Marihuana w II FN
- Użytkownik Usunięty 233517
- Explorer
Re: Marihuana w II FN
Więc jeśli mają Państwo problem jako KK, do wypowiedzi i przekazywanej ideologii przez UPO, to czas najwyższy pozbyć się ich z Koalicji, jeśli ich postulaty, różnią się od większości. W takim wypadku jako redaktor naczelny Nowin Nadmorskich, sprostuję artykuł, że KK już nie sprzeciwia się legalizacji. Bo podkreślam i przypominam UPO to część KK.
Ostatnio zmieniony 20 maja 2024, 17:53 przez Użytkownik Usunięty 233517, łącznie zmieniany 1 raz.
- Bolesław Kirianóo von Hohenburg
- Rising Star
Oliwier Dymarski pisze: 20 maja 2024, 17:50Po części się zgadzam, lecz UPO to duża część KK, wypowiedzi takie jak te, nawet w imieniu UPO pokazują, że duża część KK nie jest za legalizacją marihuany.
Zgadza się. Nie jest to jednak te clickbaitowe "stanowisko Koalicji Konserwatywnej".
Oliwier Dymarski pisze: 20 maja 2024, 17:50Odpowiedź wyraźnie jest napisana w imieniu całej Koalicji. "Koalicja Konserwatywna jest głównie koalicją ugrupowań prawicowych [...] Uważamy, że marihuana jest szkodnikiem uzależniającym, a powinno nam zależeć na zdrowym społeczeństwie.
my, nam -czyli komu - Koalicji Konserwatywnej.
To pańska interpretacja. Ja trochę Pana Ministra znam i wedle mojej opinii jest inaczej. Na początku pada nawiązanie do Koalicji Konserwatywnej jako środowiska prawicowego, co jest jednym argumentem, a za chwilę pada argument o uzależniającym charakterze marihuany, który z kolei nawiązuje do "nas". Kim mogą być ci "my": Ultranordacką Partią Ojczyźnianą, do której Pan Minister Ziemiański odwołuje się przez resztę artykułu, czy Koalicją Konserwatywną, która pada tutaj w kontekście innego argumentu...?
Oliwier Dymarski pisze: 20 maja 2024, 17:52Więc jeśli mają Państwo problem jako KK, do wypowiedzi i przekazywanej ideologii przez UPO, to czas najwyższy pozbyć się ich z Koalicji, jeśli ich postulaty, różnią się od większości.
Nie chcę być szczególnie złośliwy, ale jeśli ktoś z kimś powinien zerwać koalicję ze względu na różnicę poglądów, to wy, tęczowa lewica, z norweglandzkimi nacjonalistami. To dopiero jest różnica zdań!
- Użytkownik Usunięty 233511
- Experienced
Bolesław Kirianóo von Hohenburg pisze: 20 maja 2024, 18:10Nie chcę być szczególnie złośliwy, ale jeśli ktoś z kimś powinien zerwać koalicję ze względu na różnicę poglądów, to wy, tęczowa lewica, z norweglandzkimi nacjonalistami. To dopiero jest różnica zdań!
My do patriotyzmu nic nie mamy, a homoseksualizmu nikomu na siłę narzucać nie będziemy. My chcemy tylko dać możliwość zabezpieczenia siebie i swojego bezpieczeństwa w II Federacji. Taka sugestia jest co najmniej naganna. Nie mówiąc już, że żadnej konwencji programowej Koalicji dla Federacji nie było, a co za tym idzie obowiązuje nas stary program, w którym nie ma żadnej wzmianki o np. marihuanie czy osobach nieheteronormatywnych.
- Użytkownik Usunięty 233517
- Explorer
Mimo naszych różnych poglądów, zapraszam do siedzimy Nowin Nadmorskich, wtedy będzie Pan mógł przedstawić dowolne treści na temat marihuany i całej Koalicji Konserwatywnej.
Ostrzegam również, że naszymi odbiorcami są głównie osoby po "lewej" stronie barykady, to dla nich piszemy, a każda osoba przychodząca do naszej redakcji, powinna wiedzieć gdzie idzie i jakie podejście do danego tematu mają Nowiny Nadmorskie.
Ostrzegam również, że naszymi odbiorcami są głównie osoby po "lewej" stronie barykady, to dla nich piszemy, a każda osoba przychodząca do naszej redakcji, powinna wiedzieć gdzie idzie i jakie podejście do danego tematu mają Nowiny Nadmorskie.
- Bolesław Kirianóo von Hohenburg
- Rising Star
Nacjonalizmu, proszę Pana. Stronnictwo Pana Jankowskiego to nacjonaliści. Ja sam nie mam nic przeciwko temu, ale, że Partia Demokratyczna nie ma, to dziw.
Doceniam deklarację.
Została wystosowana tylko i wyłącznie jako pokazanie absurdalności i naganności sugestii Pana Dymarskiego. Ja tam nie chcę, żeby ktokolwiek z kimkolwiek się rozstawał, ale gdyby jedna siła musiałaby to zrobić, to prędzej powinniście to być wy z NPN ze względu na światopogląd, a nie my z UPO ze względu na stanowisko wobec narkotyków.
Waksman pisze: 20 maja 2024, 18:12Nie mówiąc już, że żadnej konwencji programowej Koalicji dla Federacji nie było, a co za tym idzie obowiązuje nas stary program, w którym nie ma żadnej wzmianki o np. marihuanie czy osobach nieheteronormatywnych.
W naszym programie również nie ma wzmianki o marihuanie czy osobach nieheteronormatywnych, dlatego tak zniesmaczyła mnie propozycja Dymarskiego. Nikt nie ma takich samych poglądów na każdy temat.
Oliwier Dymarski pisze: 20 maja 2024, 18:13Mimo naszych różnych poglądów, zapraszam do siedzimy Nowin Nadmorskich, wtedy będzie Pan mógł przedstawić dowolne treści na temat marihuany i całej Koalicji Konserwatywnej.
Chętnie przyjmę zaproszenie, o ile moje poglądy wypowiadane przeze mnie nie będą traktowane jako poglądy kogokolwiek poza mną.
Oliwier Dymarski pisze: 20 maja 2024, 18:13Ostrzegam również, że naszymi odbiorcami są głównie osoby po "lewej" stronie barykady, to dla nich piszemy, a każda osoba przychodząca do naszej redakcji, powinna wiedzieć gdzie idzie i jakie podejście do danego tematu mają Nowiny Nadmorskie.
Rozumiem. Nie sądzi pan jednak, że również, a może tym bardziej nie należałoby tych osób po "lewej" przekonywać, że zła Koalicja Konserwatywna chce zabronić im zażywać marihuany. Profil polityczny danego pisma nie jest usprawiedliwieniem dla uchybień w obiektywności.