Traktat o uznaniu i nawiązaniu stosunków dyplomatycznych między II Federacją Nordacką a Imperium S&H

Okres: 30 kwietnia 2025 - 24 sierpnia 2025

Skład:

1. @Bolesław Kirianóo von Hohenburg (Koalicja Konserwatywna) - spiker

2. @Borys Zamycki (Nordacka Partia Regionów)

3. @August de la Sparasan (niezrzeszony)

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Bolesław Kirianóo von Hohenburg
Rising Star
Rising Star

Traktat o uznaniu i nawiązaniu stosunków dyplomatycznych między II Federacją Nordacką a Imperium S&H

Post autor: Bolesław Kirianóo von Hohenburg »

Wysoka Izbo,

przedstawiam podpisany dziś Traktat pod ratyfikację.

Wysokie Umawiające się Strony:

Jego Ekscelencja Bolesław Kirianóo von Hohenburg,

Minister Spraw Zewnętrznych II Federacji Nordackiej

w imieniu II Federacji Nordackiej

oraz

Jego Cesarska Mość Snapi,

Cesarz Imperium S&H

w imieniu Imperium S&H

uzgodniły, co następuje:

Artykuł I

1. Wysokie Umawiające się Strony, zwane dalej „Stronami”, uznając swą państwowość oraz suwerenność jako

podmiotów prawa międzynarodowego nawiązują oficjalne stosunki dyplomatyczne.

2. Strony we wzajemnych stosunkach wyrzekają się przemocy i agresji, zaś wszelkie zaistniałe spory

postanawiają rozwiązywać na drodze dyplomatycznej za pomocą dostępnych środków.

Artykuł II

1. Każda ze Stron dopuszcza otwarcie swojego przedstawicielstwa dyplomatycznego na terytorium drugiej

Strony w celu pogłębienia stosunków pomiędzy Stronami.

2. Każdą ze Stron na terytorium drugiej Strony może reprezentować przedstawiciel dyplomatyczny powoływany

zgodnie z prawem wewnętrznym Strony wysyłającej i nie uznawany za „persona non grata” przez Stronę

przyjmującą.

3. Strona przyjmująca tworzy na swoim forum lub innym centrum aktywności odpowiednią przestrzeń dla

przedstawicielstwa dyplomatycznego Strony wysyłającej zapewniając jej swobodę działania oraz

bezpieczeństwo.

Artykuł III

1. Przedstawiciel dyplomatyczny Strony wysyłającej ma obowiązek przedstawić Stronie przyjmującej list

akredytacyjny zaświadczający o powierzeniu mu misji dyplomatycznej.

2. Wydalenie przedstawiciela dyplomatycznego przez i ze Strony przyjmującej następuje poprzez uznanie go za

„persona non grata”.

Artykuł IV

1. Każda ze Stron za pomocą złożenia odpowiedniej notyfikacji może wypowiedzieć niniejszy traktat.

2. W przypadku wypowiedzenia niniejszego traktatu traci on swoją moc z upływem dziesiątego dnia

następującego po dniu notyfikacji wypowiedzenia traktatu drugiej Stronie.

3. Traktat wejdzie w życie z dniem ratyfikowania go przez Strony.

(-) Premier II Federacji Nordackiej, Bolesław Kirianóo von Hohenburg

(-) Jego Cesarska Mość Cesarz Imperium S&H, Snapi

Bolesław Kirianóo von Hohenburg de la Sparasan

w Winkulii jako Mikołaj III

"Gdy gardzisz mszą i pierogiem: Idźże sobie z Panem Bogiem! A kto prośby nie posłucha: W imię Ojca, Syna, Ducha!"

Awatar użytkownika
Kamiljan de Harlin
Community Regular
Community Regular

Re: Traktat o uznaniu i nawiązaniu stosunków dyplomatycznych między II Federacją Nordacką a Imperium S&H

Post autor: Kamiljan de Harlin »

Otwieram debatę nad ratyfikacją przedłożonej umowy. Wyznaczam czas na dyskusję do 11 lipca do godziny 17:00.

@Członek Kongresu

Arcydemon wojny, Khorne, wybuchł tak wielkim gniewem na moje proroctwa, że sama jego aura wściekłości wgniotła mnie z impetem w ziemię. Siła uderzenia była tak potężna, że przebiłem się na samo dno lądolodu, na którym stoi stolica Imperium Chaosu. Odnalazłem się wówczas w lochach Khorna, gdzie orędownicy pokoju, spokoju i przyjaźni byli doprowadzani do obłędu niewyobrażalnymi torturami. Widziałem cele więzienne zbudowane z czystej energii nienawiści, w których wszystkie kąty miały więcej niż 180 stopni, a i tak tworzyły jakimś cudem zamkniętą przestrzeń. Samo patrzenie na te oszalałe struktury wywoływało we mnie niewyobrażalne cierpienie, nie wspominając o rzeczach, którym poddawani byli osadzeni - na samo ich wspomnienie skręcam się z bólu.

Awatar użytkownika
August de la Sparasan
Collaborator
Collaborator

Re: Traktat o uznaniu i nawiązaniu stosunków dyplomatycznych między II Federacją Nordacką a Imperium S&H

Post autor: August de la Sparasan »

Szanowni Państwo,

Ze swojej strony nie zgłaszam zastrzeżeń. Powiem więcej, uważam powyższy traktat za wielki krok w relacjach z discordnacjami i, w szerszym kontekście,  mikronacjami spoza Pollinu.

NordNET:

augustdelasparasan@nordnet.fn

Discord:

August (sagan Amatorii) / august_de_la_sparasan / August#6022

Awatar użytkownika
Borys Zamycki
Apprentice
Apprentice

Post autor: Borys Zamycki »

Wysoka Izbo,

również nie zgłaszam żadnych zastrzeżeń i wyrażam poparcie dla przedłożonego traktatu.
(-) Borys Zamycki (nan. Voris Zamyckud)

Baron Hipșangu (Nan Di)

Gubernator Arctiq

Kiedyś znany jako Mikołaj Patryk Dostojewski

Piszesz coś po nandyjsku i chcesz użyć nandyjskich znaków? Przekopiuj je z mojej sygnatury!

C̦ c̦ | Ș ș | Z̦ z̦ | Ū ū

Awatar użytkownika
Kamiljan de Harlin
Community Regular
Community Regular

Czcigodny Kongresie!

Traktat to pierwszy krok na drodze otwarcia się mikroświata na discordnacje. Wzajemne uznanie i nawiązanie stosunków dyplomatycznych to standard. Mam nadzieję, że nasze relacje wykroczą poza pustosłowie traktatowe. 

@Członek Kongresu

Rozpoczynam głosowanie nad ratyfikacją w związku z upłynięciem czasu przewidzianego na debatę. Głosowanie zakończy się 13 lipca o godzinie 16:00 albo wcześniej, jeśli wszyscy uprawnieni oddadzą głos.

Głosujemy za, przeciw lub wstrzymujemy się od głosu.

Głosuję ZA ratyfikacją traktatu.

Arcydemon wojny, Khorne, wybuchł tak wielkim gniewem na moje proroctwa, że sama jego aura wściekłości wgniotła mnie z impetem w ziemię. Siła uderzenia była tak potężna, że przebiłem się na samo dno lądolodu, na którym stoi stolica Imperium Chaosu. Odnalazłem się wówczas w lochach Khorna, gdzie orędownicy pokoju, spokoju i przyjaźni byli doprowadzani do obłędu niewyobrażalnymi torturami. Widziałem cele więzienne zbudowane z czystej energii nienawiści, w których wszystkie kąty miały więcej niż 180 stopni, a i tak tworzyły jakimś cudem zamkniętą przestrzeń. Samo patrzenie na te oszalałe struktury wywoływało we mnie niewyobrażalne cierpienie, nie wspominając o rzeczach, którym poddawani byli osadzeni - na samo ich wspomnienie skręcam się z bólu.

Awatar użytkownika
August de la Sparasan
Collaborator
Collaborator

Post autor: August de la Sparasan »

Głosuję za.

NordNET:

augustdelasparasan@nordnet.fn

Discord:

August (sagan Amatorii) / august_de_la_sparasan / August#6022

Awatar użytkownika
Borys Zamycki
Apprentice
Apprentice

Post autor: Borys Zamycki »

ZA
(-) Borys Zamycki (nan. Voris Zamyckud)

Baron Hipșangu (Nan Di)

Gubernator Arctiq

Kiedyś znany jako Mikołaj Patryk Dostojewski

Piszesz coś po nandyjsku i chcesz użyć nandyjskich znaków? Przekopiuj je z mojej sygnatury!

C̦ c̦ | Ș ș | Z̦ z̦ | Ū ū

Awatar użytkownika
Kamiljan de Harlin
Community Regular
Community Regular

Zamykam głosowanie w związku z oddaniem głosu przez wszystkich uprawnionych. Kongres jednogłośnie ratyfikował Traktat.

@Bolesław Kirianóo von Hohenburg

ODPOWIEDZ

Wróć do „VI kadencja”