Nazwa waluty nordackiej

Miejsce spotkań mieszkańców federacji. Arkadiusz gwarantuje smaczność trunków.
Awatar użytkownika
Użytkownik Usunięty 233511
Experienced
Experienced

Re: Nazwa waluty nordackiej

Post autor: Użytkownik Usunięty 233511 »

Czyli teraz pytanie do @Obywatel Insulii i @Obywatel Hawilandu - czy chcecie dołączyć do tej małej unii walutowej i przyjąć przyszłego norda w swoich krajach? Jak widać zdecydowanie ułatwi to sprawę dla nas, was i samego Czcigodnego.
Awatar użytkownika
Kamiljan de Harlin
Community Regular
Community Regular

Post autor: Kamiljan de Harlin »

Insulia jest zainteresowana unią walutową. Nie zamierzamy zachowywać secesa, którego kurs szura po dnie oceanu...
Arcydemon wojny, Khorne, wybuchł tak wielkim gniewem na moje proroctwa, że sama jego aura wściekłości wgniotła mnie z impetem w ziemię. Siła uderzenia była tak potężna, że przebiłem się na samo dno lądolodu, na którym stoi stolica Imperium Chaosu. Odnalazłem się wówczas w lochach Khorna, gdzie orędownicy pokoju, spokoju i przyjaźni byli doprowadzani do obłędu niewyobrażalnymi torturami. Widziałem cele więzienne zbudowane z czystej energii nienawiści, w których wszystkie kąty miały więcej niż 180 stopni, a i tak tworzyły jakimś cudem zamkniętą przestrzeń. Samo patrzenie na te oszalałe struktury wywoływało we mnie niewyobrażalne cierpienie, nie wspominając o rzeczach, którym poddawani byli osadzeni - na samo ich wspomnienie skręcam się z bólu.

Awatar użytkownika
Experienced
Experienced

Kamiljan de Harlin pisze: 28 lis 2023, 18:57Insulia jest zainteresowana unią walutową. Nie zamierzamy zachowywać secesa, którego kurs szura po dnie oceanu...

Bardzo słuszne podejście. @Tadeusz I Wielki, a co z wami? Zostajecie przy szorującej po mule wykresu walucie czy dołączacie się do naszej małej unii?
Awatar użytkownika
Piotr Jankowski
Enthusiast
Enthusiast

Post autor: Piotr Jankowski »

Ja jestem za Unią i Partia Ha! z radością poprze taki pomysł. (Czy można egzekwować dyscyplinę partyjną na królu?)
Ostatnio zmieniony 28 lis 2023, 21:39 przez Piotr Jankowski, łącznie zmieniany 1 raz.
piotr@mail.vox

Awatar użytkownika
Tadeusz I Wielki
Collaborator
Collaborator

Post autor: Tadeusz I Wielki »

Waksman pisze: 28 lis 2023, 19:25Bardzo słuszne podejście. @Tadeusz I Wielki, a co z wami? Zostajecie przy szorującej po mule wykresu walucie czy dołączacie się do naszej małej unii?

Wkrótce wybory do parlamentu Hawilandzkiego, i po nich od razu rozpocznie się głosowanie na temat waluty, więc max do 10 grudnia powinno być załatwione
Ostatnio zmieniony 29 lis 2023, 21:11 przez Tadeusz I Wielki, łącznie zmieniany 1 raz.
I oraz IV Prezydent II Federacji Nordackiej, Król Hawilandu, Tadeusz Henrykowski

Obrazek

Aktualnie niedostępny, w razie problemów proszę o kontakt: tadeuszhenrykowski@gmail.com

Awatar użytkownika
Helwetyk
Explorer
Explorer

Post autor: Helwetyk »

Helwetyk pisze: 27 lis 2023, 23:03Władze federalne (lub Nordackie Konsorcjum Informatyczne) wskazują dwuliterowy kod kraju, którego pochodną będzie trzyliterowy kod waluty (N od norda na końcu):

• NO (czyli NON)

• NR (czyli NRN)

• ND (czyli NDN)

• NA (czyli NAN)

• NT (czyli NTN)

• NA (czyli NAN)

W związku z rychłym zakończeniem procesu wyborczego w Hawilandzie, odświeżam temat, prosząc jednocześnie władze nordackie o wskazanie poprawnej odpowiedzi z zacytowanej wyżej listy. Numery rachunków w MBP są pochodną kodu kraju, więc późniejsza zmiana będzie stanowiła niepotrzebne utrudnienie. Prosiłbym też o utworzenie ?na zapas? wątku do nordackich weryfikacji w Stemplu oraz wskazanie męża lub mężów zaufania: zarówno w Stemplu, jak i banku.
Ostatnio zmieniony 09 gru 2023, 18:48 przez Helwetyk, łącznie zmieniany 1 raz.
(—) Helwetyk Romański, Namiestnik Palatynatu Leocji

Awatar użytkownika
Leonid Repulijski
Enthusiast
Enthusiast

Post autor: Leonid Repulijski »

Dwuliterowym kodem kraju nie jest już FN (Federacja Nordacka)? Ale chyba Fenocja nam zajęła ten skrót w systemach...

Przewodniczący Federalnej Komisji Wyborczej

Klon należący do@Kamiljan de Harlin
Awatar użytkownika
Experienced
Experienced

Jak nie "FN", to na odwrót - "NF" jako "Nordacka Federacja". Ewentualnie to "NO" od "Nordata".
Awatar użytkownika
Helwetyk
Explorer
Explorer

Post autor: Helwetyk »

Waksman pisze: 09 gru 2023, 21:08Jak nie "FN", to na odwrót - "NF" jako "Nordacka Federacja". Ewentualnie to "NO" od "Nordata".

Leonid Repulijski pisze: 09 gru 2023, 19:37Dwuliterowym kodem kraju nie jest już FN (Federacja Nordacka)? Ale chyba Fenocja nam zajęła ten skrót w systemach...

Tak, skrót FN jest już używany przez Fenocję. Zarówno NF, jak i NO są, moim zdaniem, w porządku. Tylko niech ktoś władny o tym zdecyduje. ?
(—) Helwetyk Romański, Namiestnik Palatynatu Leocji

Awatar użytkownika
Bolesław Kirianóo von Hohenburg
Rising Star
Rising Star

Post autor: Bolesław Kirianóo von Hohenburg »

Prosimy NO.

Bolesław Kirianóo von Hohenburg de la Sparasan

w Winkulii jako Mikołaj III

"Gdy gardzisz mszą i pierogiem: Idźże sobie z Panem Bogiem! A kto prośby nie posłucha: W imię Ojca, Syna, Ducha!"

ODPOWIEDZ

Wróć do „Herbaciarnia "U Arkadiusza"”