Posiedzenie inauguracyjne Kongresu IV kadencji
- Bolesław Kirianóo von Hohenburg
- Rising Star
Re: Posiedzenie inauguracyjne Kongresu IV kadencji
Wraz z kolegą @Tadeusz I Wielki chciałbym zgłosić kandydaturę @Henryk Ziemiański. Proszę współzgłaszającego o potwierdzenie w wątku, a kandydata np. o "zaserduszkowanie" posta.
- Tadeusz I Wielki
- Collaborator
Bolesław Kirianóo von Hohenburg pisze: 08 wrz 2024, 13:06Wraz z kolegą @Tadeusz I Wielki chciałbym zgłosić kandydaturę @Henryk Ziemiański. Proszę współzgłaszającego o potwierdzenie w wątku, a kandydata np. o "zaserduszkowanie" posta.
Potwierdzam zgłoszenie kandydatury.
I oraz IV Prezydent II Federacji Nordackiej, Król Hawilandu, Tadeusz Henrykowski
Aktualnie niedostępny, w razie problemów proszę o kontakt: tadeuszhenrykowski@gmail.com
- Rising Star
Wczoraj o 20:00 minął czas zgłoszeń kandydatur. Zarejestrowano jedną kandydaturę, @Henryk Ziemiański. Nie stwierdzam nieprawidłowości przy zgłaszaniu kandydata. W związku z faktem, że zgłoszony został tylko jeden kandydat, uznaję, że walkowerem staje się kandydatem Kongresu na Premiera. Procedura się powtarza - ma on 48 godzin (do godziny ok. 13:00 dnia 12.09.2024) na wygłoszenie swojego exposé.
DW: @Henryk Ziemiański
Ostatnio zmieniony 10 wrz 2024, 13:14 przez Bolesław Kirianóo von Hohenburg, łącznie zmieniany 1 raz.
- Henryk Ziemiański-Wieniawa
- Collaborator
Wysoki Kongresie,
Kolejny raz staję przy tej mównicy, wygłaszając exposé. Jeszcze dużo pracy przed nami, będziemy starać się rozwijać dalej naszą politykę zagraniczną. Udało nam się zawrzeć traktat dyplomatyczny z Republiką Magnifikatu, z którą chcę, aby nasz kraj utrzymywał przyjazne stosunki. Dlatego priorytetem mojego drugiego rządu będzie w dalszym ciągu nawiązywanie relacji dyplomatycznych z każdą chętną na to mikronacją.
Drugą sprawą jest zorganizowanie Szczytu Integracji Nordackiej. Pomysł, który pojawił się w trakcie mojej prezydentury. Chcę go zrealizować w trakcie tej kadencji Kongresu. Sama integracja nordacka jest dla mnie priorytetem i filarem zdrowej polityki zagranicznej.
Na koniec przemówienia chcę przedstawić skład mojego rządu, od którego oczekuję zdrowej i korzystnej współpracy.
Na wicepremiera i ministra spraw zewnętrznych powołuję Bolesława Kirianóo von Hohenburga, doświadczonego polityka, który jak mam nadzieję, dopełni swoich zadań, w co mocno wierzę.
Na drugiego wicepremiera i ministra sprawiedliwości, gospodarki, nauki i kultury powołuję Tadeusza Henrykowskiego. Jest to osoba, która ma wiele pozytywnych cech i jest gotowa do współpracy na każdym polu. Mam nadzieję, że podoła również w tym rządzie.
Na ministra wojny powołuję Alastora Brodzickiego, doświadczonego żołnierza i Jenerała Szabli Kiriańskiej. Mam nadzieję, że poradzi sobie na stanowisku ministra wojny, realizując z ochotą swoje zadania.
Na ministra spraw wewnętrznych powołuję Henryka Ziemiańskiego, czyli swoją osobę. Doceniając swoje zaangażowanie na tym stanowisku, w tym w sprawie bialeńskich imigrantów, myślę, że poradzę sobie na tym stanowisku w tym rządzie.
Kolejny raz staję przy tej mównicy, wygłaszając exposé. Jeszcze dużo pracy przed nami, będziemy starać się rozwijać dalej naszą politykę zagraniczną. Udało nam się zawrzeć traktat dyplomatyczny z Republiką Magnifikatu, z którą chcę, aby nasz kraj utrzymywał przyjazne stosunki. Dlatego priorytetem mojego drugiego rządu będzie w dalszym ciągu nawiązywanie relacji dyplomatycznych z każdą chętną na to mikronacją.
Drugą sprawą jest zorganizowanie Szczytu Integracji Nordackiej. Pomysł, który pojawił się w trakcie mojej prezydentury. Chcę go zrealizować w trakcie tej kadencji Kongresu. Sama integracja nordacka jest dla mnie priorytetem i filarem zdrowej polityki zagranicznej.
Na koniec przemówienia chcę przedstawić skład mojego rządu, od którego oczekuję zdrowej i korzystnej współpracy.
Na wicepremiera i ministra spraw zewnętrznych powołuję Bolesława Kirianóo von Hohenburga, doświadczonego polityka, który jak mam nadzieję, dopełni swoich zadań, w co mocno wierzę.
Na drugiego wicepremiera i ministra sprawiedliwości, gospodarki, nauki i kultury powołuję Tadeusza Henrykowskiego. Jest to osoba, która ma wiele pozytywnych cech i jest gotowa do współpracy na każdym polu. Mam nadzieję, że podoła również w tym rządzie.
Na ministra wojny powołuję Alastora Brodzickiego, doświadczonego żołnierza i Jenerała Szabli Kiriańskiej. Mam nadzieję, że poradzi sobie na stanowisku ministra wojny, realizując z ochotą swoje zadania.
Na ministra spraw wewnętrznych powołuję Henryka Ziemiańskiego, czyli swoją osobę. Doceniając swoje zaangażowanie na tym stanowisku, w tym w sprawie bialeńskich imigrantów, myślę, że poradzę sobie na tym stanowisku w tym rządzie.
- Rising Star
Dziękuję za wygłoszenie przemówienia. Teraz następuje czas na pytania dot. exposé ze strony Kongresmanów, który trwać będzie do ok. godziny 20:00 dnia 11.09.2024. Wtedy też przystąpimy do głosowania nad wotum zaufania.
- Rising Star
Jak widać nikt nie zadał pytań. Przechodzimy więc do głosowania nad wotum zaufania wobec rządu @Henryk Ziemiański. Głosować można jak zwykle ZA, PRZECIW, lub WSTRZYMUJĘ SIĘ. Głosowanie skończy się około godziny 20:40 dnia 14.09.2024, chyba że wcześniej wszyscy uprawnieni oddadzą głos.
Czy jesteś za wotum zaufania Kongresu FN wobec Rządu Henryka Ziemiańskiego?
ZA []
PRZECIW
WSTRZYMUJĘ SIĘ []
DW: @Alastor Brodzicki@Henryk Ziemiański@Piotr Jankowski@Tadeusz I Wielki
- Henryk Ziemiański-Wieniawa
- Collaborator
ZA [X]PRZECIW
WSTRZYMUJĘ SIĘ []
ZA [X]PRZECIW
WSTRZYMUJĘ SIĘ []
- Rising Star
ZA [X]PRZECIW
WSTRZYMUJĘ SIĘ []
- Tadeusz I Wielki
- Collaborator
ZA [X]
PRZECIW
WSTRZYMUJĘ SIĘ []
ZA [X]
PRZECIW
WSTRZYMUJĘ SIĘ []
I oraz IV Prezydent II Federacji Nordackiej, Król Hawilandu, Tadeusz Henrykowski
Aktualnie niedostępny, w razie problemów proszę o kontakt: tadeuszhenrykowski@gmail.com
- Tadeusz I Wielki
- Collaborator
Szanowni Kongresmeni!
Jako iż zostałem wybrany przez naród na funkcję Prezydenta II Federacji Nordackiej, informuję iż zrzekam się mandatu w Kongresie, i zgodnie z prawem II Federacji pragnę złożyć przysięgę prezydencką:
Ja, Tadeusz Henrykowski, przysięgam w świetle dnia i mroku nocy wiernie i sumiennie wypełniać obowiązki Prezydenta, przestrzegać oraz strzec konstytucji, integralności państwa i jego obywateli. Tak mi dopomóż Jahwe!
Jako iż zostałem wybrany przez naród na funkcję Prezydenta II Federacji Nordackiej, informuję iż zrzekam się mandatu w Kongresie, i zgodnie z prawem II Federacji pragnę złożyć przysięgę prezydencką:
Ja, Tadeusz Henrykowski, przysięgam w świetle dnia i mroku nocy wiernie i sumiennie wypełniać obowiązki Prezydenta, przestrzegać oraz strzec konstytucji, integralności państwa i jego obywateli. Tak mi dopomóż Jahwe!
Ostatnio zmieniony 14 wrz 2024, 19:34 przez Tadeusz I Wielki, łącznie zmieniany 1 raz.