Dworek rodziny Skrzyneckich

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Łukasz Benedykt Skrzynecki
Rookie
Rookie

Dworek rodziny Skrzyneckich

Post autor: Łukasz Benedykt Skrzynecki »

Ród Skrzyneckich osiedlił się w Brungerburgu w burzliwym okresie dla Kiranii. Lata 2000–2021 naznaczone były chaosem i powszechną biedą. Mimo trudnych warunków rodzina Skrzyneckich dostrzegła w tej sytuacji ogromną szansę. Alojzy Skrzynecki, ojciec Łukasza, założył dobrze prosperującą firmę – Skrzynecki Company. Początkowo zajmował się handlem bronią i wyposażeniem wojskowym, co idealnie wpisywało się w ówczesne realia. Watażkowie i kolejne rządy chętnie zaopatrywały się u Skrzyneckich, a ich majątek i wpływy systematycznie rosły.

Posiadłość rodu jest niezwykle rozległa. Skrzyneccy wykupili zrujnowany dworek położony kilkadziesiąt kilometrów od miasta, który szybko odbudowali, stopniowo przejmując także okoliczne tereny. Dworek otaczają rozległe pola uprawne. W czasach powszechnej anarchii rodzina wspierała mieszkańców Brungerburga żywnością, a także udzielała schronienia osobom, które straciły cały swój dobytek. Szczególnie matka Łukasza zasłynęła ze swojej dobroci i hojności. Przydomowe uprawy szybko przekształciły się w duże plantacje, na których rodzina hodowała liczne gatunki warzyw i owoców.

Obrazek

JE Łukasz Benedykt Skrzynecki herbu Kozioł

Obrazek

Klon @Artur Kardacz

Awatar użytkownika
Rookie
Rookie

Re: Dworek rodziny Skrzyneckich

Obrazek

Herb rodziny Skrzyneckich

Obrazek

Klon @Artur Kardacz

Awatar użytkownika
Kamiljan de Harlin
Community Regular
Community Regular

Post autor: Kamiljan de Harlin »

Łukasz Benedykt Skrzynecki pisze: 31 mar 2025, 20:16
Obrazek

Herb rodziny Skrzyneckich

Ładny herb! Własnoręcznie robiony?
Arcydemon wojny, Khorne, wybuchł tak wielkim gniewem na moje proroctwa, że sama jego aura wściekłości wgniotła mnie z impetem w ziemię. Siła uderzenia była tak potężna, że przebiłem się na samo dno lądolodu, na którym stoi stolica Imperium Chaosu. Odnalazłem się wówczas w lochach Khorna, gdzie orędownicy pokoju, spokoju i przyjaźni byli doprowadzani do obłędu niewyobrażalnymi torturami. Widziałem cele więzienne zbudowane z czystej energii nienawiści, w których wszystkie kąty miały więcej niż 180 stopni, a i tak tworzyły jakimś cudem zamkniętą przestrzeń. Samo patrzenie na te oszalałe struktury wywoływało we mnie niewyobrażalne cierpienie, nie wspominając o rzeczach, którym poddawani byli osadzeni - na samo ich wspomnienie skręcam się z bólu.

Awatar użytkownika
Rookie
Rookie

No przecież. Jak inaczej by się to wszystko ustawiło? 

Obrazek

Klon @Artur Kardacz

ODPOWIEDZ

Wróć do „Brungerburg”