2 pokoje z kuchnią i toaletą - ul. Główna 12/3 - 1 piętro - własna, mała piwnica - w samym centrum - WYNAJEM: 5 ? / miesiąc(płatne pierwszego dnia każdego miesiąca, istnieje możliwość zapłaty kilku miesięcy na raz)
Zastała mnie niemiła niespodzianka - ktoś w ramach żartu położył mi na wycieraczkę psią kupę i przykrył to gazetą... Moja odruchowa reakcja - wziąłem to w rękę, nie spodziewałem się, że coś będzie pod spodem?
Nie chce nikogo obwiniać, ale na klatkę wprowadził się jeszcze jeden nowy obywatel?
00:44 Oliwier przed wizjer widzi lunatykującego sąsiada. Z tyłu postury @Henryk Ziemiański, twarz niestety niewidoczna. Sąsiad kieruje się na drugie piętro.
Ostatnie dni były nad wyraz spokojne. Oliwier Dymarski czuje w kościach, że szykuje się coś wielkiego. Z rana skończył montaż rolet antywłamaniowych, teraz tylko musi poszukać kogoś kto sprzedaje podwójne zamki w drzwiach.
Niestety nadal nie udało mi się znaleźć godnego zaufania dostawcy zamków antywłamaniowych. Postanowiłem zostawić jak jest i zamontować kraty antywłamaniowe od środka mieszkania.
Dnia 18.05.24 odbywa się skromna impreza urodzinowa na którą wszyscy czujcie się zaproszeni, pojawił się nawet szef NKI @Waksman, to będzie dobry czas.
Do drzwi mieszkania nr 12 przy ulicy Głównej 12 w Czekoladowicach zapukał sam Kaspar Waksman-Dëter, który przyjechał do swojego przyjaciela Oliwiera z okazji jego urodzin. Ubrany raczej luźno stał na wycieraczce, która niedawno była centrum wydarzeń federalnych...