Zjednoczone Siły - dyskusje i ustalenia

Chcesz zostać wojskowym? Zajrzyj do działu Zjednoczonych Sił i dołącz do federacyjnych sił zbrojnych
Awatar użytkownika
Albert Fryderyk de Espada
Proficient
Proficient

Re: Zjednoczone Siły - dyskusje i ustalenia

Post autor: Albert Fryderyk de Espada »

Gdybyśmy mieli właśnie gotowe symbole dla poszczególnych rodzajów sił zbrojnych można by je wrzucać na sztandary aby określić do jakiego rodzaju sił zbrojnych owa jednostka należy. 

W większości przypadków byłoby to oczywiste gdybyśmy zastopowali te godła z eliptycznymi tłami gdyż kolory wprost będą nasuwać skojarzenia ale nie wszystkie.

Obrazek

AFdeEspada@nordnet.fn

Awatar użytkownika
Proficient
Proficient

W tak zwanym międzyczasie, oczekując pomysłów @Piotr Jankowski stwierdziłem że sam podejmę się próby stworzenia symboli dla poszczególnych rodzajów sił zbrojnych. 

Tak jak się dogadywaliśmy tym ogólnym symbolem przyjęliśmy gwiazdę ale jako że Nordata/Północ itp itd to na naszą gwiazdę wybrałem sobie symbol gwiazdy polarnej, mam nadzieję że każdy zrozumie tą logikę jaka za tym stoi. No i oczywiście jak wspominałem spróbowałem dodać do gwiazdy, skrzyżowane miecze, kotwice oraz skrzydła.

[attachment=0]Insygnia SP.png[/attachment]/monthly_2023_12/1356177291_InsygniaSP.png.f8c9297b9f403cdb3de0541c1ccbd7ed.png" src="/applications/core/interface/js/spacer.png">

[attachment=1]Insygnia WL.png[/attachment]/monthly_2023_12/1036450245_InsygniaWL.png.c7ad894d0ee52c155dee0527bea5b7a7.png" src="/applications/core/interface/js/spacer.png">

[attachment=2]Insygnia MW.png[/attachment]/monthly_2023_12/228014631_InsygniaMW.png.5d41e323bc01d26aed76c730fbadc7e5.png" src="/applications/core/interface/js/spacer.png">

Forma nawet mi się podoba le mam jakieś poważne wątpliwości co do kolorystyki więc jeżeli ktoś będzie miał jakiś lepszy pomysł to śmiało.

Obrazek

AFdeEspada@nordnet.fn

Awatar użytkownika
Piotr Jankowski
Enthusiast
Enthusiast

Post autor: Piotr Jankowski »

Sama gwiazda polarna to świetny pomysł, nad kompozycją i kolorystyką trzeba jeszcze popracować.
piotr@mail.vox

Awatar użytkownika
Proficient
Proficient

Właśnie może pozwolę sobie jeszcze oznaczyć resztę Zjednoczonych Sił, @Alastor Brodzicki @Bolesław Kirianóo von Hohenburg.

Przynajmniej do czasu nadchodzącej kolejne małej reformy i reorganizacji musimy sobie znaleźć jakieś zajęcie. 

Obrazek

AFdeEspada@nordnet.fn

Awatar użytkownika
Proficient
Proficient

W zasadzie jak mamy teraz na stanie @Henryk Ziemiański oraz @Leonid Repulijski

Cała dyskusja ostatnio skończyła się na ustaleniu poszczególnych symboli dla konkretnych gałęzi Zjednoczonych Sił. Głównie mowa o Wojskach Lądowych, Marynarce oraz Siłach Powietrznych. Pierwsze próby ich stworzenia można zaobserwować wyżej. 

Drugą kwestią jest konieczność znalezienia każdemu z żołnierzy ZS "domu" w postaci swoich jednostek. Fajnie by było aby każdy miał temat swojej jednostki gdzie mógłby opisywać jej działanie ale do tego potrzeba kilku rzeczy. Wraz z @Piotr Jankowski mieliśmy już okazję stworzyć wstępne sztandary dla każdych jednostek oraz dzięki pracy dopiero co wspomnianego mogę zaprezentować jego projekty.

[attachment=1]image.png[/attachment]/monthly_2024_05/image.png.277fa8a2181a941944efb447fa21d264.png" src="/applications/core/interface/js/spacer.png" />[attachment=0]4_zmech.png[/attachment]/monthly_2024_05/4_zmech.png.de21e301225ef4e571ca9688dab2f68f.png" src="/applications/core/interface/js/spacer.png" />

Mamy to gotowy front oraz tył sztandaru dla 4 Dywizji Zmechanizowanej gdzie mamy w zasadzie wszystko. Każdy otrzymałby możliwość zaprojektowania własnego ale z zachowaniem poszczególnych elementów,

po pierwsze i co najważniejsze tła przedzielonego na trzy trójbarwne trójkąty, do tego planowaliśmy aby koniecznością było umieszczenie informacji do jakiej jednostki należy sztandar czyli mówimy tu o nazwie, całej albo skrótowej no i na koniec dodaniem symbolu sił zbrojnych nad którymi jeszcze pracujemy. 

Obrazek

AFdeEspada@nordnet.fn

Awatar użytkownika
Leonid Repulijski
Enthusiast
Enthusiast

Post autor: Leonid Repulijski »