Drodzy rodacy!
Jestem dumny, że mogę mówić do Was dzisiaj z miasta, w którym przez wieki koronowano norweglandzkich władców, w Białej Grani, nad którą pieczę powierzył mi w 2020 roku wybitny przywódca naszego narodu - cesarz Jakub I. Jestem dumny, że dziś mogę powiedzieć również, że Biała Grań jest częścią najwspanialszego imperium na Pollinie - Monarchii Kiryjskiej prowadzonej pewną ręką, pomimo wszelkich przeciwności przez miłościwie nam panującego Bolesława I, naszego księcia, króla i imperatora. Jesteśmy też częścią jeszcze większej wspólnoty - II Federacji Nordackiej, o którą, jako o nasz wspólny dom obowiązani jesteśmy dbać. Wiele jest jeszcze do zmienienia, aby federacja mogła dalej podążać ku naszym ideałom, dlatego potrzeba nam poważnych i odważnych reform. W pierwszym rzędzie musimy uzdrowić nasze sądownictwo oraz zagwarantować niezbędny stopień niezależności wszystkim prowincją, bo tylko sprawiedliwa i egalitarna Federacja może być prawdziwą potęgą. Tak się składa, że jest człowiek który ma konieczną odwagę i energię by takich zmian dokonać. Szanowni państwo, zapraszam na scenę Augusta de la Sparasana, niezaleznego kandydata do kongresu II Federacji Nordackiej, któremu z tego miejsca udzielam w imieniu Narodowej Partii Norweglandu pełnego poparci w nadchodzących wyborach.