Rada Języka Nordackiego
- Peetri Romanaav
- Community Regular
Re: Rada Języka Nordackiego
Dokładnie. Nie ma sensu usilnie tworzyć języka na wzór francuskiego, gdzie nie mam miejsca na zapożyczenia z innych grup językowych.
Peetri Romanaav
Jego Najjaśniejsza Imperatorska Mość, Imperator Nan Di, Imperator Brodrii, Pan rzeczy widzialnych i niewidzialnych.
Jego Najjaśniejsza Imperatorska Mość, Imperator Nan Di, Imperator Brodrii, Pan rzeczy widzialnych i niewidzialnych.
p.romanoff@meil.nan
- Użytkownik Usunięty 233511
- Experienced
Okej, czyli jak widzę mamy konsensus co do tego, że zostawiamy nordacki w klimacie słowiańskim (czesko-polsko-słowacki). To jeśli debata nad językiem się rozruszała:
Szanowni Państwo!
W związku z pełnioną funkcją Przewodniczącego Rady Języka Nordackiego, ze względu na wzrost zainteresowania naszym językiem, niniejszym
Każda chętna osoba, która chce stać się częścią Rady winna złożyć tu pisemne oświadczenie o chęci dołączenia. Oświadczenia będą zbierane do dnia 13 marca 2025 roku g. 18:00, kiedy to wszystkie zostaną zbiorczo zaakceptowane przez Przewodniczącego.
Zachęcam wszystkich chętnych do dołączenia do Rady Języka Nordackiego, co spowoduje, że nasza debata, nie będzie tylko teoretyczna, ale także praktyczna!
DW: @Obywatel Federacji
W związku z pełnioną funkcją Przewodniczącego Rady Języka Nordackiego, ze względu na wzrost zainteresowania naszym językiem, niniejszym
OTWIERAM NABÓR DO RADY JĘZYKA NORDACKIEGO JAKO CZŁONEK.
Każda chętna osoba, która chce stać się częścią Rady winna złożyć tu pisemne oświadczenie o chęci dołączenia. Oświadczenia będą zbierane do dnia 13 marca 2025 roku g. 18:00, kiedy to wszystkie zostaną zbiorczo zaakceptowane przez Przewodniczącego.
Zachęcam wszystkich chętnych do dołączenia do Rady Języka Nordackiego, co spowoduje, że nasza debata, nie będzie tylko teoretyczna, ale także praktyczna!
DW: @Obywatel Federacji
- Markus Wettin
- Contributor
Szanowny Panie Przewodniczący,
Składam oświadczenie o mojej chęci dołączenia do Rady Języka Nordackiego. Mam nadzieję, że moja obecność w Radzie przyczyni się do rozwoju tej inicjatywy i pozytywnie wpłynie na jej dalszy rozwój.
Z poważaniem,
Składam oświadczenie o mojej chęci dołączenia do Rady Języka Nordackiego. Mam nadzieję, że moja obecność w Radzie przyczyni się do rozwoju tej inicjatywy i pozytywnie wpłynie na jej dalszy rozwój.
Z poważaniem,
(-) Maarik Vettari
- Kamiljan de Harlin
- Community Regular
Zgłaszam się również.

- Użytkownik Usunięty 233511
- Experienced
šanovny obytátele!
Osnajmiam, iž ukončam nabůr. Informuje, že všechne kandidatury ostaly poakceptováne. Vitam Pana @Markus Wettin v Jazykovej Radě Nordackého Jazyka!
V svězku s tym, že Pan @Kamiljan de Harlin ohlasil svojou kandidaturu po čase, v vyjitku poakceptuju jeho osobu v Radě.
DV: @Markus Wettin @Kamiljan de Harlin @Obywatel Federacji
Osnajmiam, iž ukončam nabůr. Informuje, že všechne kandidatury ostaly poakceptováne. Vitam Pana @Markus Wettin v Jazykovej Radě Nordackého Jazyka!
V svězku s tym, že Pan @Kamiljan de Harlin ohlasil svojou kandidaturu po čase, v vyjitku poakceptuju jeho osobu v Radě.
PRVA DEBATA ODBUTSE DNE 5 KVETNA 2025 O HODINE 20:00.
DV: @Markus Wettin @Kamiljan de Harlin @Obywatel Federacji
- Kamiljan de Harlin
- Community Regular
@Andrzej Ordyński@Peetri Romanaav@Ewe Novaki @Bolesław Kirianóo von Hohenburgnie byliby zainteresowani członkostwem w Komisji?

- Bolesław Kirianóo von Hohenburg
- Rising Star
Nie wyrabiam z tworzeniem nawet jednego języka jednocześnie. Poza tym nordacki gryzie.
- Andrzej Ordyński
- Collaborator
Nie wiem w jaki sposób mógłbym się przysłużyć Radzie.
/-/ prof. Andrzej Płatonowicz Ordyński
Premier II Federacji Nordackiej
Premier II Federacji Nordackiej
- Peetri Romanaav
- Community Regular
Szanowny,
Pracujemy aktualnie nad językiem nandyjskim. Oczywiście mogę doglądać postępów w pracach nad językiem nordackim, ale nie wiem na ile aktywnie dam radę działać.
Pracujemy aktualnie nad językiem nandyjskim. Oczywiście mogę doglądać postępów w pracach nad językiem nordackim, ale nie wiem na ile aktywnie dam radę działać.
Peetri Romanaav
p.romanoff@meil.nan
- Markus Wettin
- Contributor
Chciałbym zaproponować utworzenie kanału lub grupy dla Rady na Discordzie, abyśmy w wolnym czasie mogli dzielić się swoimi pomysłami. Mam pewną koncepcję, o której chętnie opowiem, ale w sobotę może się zdarzyć, że nie będę w stanie poświęcić całkowitej uwagi obradom komisji. Chyba, że będziemy dyskutować tutaj na forum, to wtedy nie ma problemu.
(-) Maarik Vettari