Mam niewątpliwy zaszczyt otworzyć inauguracyjne posiedzenie kongresu już IV Kadencji. Aby tradycji stało się za dość pragnę poprosić każdego z nowo wybranych kongresmenów @Piotr Jankowski, @Bolesław Kirianóo von Hohenburg, @Henryk Ziemiański oraz @Tadeusz I Wielki o złożenie przysięgi aby móc już oficjalnie zająć swoje stanowisko. Gdy to już nastąpi przejdziemy do wyboru Spikera Kongresu.
Aby dopełnić powinności przypomnę jeszcze treść przysięgi; "Ja, [imię i nazwisko], z woli narodu wybrany Kongresmanem przysięgam sumiennie spełniać obowiązki przedstawiciela narodu, realizować dane Suwerenowi obietnice i stać na straży powagi urzędu, jaki piastuję.". Do przysięgi można, ale nie trzeba, dołączyć formułę religijną. Niezłożenie przysięgi w terminie do 72 godzin od rozpoczęcia posiedzenia równoznaczne jest ze zrzeczeniem się mandatu.
Ja, HenrykZiemiański, z woli Narodu wybrany Kongresmanem przysięgam sumiennie spełniać obowiązki przedstawiciela narodu, realizować dane Suwerenowi obietnice i stać na straży powagi urzędu, jaki piastuję. Tak mi dopomóż Jahwe!
Jego Ekscelencja mgr. net Henryk Tymoteusz Ziemiański-Wieniawa OSI
Ja, Tadeusz Henrykowski, z woli narodu wybrany Kongresmanem przysięgam sumiennie spełniać obowiązki przedstawiciela narodu, realizować dane Suwerenowi obietnice i stać na straży powagi urzędu, jaki piastuję. Tak mi dopomóż Jahwe!
I oraz IV Prezydent II Federacji Nordackiej, Król Hawilandu, Tadeusz Henrykowski
Ja, Bolesław Kirianóo von Hohenburg, z woli Narodu wybrany Kongresmanem przysięgam sumiennie spełniać obowiązki przedstawiciela narodu, realizować dane Suwerenowi obietnice i stać na straży powagi urzędu, jaki piastuję. Tak dopomóż Jahwe!
Bolesław Kirianóo von Hohenburg de la Sparasan
w Winkulii jako Mikołaj III
"Gdy gardzisz mszą i pierogiem: Idźże sobie z Panem Bogiem! A kto prośby nie posłucha: W imię Ojca, Syna, Ducha!"
Ja, Piotr Jerzy Jankowski, z woli narodu wybrany Kongresmanem przysięgam sumiennie spełniać obowiązki przedstawiciela narodu, realizować dane Suwerenowi obietnice i stać na straży powagi urzędu, jaki piastuję.
Wychodzi na to iż jestem ostatnią osobą do złożenia przysięgi.
Niestety przez wzgląd na iż nie mogę pełnić jednocześnie funkcji Kongresmena i Prezydenta FN zmuszony jestem zrezygnować z mandatu zdobytego w wyborach.
W związku z tym prosiłbym Federalną Komisję Wyborczą ( @Leonid Repulijski) o wytypowanie osoby kolejnej która przejmie w zaistniałej sytuacji ostatni zdobyty w tych wyborach mandat.
Ja, Alastor Mariusz Brodzicki, z woli narodu wybrany Kongresmanem przysięgam sumiennie spełniać obowiązki przedstawiciela narodu, realizować dane Suwerenowi obietnice i stać na straży powagi urzędu, jaki piastuję.