Zaproszenie - Bal 22 lata Teutonii

Przestrzeń do międzynarodowej wymiany informacji i komunikacji
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Wojciech Bombina
Newbie
Newbie

Zaproszenie - Bal 22 lata Teutonii

Post autor: Wojciech Bombina »

Prawie 22 lata temu, bo 29 lipca 2003 roku powstało Cesarstwo Teutonii (a dokładniej jego protoplasta), mikronacja niewątpliwie znana wszystkim, a w dodatku będąca moją wirtualną ojczyzną.

O ironio historia, która zawsze była dla nas Teutończyków ważna nie obeszła się z Teutonią łaskawie. Po zmianie nazwy na cesarstwo Teutonia szybko się wyludniła by ostatecznie upaść i jedynie imitować swoje istnienie, niczym dawne Cesarstwo Leblandii (cóż jest z tymi cesarstwami nie tak?).

Teutończycy po upadku albo w ogóle opuścili mikroświat, albo też udali się w poszukiwania swoich nowych ojczyzn. Pamięć o Teutonii jednak przetrwała.

W tym roku, Arcyksiążę Teutończyków Wojciech Hergemon (Bombina) ma wielką przyjemność zaprosić na bal, który organizuje jego dwór w Nebulheim, ostatnim działającym ośrodku teutonizmu - mieście, skupiającym imigrantów Teutońskich w Dreamlandzie.

Mając na względzie okres wakacyjny i deficyty czasowe potencjalnych zainteresowanych bal odbędzie się w dniach 21 do 30 lipca na forum (przy czym narracyjnie zakładamy, że cała akcja toczy się w krótszym czasie, tj. 3 dni - szczegóły na forum). W planach wspomnienia dawnej świetności, konwersacje i skandale towarzyskie, sprośne dowcipy, wyśmienita kuchnia itd.

[attachment=0]ZAPROSZENIEP.jpg[/attachment]/uploads/monthly_2025_07/ZAPROSZENIEP.jpg.7780aa273dac1a4f624a9759afe4a84a.jpg" src="/applications/core/interface/js/spacer.png" />
Ostatnio zmieniony 19 lip 2025, 16:01 przez Wojciech Bombina, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Kamiljan de Harlin
Community Regular
Community Regular

Re: Zaproszenie - Bal 22 lata Teutonii

Post autor: Kamiljan de Harlin »

Dziękujemy za zaproszenie! Przyjście do zaproszonych osobiście z zaproszeniem to dobry gest, który na pewno zwiększy liczbę zainteresowanych udziałem.
Arcydemon wojny, Khorne, wybuchł tak wielkim gniewem na moje proroctwa, że sama jego aura wściekłości wgniotła mnie z impetem w ziemię. Siła uderzenia była tak potężna, że przebiłem się na samo dno lądolodu, na którym stoi stolica Imperium Chaosu. Odnalazłem się wówczas w lochach Khorna, gdzie orędownicy pokoju, spokoju i przyjaźni byli doprowadzani do obłędu niewyobrażalnymi torturami. Widziałem cele więzienne zbudowane z czystej energii nienawiści, w których wszystkie kąty miały więcej niż 180 stopni, a i tak tworzyły jakimś cudem zamkniętą przestrzeń. Samo patrzenie na te oszalałe struktury wywoływało we mnie niewyobrażalne cierpienie, nie wspominając o rzeczach, którym poddawani byli osadzeni - na samo ich wspomnienie skręcam się z bólu.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Dyskusje o świecie”