Zjednoczone Siły - dyskusje i ustalenia

Chcesz zostać wojskowym? Zajrzyj do działu Zjednoczonych Sił i dołącz do federacyjnych sił zbrojnych
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Albert Fryderyk de Espada
Proficient
Proficient

Re: Zjednoczone Siły - dyskusje i ustalenia

Post autor: Albert Fryderyk de Espada »

No to teraz druga kwestia, nie jestem ekspertem od prawa jakie obowiązuje w Kiriani ale jako że imperium jest częścią Federacji obowiązują tam prawa federacji.

Między innymi jeżeli Bornfostu posiada własne siły zbrojne to będą one teraz podlegać Zjednoczonym Siłom, nie jest przesadzone na jakich warunkach ale raczej w tym miejscu nie ma zbytniego pola do dyskutowania. 

Obrazek

AFdeEspada@nordnet.fn

Awatar użytkownika
Piotr Jankowski
Enthusiast
Enthusiast

Post autor: Piotr Jankowski »

Albert Fryderyk de Espada pisze: 20 paź 2023, 22:14Między innymi jeżeli Bornfostu posiada własne siły zbrojne to będą one teraz podlegać Zjednoczonym Siłom, nie jest przesadzone na jakich warunkach ale raczej w tym miejscu nie ma zbytniego pola do dyskutowania. 

Siły zbrojne należą tylko i wyłącznie do króla, więc wszystko zależy od @Bolesław Kirianóo von Hohenburg.
piotr@mail.vox

Awatar użytkownika
Użytkownik Usunięty 233511
Experienced
Experienced

Post autor: Użytkownik Usunięty 233511 »

Piotr Jankowski pisze: 21 paź 2023, 8:21Siły zbrojne należą tylko i wyłącznie do króla, więc wszystko zależy od @Bolesław Kirianóo von Hohenburg.

Siły zbrojne każdej prowincji należą do władzy federalnej. Tylko i wyłącznie ?
Awatar użytkownika
Piotr Jankowski
Enthusiast
Enthusiast

Waksman pisze: 23 paź 2023, 10:34Siły zbrojne każdej prowincji należą do władzy federalnej. Tylko i wyłącznie ?

Tak.
piotr@mail.vox

Awatar użytkownika
Proficient
Proficient

Miałem zabrać się powoli za reorganizację ZS i wtedy zdałem sobie sprawę że nie mam miejsca przeznaczonego na publikację rozkazów, a przynajmniej nie jest ono wprost wskazane. 

W IV Republice rozkazy były publikowane w dzienniku ustaw ale wiem że inni preferują dodawanie ich bezpośrednio na forum. Mnie nie robi to jakiejś różnicy ale warto to ustalić raz na zawsze. J

Jeżeli wybierzemy dziennik ustaw będę musiał prosić o stworzenie tam stosownej kategorii. 

DW: @Obywatel Federacji

Obrazek

AFdeEspada@nordnet.fn

Awatar użytkownika
Piotr Jankowski
Enthusiast
Enthusiast

Albert Fryderyk de Espada pisze: 20 paź 2023, 21:34Tak jeszcze mi się nasunęło jedno pytanie, mianowicie jak to wygląda z wojskiem w Kirianii a raczej Bornfoscie. 

Może tylko mi się zdaje ale chyba dobrze widzę że obie korony mimo że noszone przez te sama osobę jednak się od siebie różnią być może i na tym polu.

Jeśli chodzi o Królestwo Bornfostu to tutaj powinna znajdować się większość potrzebnych informacji.
piotr@mail.vox

Awatar użytkownika
Proficient
Proficient

Piotr Jankowski pisze: 30 paź 2023, 14:24Jeśli chodzi o Królestwo Bornfostu to tutaj powinna znajdować się większość potrzebnych informacji.

Niczego szczegółowego na temat floty i lotnictwa nie mieliście?

Obrazek

AFdeEspada@nordnet.fn

Awatar użytkownika
Piotr Jankowski
Enthusiast
Enthusiast

Albert Fryderyk de Espada pisze: 30 paź 2023, 17:28Niczego szczegółowego na temat floty i lotnictwa nie mieliście?

Flota? Lotnictwo? Nie, niczego takiego nie było.
piotr@mail.vox

Awatar użytkownika
Proficient
Proficient

Piotr Jankowski pisze: 30 paź 2023, 17:57Flota? Lotnictwo? Nie, niczego takiego nie było.

No dobra, chociaż te dane to i tak już coś. 

Obrazek

AFdeEspada@nordnet.fn

Awatar użytkownika
Piotr Jankowski
Enthusiast
Enthusiast

Albert Fryderyk de Espada pisze: 30 paź 2023, 18:08No dobra, chociaż te dane to i tak już coś. 

Znaczy żeby było jasne: armia Norweglandu ani Bornfostu przez ostatnie 100 lat nie dysponowała własnym lotnictwem, ani statkami (z wyłączeniem kilku łudek wiosłowych i 3 jednostek patrolujących wybrzeże, wycofanych z służby w 1983 roku). My nawet nie mamy żadnego czołgu wyprodukowanego w XXI wieku (mówimy cały czas o podziale na czołgi lekkie, średnie ilekkie).
piotr@mail.vox

ODPOWIEDZ

Wróć do „Zjednoczone Siły”