Ja bym może coś ciekawego miał do powiedzenia, ale nie chcę destabilizować kraju.
VII Posiedzenie Sejmu Muratyckiego
- Użytkownik Usunięty 233512
- Enthusiast
Re: VII Posiedzenie Sejmu Muratyckiego
Ja bym może coś ciekawego miał do powiedzenia, ale nie chcę destabilizować kraju.
- Albert Fryderyk de Espada
- Proficient
Andrzej Płatonowicz Ordyński pisze: 03 wrz 2023, 23:39Ja bym może coś ciekawego miał do powiedzenia, ale nie chcę destabilizować kraju.
W przeciwieństwie do naszego gościa powyżej szanowny ma dość duże poważanie w społeczeństwie i warto liczyć się z pańskim zdaniem.
No i kultura wypowiedzi jest na wyższym poziomie na czym zyskuje cała dyskusja co przy obecności @Hieronim Bryz przynajmniej doprowadzi że poziom ten wyjdzie na zero.
- Użytkownik Usunięty 233511
- Experienced
Andrzej Płatonowicz Ordyński pisze: 03 wrz 2023, 23:39Ja bym może coś ciekawego miał do powiedzenia, ale nie chcę destabilizować kraju.
Aj tam, dajesz Andrzeju, nie ograniczaj się ?
- Użytkownik Usunięty 233514
- Contributor
Albert Fryderyk de Espada pisze: 03 wrz 2023, 23:45W przeciwieństwie do naszego gościa powyżej szanowny ma dość duże poważanie w społeczeństwie i warto liczyć się z pańskim zdaniem.
No i kultura wypowiedzi jest na wyższym poziomie na czym zyskuje cała dyskusja co przy obecności @Hieronim Bryz przynajmniej doprowadzi że poziom ten wyjdzie na zero.
@Andrzej Płatonowicz Ordyńskisię ciesz, że się łapiesz w ich poważanie, bo ja się niestety nie łapię. No cóż zrobić. ? Chyba zacznę się ciąć, skoczę sobie z mostu albo pozwolę się przejechać przez jakąś ciężaróweczkę... ?
To jak będziemy stąpać po ziemi, to chyba dobrze, co nie? A nie, Wy chcecie latać, podróżować...zapomniałem o tych procentach, które nie są matematyczne. ? ?
- Użytkownik Usunięty 233512
- Enthusiast
Albert Fryderyk de Espada pisze: 03 wrz 2023, 23:45W przeciwieństwie do naszego gościa powyżej szanowny ma dość duże poważanie w społeczeństwie i warto liczyć się z pańskim zdaniem.
No i kultura wypowiedzi jest na wyższym poziomie
Cieszę się, że panują tutaj nieco bardziej liberalne zasady niż w centrali, gdzie już nie tylko pan Bryz, ale także pan Waskman i ja jesteśmy uważani za destabilizatorów świętego spokoju multistołkowców i multipaszportowców.
Dobrze. W takim razie uważam, że stan nadzwyczajny trwający ponad rok w warunkach mikronacyjnych staje się zwyczajnym. Stan wojenny w PRL trwał od ustanowienia do zawieszenia kilkanaście dni ponad rok. Jeżeli w rok można było ustabilizować sytuację w kraju realnym, to chyba również rok jest okresem wystarczającym na normalizację sytuacji w kraju wirtualnym? Jaki w ogóle jest plan na przyszłość poza czekaniem na przybycie grupy aktywnych obywateli bez ambicji politycznych?
- Contributor
Andrzej Płatonowicz Ordyński pisze: 04 wrz 2023, 10:47Jeżeli w rok można było ustabilizować sytuację w kraju realnym, to chyba również rok jest okresem wystarczającym na normalizację sytuacji w kraju wirtualnym?
Obawiam się, że w Muratyce i ogólnie główną domeną mikroświata jest to, że dąży się do stabilizacji stabilizacji, gdzie stabilizacja jest uznawana mylnie za destabilizację, bo opiera się swą spostrzegawczość na sumie spostrzeżeń obserwatorów. Każde odchylenie od tak zwanej sytuacji normalnej czy też stabilnej jest uznawane za destabilizację bądź sytuację wywrotową, czyli wynika z tego to, że każda ingerencja w tak zwany spokój, normalność, stabilność jest uznawane za przekroczenie granic dobrego smaku i wymierzenie sprawiedliwości na podstawie gustowności czy też upodobań.
Ustawy i inne normy ubrane w akty prawne są ujednoliceniem gustowności i upodobań. Wg mnie, ludzie tyle chcą podróżować po innych v-krajach, bo jednostki dążą do nieujednolicenia gustowności i upodobań. Natomiast, mikronacje rządzą się aksjomatami tj. zasadami niezmienialnymi, które są poważane albo nie, a niezważanie czy też zważanie na nie świadczy o moralach danego v-kraju. Jeżeli sama władza czy też decydenci mają poczucie niezważania bądź też uchylania się od zważania/zauważania, to znaczy, że mamy do czynienia z bardzo niskimi moralami. A co to są te morale w ogóle? Niczym innym jak byciem gotów do. Jeżeli wyczuwa się morale równe zeru, niestety, ale mamy do czynienia z jednoczesnym niebyciem gotów do i swoistym byciem jako istnieniem.
Dlatego wyrażam niespokojność względem stanów zastałych w FN, a to czy tak zwane towarzystwo będzie moje stanowisko zakrzywiać czy je prostować, to mam to w de, bo ja to ja, a inni to inni.
Andrzej Płatonowicz Ordyński pisze: 04 wrz 2023, 10:47Jaki w ogóle jest plan na przyszłość poza czekaniem na przybycie grupy aktywnych obywateli bez ambicji politycznych?
Równie dobrze można czekać na przybycie kosmitów, którzy tak naprawdę są wśród nas. Równie dobrze można założyć, że Muratyka jest łyżką i czekać aż ona zanurzy się w zupie takiej, jaką by chciał zjeść trzymający tę łyżkę. Co do przyszłości, to jest połknięcie zupy bądź wyrzyganie jej przez organizm ją wprowadzający do siebie.
Ostatnio zmieniony 04 wrz 2023, 19:10 przez Użytkownik Usunięty 233514, łącznie zmieniany 1 raz.
- Experienced
Hieronim Bryz pisze: 04 wrz 2023, 17:42Każde odchylenie od tak zwanej sytuacji normalnej czy też stabilnej jest uznawane za destabilizację bądź sytuację wywrotową, czyli wynika z tego to, że każda ingerencja w tak zwany spokój, normalność, stabilność jest uznawane za przekroczenie granic dobrego smaku i wymierzenie sprawiedliwości na podstawie gustowności czy też upodobań.
I widzisz misiu pysiu - tu się mylisz. Ja nie uważam cię za wywrotowca, który próbuje zdestabilizować sytuację wewnętrzną, skądże! Ale skoro chcesz znieść stan nadzwyczajny - to czemu krzyczysz zamiast przedstawić ten konkretny projekt uchwały na dwa artykuły? Jakby serio, ja próbuję to pojąć, ale może ja czegoś nie rozumiem?
- Contributor
Waksman pisze: 04 wrz 2023, 22:39I widzisz misiu pysiu - tu się mylisz. Ja nie uważam cię za wywrotowca, który próbuje zdestabilizować sytuację wewnętrzną, skądże! Ale skoro chcesz znieść stan nadzwyczajny - to czemu krzyczysz zamiast przedstawić ten konkretny projekt uchwały na dwa artykuły? Jakby serio, ja próbuję to pojąć, ale może ja czegoś nie rozumiem?
Mi wystarczą operacje @Szef NKIi @Pracownik NKI w Kongresie względem mojej osoby, żeby przestać bawić się w Wasze gierki manipulatywne. Leży ów projekt u mnie na biurku, misiu pysiu, ale go na tę chwilę nie przedstawię.
- Experienced
Hieronim Bryz pisze: 04 wrz 2023, 22:42Mi wystarczą operacje @Szef NKIi @Pracownik NKI w Kongresie względem mojej osoby, żeby przestać bawić się w Wasze gierki manipulatywne. Leży ów projekt u mnie na biurku, misiu pysiu, ale go na tę chwilę nie przedstawię.
No to, misiu kolorowy, z upragnieniem czekam na moment, w którym rzucisz nim nam tutaj. Serio nie mogę się doczekać ?
- Contributor
Waksman pisze: 04 wrz 2023, 22:43No to, misiu kolorowy, z upragnieniem czekam na moment, w którym rzucisz nim nam tutaj. Serio nie mogę się doczekać ?
Najsampierw wezmę Ciebie na przeczekanie, bo wiem, że lubisz czekać, a że zdjęcie @Albert Fryderyk de Espadaze stołka nie jest Ci na rękę, więc niech sobie siedzi i znosi te jaja. Podobno lubisz jajecznicę, co nie? ?