatar użytkownika
Tadeusz I Wielki
Collaborator
Collaborator

Post autor: Tadeusz I Wielki »

Nowe ugrupowanie w Insulii - pronordackie
I oraz IV Prezydent II Federacji Nordackiej, Król Hawilandu, Tadeusz Henrykowski

Obrazek

Aktualnie niedostępny, w razie problemów proszę o kontakt: tadeuszhenrykowski@gmail.com

Awatar użytkownika
Użytkownik Usunięty 233514
Contributor
Contributor

Post autor: Użytkownik Usunięty 233514 »

To Insulia jeszcze v-żyje? Dobrze pamiętam, że z Unii Nordackiej wyszli? Teraz chcą wracać? Ja nie mam nic przeciwko. Chętnię bym ich przyjął. Nawet bym im drzwi obrotowe zamontował na wejściu i wyjściu. ?
Awatar użytkownika
Kamiljan de Harlin
Community Regular
Community Regular

Post autor: Kamiljan de Harlin »

Hieronim Bryz pisze: 22 sie 2023, 2:04To Insulia jeszcze v-żyje?

Tak. Czemu miałaby nie żyć? istnieje już ponad trzy lata i nie zapowiada się na to, aby zamykała interes.

Hieronim Bryz pisze: 22 sie 2023, 2:04Dobrze pamiętam, że z Unii Nordackiej wyszli? Teraz chcą wracać? Ja nie mam nic przeciwko.

Unia Nordacka została rozwiązana wraz z utworzeniem II Federacji Nordackiej. Wypowiedzenie traktatu o Unii Nordackiej przez Insulię to była tylko formalność związana z zakończeniem działalności UN. Nie mamy do czego wracać, bo nigdy nie byliśmy członkami II Federacji Nordackiej, a członkami Unii Nordackiej byliśmy do jej samego końca.

Władze Cesarstwa nie są jeszcze zgodne czy i w jaki sposób kraj zbliży się do II FN. Mamy 2 stronnictwa - proinsulijskie i provoxlandzkie. Proinsulijskie chce przystąpienia kraju do federacji, a provoxlandzkie zniesienia Insulii i zastąpienia jej unitarnym i absolutnym Voxlandem.
Arcydemon wojny, Khorne, wybuchł tak wielkim gniewem na moje proroctwa, że sama jego aura wściekłości wgniotła mnie z impetem w ziemię. Siła uderzenia była tak potężna, że przebiłem się na samo dno lądolodu, na którym stoi stolica Imperium Chaosu. Odnalazłem się wówczas w lochach Khorna, gdzie orędownicy pokoju, spokoju i przyjaźni byli doprowadzani do obłędu niewyobrażalnymi torturami. Widziałem cele więzienne zbudowane z czystej energii nienawiści, w których wszystkie kąty miały więcej niż 180 stopni, a i tak tworzyły jakimś cudem zamkniętą przestrzeń. Samo patrzenie na te oszalałe struktury wywoływało we mnie niewyobrażalne cierpienie, nie wspominając o rzeczach, którym poddawani byli osadzeni - na samo ich wspomnienie skręcam się z bólu.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Wiadomości z kraju”