Zamiast pożegnania
- Piotr Jankowski
- Enthusiast
Zamiast pożegnania
Cześć!
Kiedy w czerwcu 2020 stawiałem swoje pierwsze kroki w mikroświecie, naprawdę nie podejrzewałem, że przeżyję tak fantastyczną przygodę. To jeszcze nie koniec, pewnie będę tu i na Bastion jeszcze czasem zaglądał (a gdyby ktoś czegoś pilnie potrzebował, może także napisać do mnie na piotr.jankowski.nor@gmail.com). Niemniej pewnie nieprędko wrócę do dawnej, co by tu jednak nie mówić niewielkiej jednak aktywności. Nic mnie w mikronacjach nie zraziło, ani nie odepchnęło, ale czuję po prostu, że potrzebuję przerwy, zrobić krok na przód, by potem z większą przyjemnością powrócić. W tym miejscu pragnę podziękować wszystkim niesamowitym osobą, które spotkałem na swojej mikronacyjnej drodze. To Wy sprawialiście i nadal sprawiacie, że mam ochotę zaniżać się w wirtualny świat. Dzięki!
W kwestiach formalnych chciałbym zrzec się wszystkich funkcji państwowych (zostawiając sobie, jak długo to możliwe, prawo do nazywania siebie obywatelem II Federacji Nordackiej), w tym funkcji kongresmana, ale jeśli coś ważnego jest do uchwalenia, to mogę jeszcze zagłosować. W ogóle prosiłbym jakąś dobrą duszę o informację jakie kroki prawne powinienem podjąć. Z góry dziękuję.
Do zobaczenia!
Kiedy w czerwcu 2020 stawiałem swoje pierwsze kroki w mikroświecie, naprawdę nie podejrzewałem, że przeżyję tak fantastyczną przygodę. To jeszcze nie koniec, pewnie będę tu i na Bastion jeszcze czasem zaglądał (a gdyby ktoś czegoś pilnie potrzebował, może także napisać do mnie na piotr.jankowski.nor@gmail.com). Niemniej pewnie nieprędko wrócę do dawnej, co by tu jednak nie mówić niewielkiej jednak aktywności. Nic mnie w mikronacjach nie zraziło, ani nie odepchnęło, ale czuję po prostu, że potrzebuję przerwy, zrobić krok na przód, by potem z większą przyjemnością powrócić. W tym miejscu pragnę podziękować wszystkim niesamowitym osobą, które spotkałem na swojej mikronacyjnej drodze. To Wy sprawialiście i nadal sprawiacie, że mam ochotę zaniżać się w wirtualny świat. Dzięki!
W kwestiach formalnych chciałbym zrzec się wszystkich funkcji państwowych (zostawiając sobie, jak długo to możliwe, prawo do nazywania siebie obywatelem II Federacji Nordackiej), w tym funkcji kongresmana, ale jeśli coś ważnego jest do uchwalenia, to mogę jeszcze zagłosować. W ogóle prosiłbym jakąś dobrą duszę o informację jakie kroki prawne powinienem podjąć. Z góry dziękuję.
Do zobaczenia!
- Bolesław Kirianóo von Hohenburg
- Rising Star
Re: Zamiast pożegnania
Zawsze boli gdy mikronacyjne (a zwłaszcza nordackie! (a zwłaszcza kiryjskie)) grono się zmniejsza, choćby na jakiś czas. Niemniej szanuję za szczerość i realistyczne określanie swoich możliwości na dany okres czasu. Niech Ci real lekkim będzie! Ale nie za lekkim, żebyś kiedyś wrócił.
O ile wiem, Twoje główne funkcje publiczne to na tą chwilę Kongresman, żołnierz Zjednoczonych Sił i z ich ramienia zarządca Dystryktu Wojskowego Kilndii oraz Namiestnik Komarchii Nordackiej. Jako reprezentant rządu i Kongresu mogę uznać powyższy post za de facto rezygnację z pierwszego i ostatniego stanowiska, natomiast co do ZS to już pytaj @Albert Fryderyk de Espada, może uzna że służba nie drużba i będziesz musiał dezerterować...
Piotr Jankowski pisze: 04 gru 2024, 17:24W kwestiach formalnych chciałbym zrzec się wszystkich funkcji państwowych (zostawiając sobie, jak długo to możliwe, prawo do nazywania siebie obywatelem II Federacji Nordackiej), w tym funkcji kongresmana, ale jeśli coś ważnego jest do uchwalenia, to mogę jeszcze zagłosować. W ogóle prosiłbym jakąś dobrą duszę o informację jakie kroki prawne powinienem podjąć. Z góry dziękuję.
O ile wiem, Twoje główne funkcje publiczne to na tą chwilę Kongresman, żołnierz Zjednoczonych Sił i z ich ramienia zarządca Dystryktu Wojskowego Kilndii oraz Namiestnik Komarchii Nordackiej. Jako reprezentant rządu i Kongresu mogę uznać powyższy post za de facto rezygnację z pierwszego i ostatniego stanowiska, natomiast co do ZS to już pytaj @Albert Fryderyk de Espada, może uzna że służba nie drużba i będziesz musiał dezerterować...
- Kamiljan de Harlin
- Community Regular
Życzę najmilszego jak się da wypoczynku. Wiem, jak bardzo to człowiekowi czasem potrzebne.

- Piotr Jankowski
- Enthusiast
Bolesław Kirianóo von Hohenburg pisze: 04 gru 2024, 20:31mogę uznać powyższy post za de facto rezygnację z pierwszego i ostatniego stanowiska
to jeszcze dla formalności w takim razie:
Świadomy wynikających z tego konsekwencji zrzekam się mandatu kongresmana II Federacji Nordackiej, oraz rezygnuję ze sprawowania urzędu Namiestnika Komarchii Nordackiej.
Piotr Jerzy Jankowski
- Albert Fryderyk de Espada
- Proficient
Bolesław Kirianóo von Hohenburg pisze: 04 gru 2024, 20:31Zawsze boli gdy mikronacyjne (a zwłaszcza nordackie! (a zwłaszcza kiryjskie)) grono się zmniejsza, choćby na jakiś czas. Niemniej szanuję za szczerość i realistyczne określanie swoich możliwości na dany okres czasu. Niech Ci real lekkim będzie! Ale nie za lekkim, żebyś kiedyś wrócił.
Bez obaw, mimo bycia "wojskowym" pozbawiony jestem cechy którą nade często obserwuję u ludzi nieco bardziej pochłoniętych również moimi zainteresowania a mianowicie kija w dupie.
Wielka szkoda że tracimy tak dobrego i zaangażowanego żołnierza ale trzeba jakoś z tym żyć.
Tym bardziej bardzo na tym ucierpi obóz opozycji który chyba bardziej skurczyć się nie może ale jednak jak widać zawsze może być gorzej. Teraz się zastanawiam nas sensem jakiegokolwiek angażowania się w politykę gdy zostałem sam, z drugiej strony większość swojego życie w mikronacjach byłem mniej lub bardziej sam.
- Henryk Ziemiański-Wieniawa
- Collaborator
Życzę rychłego powrotu do mikronacji. Zawsze będzie ciebie brakować.
- Piotr Jankowski
- Enthusiast
Albert Fryderyk de Espada pisze: 08 gru 2024, 2:01bardzo na tym ucierpi obóz opozycji który chyba bardziej skurczyć się nie może ale jednak jak widać zawsze może być gorzej
Chyba czas na system jednopartyjny 😄
- Heinz-Werner Grüner
- Collaborator
Wróć "silnijeszy"! Tego Ci Herr @Piotr Jankowskiżyczę! No i samorealizacji w realu!
- Albert Fryderyk de Espada
- Proficient
To nawet nie będzie system jedno partyjny to będzie system jedno.
Chociaż muszę przyznać że życie w nim byłoby nieporównywalnie prostsze, niekoniecznie lepsze ale prostsze.