Przywitanie

Jesteś nowy? Przywitaj się z nami!
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Ewe Novak
Apprentice
Apprentice

Przywitanie

Post autor: Ewe Novak »

Dasz Bór. Nazywam się Ewe Novak i jestem nieślubną córką ś.p mojego Ojca Aleksandra. Postanowiłam oddać się życiu publicznemu, i kontynuować dzieło mojego Ojca, dzierżyć jego marzenia dalej. 
Awatar użytkownika
Kamiljan de Harlin
Community Regular
Community Regular

Re: Przywitanie

Post autor: Kamiljan de Harlin »

Dasz bór! Wszyscy jesteśmy wtrząśnięci śmiercią Twojego ś.p. Ojca... Ciężko nam się pozbierać po stracie tak wybitnej jednostki, zarówno pod kątem naukowym, literackim jak i politycznym. Przesyłam najszczersze wyrazy współczucia. Liczę na to, że razem poradzimy sobie z żałobą i uda nam się nie pogrążyć w depresji, lecz kontynuować dzieło Aleksandra teraz i w przyszłości. Niech nam tak dopomoże Jahwe!
Arcydemon wojny, Khorne, wybuchł tak wielkim gniewem na moje proroctwa, że sama jego aura wściekłości wgniotła mnie z impetem w ziemię. Siła uderzenia była tak potężna, że przebiłem się na samo dno lądolodu, na którym stoi stolica Imperium Chaosu. Odnalazłem się wówczas w lochach Khorna, gdzie orędownicy pokoju, spokoju i przyjaźni byli doprowadzani do obłędu niewyobrażalnymi torturami. Widziałem cele więzienne zbudowane z czystej energii nienawiści, w których wszystkie kąty miały więcej niż 180 stopni, a i tak tworzyły jakimś cudem zamkniętą przestrzeń. Samo patrzenie na te oszalałe struktury wywoływało we mnie niewyobrażalne cierpienie, nie wspominając o rzeczach, którym poddawani byli osadzeni - na samo ich wspomnienie skręcam się z bólu.

Awatar użytkownika
Bolesław Kirianóo von Hohenburg
Rising Star
Rising Star

Post autor: Bolesław Kirianóo von Hohenburg »

Szia, Slava Jahwe, Dasz Bór!

Wszyscy wyrażamy ubolewanie nad tragiczną śmiercią Panienki ojca i żywimy nadzieję, że dzięki Panienki staraniom jego dziedzictwo pozostanie żywe tak w Monarchii, jak w całej II Federacji. Liczymy, że pomimo tego trudnego czasu znajdzie Panienka choć trochę ukojenia, wracając do ojczystych ziem.

W tym miejscu chciałbym o coś spytać, gdyż lepszej osoby do rozwiązania tej zagadki raczej nie znajdę. Na jakiś czas przed śmiercią Towarzysza Aleksandra w kirianopolskich kawiarniach zaczęła rozpowszechniać się teoria, jakoby Novak był ukrytym dotąd synem pewnego znanego rewolucjonisty i kolaboranta w czasie rozbiorów Winkulii, a ostatecznie pannordatystycznego polityka, niejakiego Kamiljana de Harlin(a). Czy potwierdza Panienka te rewelacje?

Bolesław Kirianóo von Hohenburg de la Sparasan

w Winkulii jako Mikołaj III

"Gdy gardzisz mszą i pierogiem: Idźże sobie z Panem Bogiem! A kto prośby nie posłucha: W imię Ojca, Syna, Ducha!"

Awatar użytkownika
Ewe Novak
Apprentice
Apprentice

Mój tata nie był idealnym tatą, ale mial w sercu ideę, był idealistą. Wiedziałam że z nim jest źle, ale nie myślałam że tak skońćzy. Był dzielnym człowiekiem. Dziękuję za takie przywitanie i słowa współczucia. 
Ostatnio zmieniony 03 lut 2025, 20:55 przez Ewe Novak, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Ewe Novak
Apprentice
Apprentice

Nie wiem kim był dziadek mojego taty, trzebabyt zrobic badania DNA. 
Awatar użytkownika
Kamiljan de Harlin
Community Regular
Community Regular

Post autor: Kamiljan de Harlin »

// Zachęcam do spersonalizowania swojego profilu - ustawienia zdjęcia profilowego, grafiki w tle, ew. zaimków. @Ewe Novak
Arcydemon wojny, Khorne, wybuchł tak wielkim gniewem na moje proroctwa, że sama jego aura wściekłości wgniotła mnie z impetem w ziemię. Siła uderzenia była tak potężna, że przebiłem się na samo dno lądolodu, na którym stoi stolica Imperium Chaosu. Odnalazłem się wówczas w lochach Khorna, gdzie orędownicy pokoju, spokoju i przyjaźni byli doprowadzani do obłędu niewyobrażalnymi torturami. Widziałem cele więzienne zbudowane z czystej energii nienawiści, w których wszystkie kąty miały więcej niż 180 stopni, a i tak tworzyły jakimś cudem zamkniętą przestrzeń. Samo patrzenie na te oszalałe struktury wywoływało we mnie niewyobrażalne cierpienie, nie wspominając o rzeczach, którym poddawani byli osadzeni - na samo ich wspomnienie skręcam się z bólu.

Awatar użytkownika
Ewe Novak
Apprentice
Apprentice

Dziękuję za podpowiedzenie 
ODPOWIEDZ

Wróć do „Powitania”