Posiedzenie inauguracyjne Kongresu IV kadencji

18 sierpnia 2024 - 27 grudnia 2024
Awatar użytkownika
Albert Fryderyk de Espada
Proficient
Proficient

Posiedzenie inauguracyjne Kongresu IV kadencji

Post autor: Albert Fryderyk de Espada »

Szanowni Kongresmeni,

Mam niewątpliwy zaszczyt otworzyć inauguracyjne posiedzenie kongresu już IV Kadencji. Aby tradycji stało się za dość pragnę poprosić każdego z nowo wybranych kongresmenów @Piotr Jankowski, @Bolesław Kirianóo von Hohenburg, @Henryk Ziemiański oraz @Tadeusz I Wielki o złożenie przysięgi aby móc już oficjalnie zająć swoje stanowisko. Gdy to już nastąpi przejdziemy do wyboru Spikera Kongresu. 

Aby dopełnić powinności przypomnę jeszcze treść przysięgi; "Ja, [imię i nazwisko], z woli narodu wybrany Kongresmanem przysięgam sumiennie spełniać obowiązki przedstawiciela narodu, realizować dane Suwerenowi obietnice i stać na straży powagi urzędu, jaki piastuję.". Do przysięgi można, ale nie trzeba, dołączyć formułę religijną. Niezłożenie przysięgi w terminie do 72 godzin od rozpoczęcia posiedzenia równoznaczne jest ze zrzeczeniem się mandatu.

Ostatnio zmieniony 23 sie 2024, 11:33 przez Albert Fryderyk de Espada, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek

AFdeEspada@nordnet.fn

Awatar użytkownika
Henryk Ziemiański-Wieniawa
Collaborator
Collaborator

Re: Posiedzenie inauguracyjne Kongresu IV kadencji

Post autor: Henryk Ziemiański-Wieniawa »

Ja, HenrykZiemiański, z woli Narodu wybrany Kongresmanem przysięgam sumiennie spełniać obowiązki przedstawiciela narodu, realizować dane Suwerenowi obietnice i stać na straży powagi urzędu, jaki piastuję. Tak mi dopomóż Jahwe!
Jego Ekscelencja mgr. net Henryk  Tymoteusz Ziemiański-Wieniawa OSI 

Arcybiskup achkovski  

Generalny Gubernator Państwa Kościelnego Rotria 

Hrabia Bari 

Baron Andalo 

Kawaler Imperium Kiryjskiego herbu Ziemianin 

Awatar użytkownika
Tadeusz I Wielki
Collaborator
Collaborator

Post autor: Tadeusz I Wielki »

Ja, Tadeusz Henrykowski, z woli narodu wybrany Kongresmanem przysięgam sumiennie spełniać obowiązki przedstawiciela narodu, realizować dane Suwerenowi obietnice i stać na straży powagi urzędu, jaki piastuję. Tak mi dopomóż Jahwe!
I oraz IV Prezydent II Federacji Nordackiej, Król Hawilandu, Tadeusz Henrykowski

Obrazek

Aktualnie niedostępny, w razie problemów proszę o kontakt: tadeuszhenrykowski@gmail.com

Awatar użytkownika
Bolesław Kirianóo von Hohenburg
Rising Star
Rising Star

Post autor: Bolesław Kirianóo von Hohenburg »

Ja, Bolesław Kirianóo von Hohenburg, z woli Narodu wybrany Kongresmanem przysięgam sumiennie spełniać obowiązki przedstawiciela narodu, realizować dane Suwerenowi obietnice i stać na straży powagi urzędu, jaki piastuję. Tak dopomóż Jahwe!

Bolesław Kirianóo von Hohenburg de la Sparasan

w Winkulii jako Mikołaj III

"Gdy gardzisz mszą i pierogiem: Idźże sobie z Panem Bogiem! A kto prośby nie posłucha: W imię Ojca, Syna, Ducha!"

Awatar użytkownika
Piotr Jankowski
Enthusiast
Enthusiast

Post autor: Piotr Jankowski »

Ja, Piotr Jerzy Jankowski, z woli narodu wybrany Kongresmanem przysięgam sumiennie spełniać obowiązki przedstawiciela narodu, realizować dane Suwerenowi obietnice i stać na straży powagi urzędu, jaki piastuję.
piotr@mail.vox

Awatar użytkownika
Albert Fryderyk de Espada
Proficient
Proficient

Post autor: Albert Fryderyk de Espada »

Wychodzi na to iż jestem ostatnią osobą do złożenia przysięgi. 

Niestety przez wzgląd na iż nie mogę pełnić jednocześnie funkcji Kongresmena i Prezydenta FN zmuszony jestem zrezygnować z mandatu zdobytego w wyborach.

W związku z tym prosiłbym Federalną Komisję Wyborczą ( @Leonid Repulijski) o wytypowanie osoby kolejnej która przejmie w zaistniałej sytuacji ostatni zdobyty w tych wyborach mandat. 

Obrazek

AFdeEspada@nordnet.fn

Awatar użytkownika
Alastor Brodzicki
Rookie
Rookie

Post autor: Alastor Brodzicki »

Ja, Alastor Mariusz Brodzicki, z woli narodu wybrany Kongresmanem przysięgam sumiennie spełniać obowiązki przedstawiciela narodu, realizować dane Suwerenowi obietnice i stać na straży powagi urzędu, jaki piastuję.
Obrazek 

Jenerał Szabli Kiriańskiei, Tytularny Koronny Książę Begnamski i Kawaler Orderu Krzyża Żelabrnego

Bez Boga ani do proga, bez karabeli ani z pościeli!

Obrazek Obrazek