Nabór kadry sędziowskiej

Miejsce urzędowania aktualnego Prezydenta II Federacji Nordackiej
Awatar użytkownika
Kamiljan de Harlin
Community Regular
Community Regular

Nabór kadry sędziowskiej

Post autor: Kamiljan de Harlin »

Szanowni Państwo,

w związku z licznymi wakatami, otwarty zostaje nabór kadry sędziowskiej. W tym wątku prowadzona jest rekrutacja na stanowiska w Sądzie Najwyższym II Federacji Nordackiej. Obecnie najwyższym priorytetem jest obsadzenie wakatu na stanowisku Sędziego Najwyższego, które pozostaje nieobsadzone od roku. Dodatkowo, aktywnie poszukujemy Sędziów Federalnych. Po uchwaleniu ustawy o ustroju sądowniczym otworzy się także nabór na asesorów sądowych. W przygotowaniu jest ustawa o systemie finansowym, która ustanowi wynagrodzenie pieniężne dla sędziów i asesorów.

Jeśli chcesz objąć jakiś urząd, napisz w poście:

• jaki urząd Cię interesuje,

• czego oczekujesz od tej funkcji,

• czym konkretnie chcesz się zajmować (nie musisz robić wszystkiego!).

Możesz zgłosić chęć pełnienia funkcji nawet wtedy, gdy jeszcze nie spełniasz wymagań - twoje podanie pozostanie dalej ważne (jeśli go nie wycofasz) i zostanie ponownie rozpatrzone, gdy tylko zaczniesz spełniać konstytucyjne wymogi.

--------

Sędzia Najwyższy

Liczba wakatów: 0

Wymagania

Sędzią Najwyższym może zostać wyłącznie niezaangażowany politycznie Obywatel II Federacji Nordackiej - nie może być członkiem partii ani kandydatem do Kongresu lub na urząd Prezydenta. Zostanie Obywatelem II Federacji Nordackiej jest proste i szybkie: wystarczy napisać coś na forum przez 3 dni z rzędu oraz złożyć wniosek o obywatelstwo wraz z przysięgą w Pałacu Prezydenckim lub e-Federacji.

Zakres obowiązków

• wyznacza składy orzekające - przydziela konkretnych sędziów i asesorów do rozpatrzenia konkretnych spraw,

• akceptuje lub odrzuca nominacje sędziowskie przedstawione mu przez Prezydenta.

Ponadto, korzysta z wszystkich uprawnień Sędziego Federalnego.

--------

Sędzia Federalny

Nieograniczona liczba wolnych stanowisk: przyjmujemy zawsze wszystkich spełniających wymogi chętnych.

Wymagania

Sędzią Federalnym może zostać wyłącznie niezaangażowany politycznie Obywatel II Federacji Nordackiej - nie może być członkiem partii ani kandydatem do Kongresu lub na urząd Prezydenta. Zostanie Obywatelem II Federacji Nordackiej jest proste i szybkie: wystarczy napisać coś na forum przez 3 dni z rzędu oraz złożyć wniosek o obywatelstwo wraz z przysięgą w Pałacu Prezydenckim lub e-Federacji.

Co oferujemy?

• prowadzenie i rozpoznawanie spraw cywilnych, karnych, ustrojowych, etc. (w zależności od kompetencji),

• branie udział w obradach i głosowaniach na posiedzeniach składu orzekającego,

• sporządzanie orzeczeń i uzasadnień

--------

@Mieszkaniec@Obywatel Federacji@Obywatel Federacji - bez prawa wyborczego@Obywatel Ardemii

Ostatnio zmieniony 13 sie 2025, 0:46 przez Kamiljan de Harlin, łącznie zmieniany 1 raz.
Arcydemon wojny, Khorne, wybuchł tak wielkim gniewem na moje proroctwa, że sama jego aura wściekłości wgniotła mnie z impetem w ziemię. Siła uderzenia była tak potężna, że przebiłem się na samo dno lądolodu, na którym stoi stolica Imperium Chaosu. Odnalazłem się wówczas w lochach Khorna, gdzie orędownicy pokoju, spokoju i przyjaźni byli doprowadzani do obłędu niewyobrażalnymi torturami. Widziałem cele więzienne zbudowane z czystej energii nienawiści, w których wszystkie kąty miały więcej niż 180 stopni, a i tak tworzyły jakimś cudem zamkniętą przestrzeń. Samo patrzenie na te oszalałe struktury wywoływało we mnie niewyobrażalne cierpienie, nie wspominając o rzeczach, którym poddawani byli osadzeni - na samo ich wspomnienie skręcam się z bólu.

Awatar użytkownika
Kamiljan de Harlin
Community Regular
Community Regular

Re: Nabór kadry sędziowskiej

[attachment=0]propaganda_nabór_sędziów.jpg[/attachment]/monthly_2025_08/851261603_propaganda_nabr_sdziw.jpg.229c82935c50decb1f7b82a0d5171b0f.jpg" src="/applications/core/interface/js/spacer.png">
Arcydemon wojny, Khorne, wybuchł tak wielkim gniewem na moje proroctwa, że sama jego aura wściekłości wgniotła mnie z impetem w ziemię. Siła uderzenia była tak potężna, że przebiłem się na samo dno lądolodu, na którym stoi stolica Imperium Chaosu. Odnalazłem się wówczas w lochach Khorna, gdzie orędownicy pokoju, spokoju i przyjaźni byli doprowadzani do obłędu niewyobrażalnymi torturami. Widziałem cele więzienne zbudowane z czystej energii nienawiści, w których wszystkie kąty miały więcej niż 180 stopni, a i tak tworzyły jakimś cudem zamkniętą przestrzeń. Samo patrzenie na te oszalałe struktury wywoływało we mnie niewyobrażalne cierpienie, nie wspominając o rzeczach, którym poddawani byli osadzeni - na samo ich wspomnienie skręcam się z bólu.

Awatar użytkownika
Reza I Pahlavi
Apprentice
Apprentice

Post autor: Reza I Pahlavi »

Oczywiście, chętnie się zgłoszę, ale gdy to będzie dotyczyć naszych, wewnętrznych spraw nandyjsko-ordyńskich, taka będzie wola Niebiańskiego Cesarza i Białego Chana oraz będziemy wyłaniać Sędziego Najwyższego dla Cesarstwa Nan Di i dla Nowej Ordy XD
Awatar użytkownika
Burek
Community Regular
Community Regular

Post autor: Burek »

Rozważam zgłoszenie się na urząd Sędziego Federalnego, potencjalnie nawet Najwyższego.
Awatar użytkownika
Kamiljan de Harlin
Community Regular
Community Regular

Burek pisze: 11 sie 2025, 20:53Rozważam zgłoszenie się na urząd Sędziego Federalnego, potencjalnie nawet Najwyższego.

To się świetnie składa! A czy mógłbyś powiedzieć, co sprawia, że dalej się wahasz?

Awatar użytkownika
Damiano Robingren
Collaborator
Collaborator

Post autor: Damiano Robingren »

Po głębokim namyśle oraz rozważeniu swoich kompetencji i doświadczenia chciałbym zgłosić swoją kandydaturę na urząd Sędziego Najwyższego II Federacji Nordackiej
Awatar użytkownika
Kamiljan de Harlin
Community Regular
Community Regular

Po wnikliwej ocenie dotychczasowej mikronacyjnej historii i działalności Panów, zdecydowałem się mianować @Damiano Robingren na Sędziego Najwyższego, a Obywatelowi @Burek oferuję możliwość nominacji na urząd Sędziego Federalnego. 
Ostatnio zmieniony 13 sie 2025, 0:03 przez Kamiljan de Harlin, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Andrzej Ordyński
Collaborator
Collaborator

Post autor: Andrzej Ordyński »

Dyskryminacja mniejszości winkulijskiej.
/-/ prof. Andrzej Płatonowicz Ordyński

Premier II Federacji Nordackiej
Awatar użytkownika
Burek
Community Regular
Community Regular

Post autor: Burek »

Kamiljan de Harlin pisze: 13 sie 2025, 0:02Po wnikliwej ocenie dotychczasowej mikronacyjnej historii i działalności Panów, zdecydowałem się mianować @Damiano Robingren na Sędziego Najwyższego, a Obywatelowi @Burek oferuję możliwość nominacji na urząd Sędziego Federalnego. 

Dobrze, przyjmuje.
Awatar użytkownika
Severin Senile-Decay
Newbie
Newbie

Post autor: Severin Senile-Decay »

Wyświetliła mi się na forum reklama. Szkoda, że nie ma naboru na asesora.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Pałac Prezydencki”