Krzysztof Kononowicz (*)

Lokacja: Adlernburg
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Bolesław Kirianóo von Hohenburg
Rising Star
Rising Star

Krzysztof Kononowicz (*)

Post autor: Bolesław Kirianóo von Hohenburg »

W mikronacjach czwartej ściany nie łamiemy prawie nigdy. Owszem, zdarzają się nawiązania i zamaskowane sugestie, ale nic ponad to. Dzisiaj jednak tą prastarą mądrość zignoruję, bo i sprawa poważna. 6 marca 2025 Roku Pańskiego z tego świata odszedł Krzysztof Kononowicz - znany youtuber, celebryta i polityk, pierwowzór mikronacyjnego Krzysztofa Kononova, przedstawiciel nurtu nihilizmu oświeconego oraz ideowy wzór Krzysztofa Stanowskiego (sam to przyznał). Był żywym przykładem tego, że czasem mniej znaczy więcej - samemu będąc bezrobotnym alkoholikiem, uzyskał większą rozpoznawalność niż niejeden przeciętniak. Poprzez swój start w wyborach prezydenckich ujawnił wszystkie patologie współczesnej "demokracji" "liberalnej". Po śmierci jego najbliższego przyjaciela, majora Suchodolskiego w czerwcu 2023 wciąż dzielnie się trzymał, dopóki nie zmogła go choroba, na której pokonanie nie miał szans.

Cały freut Adlernburg oddaje honory swojemu realnemu patronowi. Narracji nie zrobię, bo i temat nie narracyjny.

Spoczywaj w pokoju, Krzysiu.

Bolesław Kirianóo von Hohenburg de la Sparasan

w Winkulii jako Mikołaj III

"Gdy gardzisz mszą i pierogiem: Idźże sobie z Panem Bogiem! A kto prośby nie posłucha: W imię Ojca, Syna, Ducha!"

Awatar użytkownika
Albert Fryderyk de Espada
Proficient
Proficient

Re: Krzysztof Kononowicz (*)

Post autor: Albert Fryderyk de Espada »

[attachment=0]wmremove-transformed (3).jpeg[/attachment]/monthly_2025_03/1274449431_wmremove-transformed(3).jpeg.8d717181533931e239a123d361890b53.jpeg" src="/applications/core/interface/js/spacer.png" />

Obrazek

AFdeEspada@nordnet.fn

Awatar użytkownika
Kamiljan de Harlin
Community Regular
Community Regular

Re: Krzysztof Kononowicz (*)

Post autor: Kamiljan de Harlin »

Niech pokój jego będzie duszny!
Arcydemon wojny, Khorne, wybuchł tak wielkim gniewem na moje proroctwa, że sama jego aura wściekłości wgniotła mnie z impetem w ziemię. Siła uderzenia była tak potężna, że przebiłem się na samo dno lądolodu, na którym stoi stolica Imperium Chaosu. Odnalazłem się wówczas w lochach Khorna, gdzie orędownicy pokoju, spokoju i przyjaźni byli doprowadzani do obłędu niewyobrażalnymi torturami. Widziałem cele więzienne zbudowane z czystej energii nienawiści, w których wszystkie kąty miały więcej niż 180 stopni, a i tak tworzyły jakimś cudem zamkniętą przestrzeń. Samo patrzenie na te oszalałe struktury wywoływało we mnie niewyobrażalne cierpienie, nie wspominając o rzeczach, którym poddawani byli osadzeni - na samo ich wspomnienie skręcam się z bólu.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Kononovburg”