Majowe zebranie Prezydium Partii

Awatar użytkownika
Bolesław Kirianóo von Hohenburg
Rising Star
Rising Star

Re: Majowe zebranie Prezydium Partii

Post autor: Bolesław Kirianóo von Hohenburg »

ZA.

Bolesław Kirianóo von Hohenburg de la Sparasan

w Winkulii jako Mikołaj III

"Gdy gardzisz mszą i pierogiem: Idźże sobie z Panem Bogiem! A kto prośby nie posłucha: W imię Ojca, Syna, Ducha!"

Awatar użytkownika
AleksanderNovak
Contributor
Contributor

Post autor: AleksanderNovak »

Wysokie Prezydium Partii definitywnie odpowiedziało się za przyjęciem uchwały! Niech Towarzysz Sekretarz podejmie teraz oficjalne uchwalenie tego prawodastwa.
Awatar użytkownika
AleksanderNovak
Contributor
Contributor

Po uchwaleniu tego prawa wzywam wszystkich członków Partii do rozpoczęcia rozmów z Rządem Imperium Kiriańskiego na temat zjednoczenia krajów naszych. Wezmą w niej udział wszyscy Obywatele dwóch państw. Jest to paląca sprawa, nie możemy czekać. Wzywam Sekretarza @August de la Sparasan do poczynienia odpowiednich działań w tych kierunku, z pewnością wolą wszystkich nas jest natychmiastowe rozpoczęcie formalnego zjednoczenia i ustanowienia nowych struktur państwa Imperium Kiriów, ekonomicznej ekspansji Kiriów i ustanowienia rządu i prawa, CHCEMY, BY NASZE NOWE PAŃSTWO SIĘGAŁO OD GÓRSKIEGO ANSZANU, KRAJINY I AMATORII, PRZEZ STEPY TASKASU, BARRADY I LOS ALEXOS, PRZEZ PŁASKOWYŻ UHRAINY, PO ABACHASKĄ NIZINĘ, DOCTRINĘ I KIRIAŃSKIE WYBRZEŻE, PO KRÓLESWO BORNFOSTU, WALCZĄCĄ REPUBLIKĘ EESTI, PAŃSTWO KOŚCIELNE KIRYMU NA WYSPIE VOX I KIRIAŃSKIE TERYTORIA ARKTYCZNE! Chcemy stać na straży tradycji i dziedzictwa kulturowego całej środkowo-północnej Nordaty, jako prawowici spadkobiercy wszystkich historycznych krajów i narodów tych ziem, Rohanu, Abachazji, Uhrainy, Westlandu, Kugarii, Kirianii, Klindonii, i wszyskich innych krain!

KIRYZM ALBO ŚMIERĆ!

Ostatnio zmieniony 25 maja 2024, 11:26 przez AleksanderNovak, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
August de la Sparasan
Collaborator
Collaborator

Post autor: August de la Sparasan »

Ogłaszam przyjęcie przez Prezydium uchwały. Zostanie ona opublikowana w Dzienniku Praw, gdy tylko czynniki techniczne na to pozwolą, co jednak nie zmienia faktu, iż od teraz uznawana będzie za obowiązującą.

NordNET:

augustdelasparasan@nordnet.fn

Discord:

August (sagan Amatorii) / august_de_la_sparasan / August#6022

Awatar użytkownika
Kamiljan de Harlin
Community Regular
Community Regular

Post autor: Kamiljan de Harlin »

Informuję o zrealizowaniu przelewu:

Jeśli mowa o pankirystycznej unii Westlandu z Kirianią, moje stanowisko jest jasne.

Powstałe państwo powinno być kontynuacją prawną Cesarstwa Insulii, jednocześnie będąc kontynuacją kulturową Kirianii i Westlandu, ale przede wszystkim Kirianii. Uzasadniam to bardzo jasno - po pierwsze, Państwo Westland dysponuje większym zakresem autonomii w ramach II FN - jest wspólnotą autonomiczną. Kiriania jako prowincja musiałaby przechodzić mozolną procedurę podnoszenia jej autonomii przez władze centralne. Do tego dochodzi fakt, że Westland posiada wiele traktatów międzynarodowych o kluczowym znaczniu, m.in. z Hawilandem o eksterytorialnym kanale wodnym, z Winkulią o mniejszościach etnicznych, z Sarmacją o uznaniu i podwójnym obywatelstwie.

Nie stawiam jednak żadnego ultimatum. Zamierzam działać w Imperium Kiriów pomimo tego, jak ułoży się nasza współpraca. Mam jednak swoje preferencje co do tego, jak powinna przebiegać procedura unizacji.
Arcydemon wojny, Khorne, wybuchł tak wielkim gniewem na moje proroctwa, że sama jego aura wściekłości wgniotła mnie z impetem w ziemię. Siła uderzenia była tak potężna, że przebiłem się na samo dno lądolodu, na którym stoi stolica Imperium Chaosu. Odnalazłem się wówczas w lochach Khorna, gdzie orędownicy pokoju, spokoju i przyjaźni byli doprowadzani do obłędu niewyobrażalnymi torturami. Widziałem cele więzienne zbudowane z czystej energii nienawiści, w których wszystkie kąty miały więcej niż 180 stopni, a i tak tworzyły jakimś cudem zamkniętą przestrzeń. Samo patrzenie na te oszalałe struktury wywoływało we mnie niewyobrażalne cierpienie, nie wspominając o rzeczach, którym poddawani byli osadzeni - na samo ich wspomnienie skręcam się z bólu.

Awatar użytkownika
AleksanderNovak
Contributor
Contributor

Solidaryzuję się z słowami Towarzysza Harlina.
Awatar użytkownika
Bolesław Kirianóo von Hohenburg
Rising Star
Rising Star

Post autor: Bolesław Kirianóo von Hohenburg »

Kamiljan de Harlin pisze: 25 maja 2024, 17:43Powstałe państwo powinno być kontynuacją prawną Cesarstwa Insulii, jednocześnie będąc kontynuacją kulturową Kirianii i Westlandu, ale przede wszystkim Kirianii. Uzasadniam to bardzo jasno - po pierwsze, Państwo Westland dysponuje większym zakresem autonomii w ramach II FN - jest wspólnotą autonomiczną. Kiriania jako prowincja musiałaby przechodzić mozolną procedurę podnoszenia jej autonomii przez władze centralne. Do tego dochodzi fakt, że Westland posiada wiele traktatów międzynarodowych o kluczowym znaczniu, m.in. z Hawilandem o eksterytorialnym kanale wodnym, z Winkulią o mniejszościach etnicznych, z Sarmacją o uznaniu i podwójnym obywatelstwie.

O ile na początku nie byłem fanem tego pomysłu, o tyle coraz bardziej się przekonuję. Kiriania wstąpiłaby do wspólnoty autonomicznej Westland, uchwalilibyśmy nową Konstytucję która wprowadza podział na Koronę Suwerennej, Westland i Bornfost i zmienili stolicę. Apeluję jednak do wysokiego Prezydium o pozwolenie, na drodze wyjątku, aby również obywatele Kirianii tacy jak @Piotr Jankowski@Henryk Ziemiański@Alastor Brodzicki@Tadeusz I Wielki zabrali tutaj swój głos w tym wątku - nie ma po co prowadzić dwóch równoległych dyskusji o tym samym.

Bolesław Kirianóo von Hohenburg de la Sparasan

w Winkulii jako Mikołaj III

"Gdy gardzisz mszą i pierogiem: Idźże sobie z Panem Bogiem! A kto prośby nie posłucha: W imię Ojca, Syna, Ducha!"

Awatar użytkownika
August de la Sparasan
Collaborator
Collaborator

Post autor: August de la Sparasan »

Optuję za udzieleniem pozwolenia.

NordNET:

augustdelasparasan@nordnet.fn

Discord:

August (sagan Amatorii) / august_de_la_sparasan / August#6022

Awatar użytkownika
Kamiljan de Harlin
Community Regular
Community Regular

Post autor: Kamiljan de Harlin »

Bardzo chętnie ugościmy Kiriańczyków w Prezydium. Razem raźniej.
Arcydemon wojny, Khorne, wybuchł tak wielkim gniewem na moje proroctwa, że sama jego aura wściekłości wgniotła mnie z impetem w ziemię. Siła uderzenia była tak potężna, że przebiłem się na samo dno lądolodu, na którym stoi stolica Imperium Chaosu. Odnalazłem się wówczas w lochach Khorna, gdzie orędownicy pokoju, spokoju i przyjaźni byli doprowadzani do obłędu niewyobrażalnymi torturami. Widziałem cele więzienne zbudowane z czystej energii nienawiści, w których wszystkie kąty miały więcej niż 180 stopni, a i tak tworzyły jakimś cudem zamkniętą przestrzeń. Samo patrzenie na te oszalałe struktury wywoływało we mnie niewyobrażalne cierpienie, nie wspominając o rzeczach, którym poddawani byli osadzeni - na samo ich wspomnienie skręcam się z bólu.

Awatar użytkownika
AleksanderNovak
Contributor
Contributor

Jakoś się ci Szanowni Obywatele Kirianii nie wypowiadają. Czy możemy przejść już do formalnych ustanowień traktatu połączeniowego a następnie debaty i konstrukcji nowej Konstytucji? 
ODPOWIEDZ

Wróć do „Prezydium Partii”