Myśliwce wielozadaniowe dla HSZ (analiza)

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Artur Kardacz
Apprentice
Apprentice

Myśliwce wielozadaniowe dla HSZ (analiza)

Post autor: Artur Kardacz »

Od pewnego czasu trwa poszukiwanie modelu samolotu, spełniającego specyfikację myśliwca wielozadaniowego. W kręgu zainteresowania dowództwa znajdowały się dwie maszyny. Produkowany przez rodzimy przemysł MontAir 183 oraz winkulisjka Ardeda. Jako attache wojskowy przeprowadziłem analizę obu maszyn i sporządziłem ocenę ich przydatności. Obecnymu Dowódcy i JKM Bolesławowi przesyłam raporty. Proszę o zapoznanie się z nimi i opinię. Ze względu na istotny charakter sprawy, rekomenduję niezwłoczne rozpoczęcie produkcji. 

Specyfikacja maszyn

https://drive.google.com/file/d/1NeIxXiznNE7cP1z8Dry7zCu3ftRUCPhz/view?usp=drivesdk

Ocena

https://drive.google.com/file/d/1jO3K9hhuynwS1pQ7pxh5cqLuzt_6UVWD/view?usp=drivesdk
Awatar użytkownika
Henryk Ziemiański-Wieniawa
Collaborator
Collaborator

Re: Myśliwce wielozadaniowe dla HSZ (analiza)

Post autor: Henryk Ziemiański-Wieniawa »

Może i dla Zjednoczonych Sił coś by wykonano? 
Jego Ekscelencja mgr. net Henryk  Tymoteusz Ziemiański-Wieniawa OSI 

Arcybiskup achkovski  

Generalny Gubernator Państwa Kościelnego Rotria 

Hrabia Bari 

Baron Andalo 

Kawaler Imperium Kiryjskiego herbu Ziemianin 

Awatar użytkownika
Albert Fryderyk de Espada
Proficient
Proficient

Post autor: Albert Fryderyk de Espada »

Henryk Ziemiański pisze: 18 sty 2024, 20:03Może i dla Zjednoczonych Sił coś by wykonano? 

Całe szczęście że to nie w kompetencji Prezydenta leży taka decyzja do podjęcia.

Abstrahując od tego zastanawiam się czy może @Artur Kardacz byłby zainteresowany jakąś formą współpracy czy to w opracowaniu naszego własnego Nordackiego "Eurofightera" lub np broni pancernej albo jakiejkolwiek innej.

Obrazek

AFdeEspada@nordnet.fn

Awatar użytkownika
Artur Kardacz
Apprentice
Apprentice

Post autor: Artur Kardacz »

Do Hawilandu oddelegowany zostałem jako oficjalny przedstawiciel Winkulii. Pomoc Zjednoczonym Siłom Zbrojnym leży poza moimi kompetencjami. Dopóki nasze państwa nie nawiążą współpracy w tej sprawie, nie ma możliwości na jakąkolwiek pomoc z mojej strony. Prywatnie też nie chcę mieszać się w żadne współprace (z całym szacunkiem dla Szanownego Pana Alberta). 
Awatar użytkownika
Albert Fryderyk de Espada
Proficient
Proficient

Post autor: Albert Fryderyk de Espada »

Artur Kardacz pisze: 18 sty 2024, 21:37Do Hawilandu oddelegowany zostałem jako oficjalny przedstawiciel Winkulii. Pomoc Zjednoczonym Siłom Zbrojnym leży poza moimi kompetencjami. Dopóki nasze państwa nie nawiążą współpracy w tej sprawie, nie ma możliwości na jakąkolwiek pomoc z mojej strony. Prywatnie też nie chcę mieszać się w żadne współprace (z całym szacunkiem dla Szanownego Pana Alberta). 

Noted

Ale w razie czego jestem otwarty na jakąś wspórce.

Obrazek

AFdeEspada@nordnet.fn

ODPOWIEDZ

Wróć do „Siły Zbrojne”