WYNIKI WYBORÓW DO II KADENCJI KONGRESU

Tu przeczytasz informacje i obwieszczenia Federalnej Komisji Wyborczej
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Leonid Repulijski
Enthusiast
Enthusiast

WYNIKI WYBORÓW DO II KADENCJI KONGRESU

Post autor: Leonid Repulijski »

OBWIESZCZENIE FKW

O WYNIKACH WYBORÓW DO KONGRESU II KADENCJI

FKW nie odnotowała incydentów wyborczych w postaci prób sfałszowania wyniku lub manipulacji głosowaniem. Dni głosowania były spokojne - nie doszło do agresywnych zachowań ze strony żadnych grup osób, a porządek publiczny został zachowany.

• Głos oddało 11 osób spośród 14 uprawnionych. Frekwencja wyniosła więc 79%.

• 6 głosów oddano na listę nr 2. - Koalicję Konserwatywną,

• 5 głosów oddano na listę nr 1. - Koalicję dla Federacji.

Do ustalenia podziału mandatów wykorzystano metodę Sainte-Lague. Proces liczenia przydziału mandatów prezentuje poniższa tabela.

• Koalicja Konserwatywna uzyskała 3 mandaty. Kongresmenami z tej listy zostali - Bolesław Kirianóo von Hohenburg, Leonid Repulijski i Henryk Ziemiański.

• Koalicja dla Federacji uzyskała 2 mandaty. Kongresmenami z tej listy zostali - Albert Fryderyk de la Espada i Piotr Jankowski.

Przewodniczący Federalnej Komisji Wyborczej

Klon należący do@Kamiljan de Harlin
Awatar użytkownika
Henryk Ziemiański-Wieniawa
Collaborator
Collaborator

Re: WYNIKI WYBORÓW DO II KADENCJI KONGRESU

Post autor: Henryk Ziemiański-Wieniawa »

Chwała Nordacie (państwu). 
Jego Ekscelencja mgr. net Henryk  Tymoteusz Ziemiański-Wieniawa OSI 

Arcybiskup achkovski  

Generalny Gubernator Państwa Kościelnego Rotria 

Hrabia Bari 

Baron Andalo 

Kawaler Imperium Kiryjskiego herbu Ziemianin 

Awatar użytkownika
Pavel van der Gibson
Explorer
Explorer

Post autor: Pavel van der Gibson »

Z ciekawości, co w przypadku jakby głosowało 12 osób i głosy rozłożyły się po równo? Kto wtedy dostaje piąte miejsce?
Awatar użytkownika
Kamiljan de Harlin
Community Regular
Community Regular

Post autor: Kamiljan de Harlin »

Pavel van der Gibson pisze: 20 lis 2023, 16:17Z ciekawości, co w przypadku jakby głosowało 12 osób i głosy rozłożyły się po równo? Kto wtedy dostaje piąte miejsce?

Nie zostało to uregulowane prawnie. Jakby teraz do tego doszło, to prawdopodobnie wylosowalibyśmy, która lista dostanie mandat. I to w sumie najrozsądniejsze rozwiązanie - możemy je wpisać do ordynacji wyborczej. O ile przy wyborach prezydenckich możemy porównać indywidualny staż dwóch kandydatów i wybieramy tego z dłuższym stażem, to w przypadku wyborów do Kongresu głosujemy na listy, a nie na indywidualne osoby.
Arcydemon wojny, Khorne, wybuchł tak wielkim gniewem na moje proroctwa, że sama jego aura wściekłości wgniotła mnie z impetem w ziemię. Siła uderzenia była tak potężna, że przebiłem się na samo dno lądolodu, na którym stoi stolica Imperium Chaosu. Odnalazłem się wówczas w lochach Khorna, gdzie orędownicy pokoju, spokoju i przyjaźni byli doprowadzani do obłędu niewyobrażalnymi torturami. Widziałem cele więzienne zbudowane z czystej energii nienawiści, w których wszystkie kąty miały więcej niż 180 stopni, a i tak tworzyły jakimś cudem zamkniętą przestrzeń. Samo patrzenie na te oszalałe struktury wywoływało we mnie niewyobrażalne cierpienie, nie wspominając o rzeczach, którym poddawani byli osadzeni - na samo ich wspomnienie skręcam się z bólu.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Federalna Komisja Wyborcza”