I Konwencja Programowa Stronnictwa Centro-Prawicowego

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Henryk Ziemiański-Wieniawa
Collaborator
Collaborator

I Konwencja Programowa Stronnictwa Centro-Prawicowego

Post autor: Henryk Ziemiański-Wieniawa »

[attachment=0]AmKk9kuTURBXy8xMmY0ZmEyOS0wOTk5LTQ1ZjUtOTFhNi1lZTA4OTQzZjBmN2MuanBlZ5GVAs0BkADCw94AAaEwBQ.webp[/attachment]/monthly_2023_12/AmKk9kuTURBXy8xMmY0ZmEyOS0wOTk5LTQ1ZjUtOTFhNi1lZTA4OTQzZjBmN2MuanBlZ5GVAs0BkADCw94AAaEwBQ.webp.8c55702479bf0f82e674b72a9081b1df.webp" src="/applications/core/interface/js/spacer.png">

W godzinach wieczornych w hali konferencyjnej w Tomaszewie odbyła się I Konwencja Programowa Stronnictwa Centro-Prawicowego. Gdy na sali pojawił się Henryk Ziemiański, tłum zaczął wnosić aplauz, który ucichł kiedy Ziemiański wszedł na mównicę. 

- Szanowni Państwo, dzisiaj w Kongresie rozpoczęło się głosowanie nad wotum zaufania dla drugiego rządu Bolesława Kirianóo von Hohenburga. Sam osobiście przyznaję, że podczas poprzedniej kadencji premier Bolesław sprawował się doskonale i myślę, że tak będzie podczas tej kadencji. - zaczął przemawiać Henryk. 

Następnie przewodniczący Stronnictwa Centro-Prawicowego zaczął wymieniać postulaty programowe, które partia chce realizować na tą kadencję Kongresu. Wśród nich pojawiły się nowości. 

- Chcemy doprowadzić do umocnienia naszych granic państwowych, gdyż fala bialeńskich imigrantów pokazała nam, że warto mieć baczenie na takie sytuacje w przyszłości. Nie chcemy przecież, aby wielka fala imigrantów zalała nasz kraj, co doprowadziłoby do wielkiego chaosu. Jako minister spraw wewnętrznych obiecuję pilnować sytuacji, a w razie zagrożenia reagować. - mówił podczas przemówienia. 

Szef SCP wspomniał także o projekcie ustawy powołującej Komisję ds. Badania Wpływów ZKRR w II FN oraz o zagrożeniu rewolucją ze strony Czesnoradu. Minister Ziemiański powiedział, że Stronnictwo Centro-Prawicowe jest przeciwne wszelkim rewolucjom. 

- Nasza partia jest przeciwna czerwonej zarazie i wszelkim rewolucjom. Nie pragniemy, żeby obce siły szpiegowały II Federację Nordacką. Dzisiaj, podczas wystąpienia w Kongresie powiedziałem, że jak powstanie Komisja, to dołączę w poczet jej członków, nadal te słowa podtrzymuję. Ponadto, Stronnictwo Centro-Prawicowe jest za uchwaleniem specjalnego pakietu bezpieczeństwa, który by gwarantował większą ochronę bezpieczeństwa zewnętrznego. - powiedział Ziemiański. 

Po skończeniu przemówieniu Ziemiański rozmawiał z zwolennikami i udzielał wywiadów dziennikarzom. 

Jego Ekscelencja mgr. net Henryk  Tymoteusz Ziemiański-Wieniawa OSI 

Arcybiskup achkovski  

Generalny Gubernator Państwa Kościelnego Rotria 

Hrabia Bari 

Baron Andalo 

Kawaler Imperium Kiryjskiego herbu Ziemianin 

Awatar użytkownika
Albert Fryderyk de Espada
Proficient
Proficient

Re: I Konwencja Programowa Stronnictwa Centro-Prawicowego

Post autor: Albert Fryderyk de Espada »

Ja się chyba gdzieś pogubiłem po drodze. 

Czy Centro-prawica nie jest prowincjonalną partią w IV Republice i czy przypadkiem jej "szefem" nie jest @Waksman?

Tudzież poddaję pod wątpliwość zasadność powyższej wypowiedzi jako poglądu całej partii.

Obrazek

AFdeEspada@nordnet.fn

Awatar użytkownika
Henryk Ziemiański-Wieniawa
Collaborator
Collaborator

Post autor: Henryk Ziemiański-Wieniawa »

Nie, Stronnictwo Centro-Prawicowe założyłem w sierpniu. Nazwa nie nawiązuje do partii Centro-prawica, do której należałem jeszcze podczas mojej działalności w IV Republice Muratyckiej. 
Jego Ekscelencja mgr. net Henryk  Tymoteusz Ziemiański-Wieniawa OSI 

Arcybiskup achkovski  

Generalny Gubernator Państwa Kościelnego Rotria 

Hrabia Bari 

Baron Andalo 

Kawaler Imperium Kiryjskiego herbu Ziemianin 

Awatar użytkownika
Albert Fryderyk de Espada
Proficient
Proficient

Post autor: Albert Fryderyk de Espada »

Trochę to niezbyt oryginalne i zarazem mylące mieć dwie zupełnie inne partie o tej samej nazwie.

Obrazek

AFdeEspada@nordnet.fn

Awatar użytkownika
Leonid Repulijski
Enthusiast
Enthusiast

Post autor: Leonid Repulijski »

Przypadkowa zbieżność nazw.

Przewodniczący Federalnej Komisji Wyborczej

Klon należący do@Kamiljan de Harlin
ODPOWIEDZ