Urozmaicenie linii brzegowej Nan Di

Miejsce dyskusji wszelakich
Awatar użytkownika
Borys Zamycki
Apprentice
Apprentice

Re: Urozmaicenie linii brzegowej Nan Di

Post autor: Borys Zamycki »

Reza I Pahlavi pisze: 04 paź 2025, 22:341. Co się stało z terenami pobatawskimi i ich linią brzegową, bo sprawy nie znam, a może być pouczająca wielce? XD

Batawia "przed":

Batawia "po":

Jakikolwiek pomysł, by w podobny sposób "ubogacić" wybrzeże Nan Di poprzez zatopienie 1/3 kraju, spotka się z moim zdecydowanym sprzeciwem.

Reza I Pahlavi pisze: 04 paź 2025, 22:342. Dehreina się odłączyła? O_O Czy tylko ja myślę o jakiejś doktrynie Pahlaviego, w razie odłączania się terytoriów? XDDD Swojego czasu, miałem ochotę zrobić porządek z Garamantią, jak się odłączyła, szczerze mówiąc 😉

Tu akurat wszystko gra - Dehreina została pokojowo przekazana Rononowi w uznaniu jego zasług dla Nan Di.
Ostatnio zmieniony 05 paź 2025, 9:49 przez Borys Zamycki, łącznie zmieniany 1 raz.
(-) Borys Zamycki (nan. Voris Zamyckud)

Baron Hipșangu (Nan Di)

Gubernator Arctiq

Kiedyś znany jako Mikołaj Patryk Dostojewski

Piszesz coś po nandyjsku i chcesz użyć nandyjskich znaków? Przekopiuj je z mojej sygnatury!

C̦ c̦ | Ș ș | Z̦ z̦ | Ū ū

Awatar użytkownika
Reza I Pahlavi
Apprentice
Apprentice

Post autor: Reza I Pahlavi »

Borys Zamycki pisze: 05 paź 2025, 9:42Batawia "przed":

Batawia "po":

Jakikolwiek pomysł, by w podobny sposób "ubogacić" wybrzeże Nan Di poprzez zatopienie 1/3 kraju, spotka się z moim zdecydowanym sprzeciwem.

Tu akurat wszystko gra - Dehreina została pokojowo przekazana Rononowi w uznaniu jego zasług dla Nan Di.

Ja również się sprzeciwię takiemu "kreatywnemu" wdarciu morza w głąb lądu! 🙂 😉

A jak dla Ronona, to spoko, bo on w sumie został na lodzie (w sumie to na wodzie raczej!)👍
Awatar użytkownika
Kamiljan de Harlin
Community Regular
Community Regular

Post autor: Kamiljan de Harlin »

Reza I Pahlavi pisze: 04 paź 2025, 22:341. Co się stało z terenami pobatawskimi i ich linią brzegową, bo sprawy nie znam, a może być pouczająca wielce? XD

Sprawa została opisana przez Politechnikę Cesarską w Gaudium: https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/insulia/forum/viewtopic.php@t=119.html. Ludowa Republika Magnifikatu zaakceptowała popowodziowe granice, toteż zostały naniesione na mapę Pollinu. Władze Insulii oferowały chyba rok później pomoc Ludowej Republice Magnifikatu w budowie polderów celem cofnięcia wody, ale nie otrzymaliśmy odpowiedzi pozytywnej. 

Arcydemon wojny, Khorne, wybuchł tak wielkim gniewem na moje proroctwa, że sama jego aura wściekłości wgniotła mnie z impetem w ziemię. Siła uderzenia była tak potężna, że przebiłem się na samo dno lądolodu, na którym stoi stolica Imperium Chaosu. Odnalazłem się wówczas w lochach Khorna, gdzie orędownicy pokoju, spokoju i przyjaźni byli doprowadzani do obłędu niewyobrażalnymi torturami. Widziałem cele więzienne zbudowane z czystej energii nienawiści, w których wszystkie kąty miały więcej niż 180 stopni, a i tak tworzyły jakimś cudem zamkniętą przestrzeń. Samo patrzenie na te oszalałe struktury wywoływało we mnie niewyobrażalne cierpienie, nie wspominając o rzeczach, którym poddawani byli osadzeni - na samo ich wspomnienie skręcam się z bólu.

Awatar użytkownika
Reza I Pahlavi
Apprentice
Apprentice

Post autor: Reza I Pahlavi »

Kamiljan de Harlin pisze: 05 paź 2025, 22:38Sprawa została opisana przez Politechnikę Cesarską w Gaudium: https://vonthorn.sarmacja.org/galeria/archive/insulia/forum/viewtopic.php@t=119.html. Ludowa Republika Magnifikatu zaakceptowała popowodziowe granice, toteż zostały naniesione na mapę Pollinu. Władze Insulii oferowały chyba rok później pomoc Ludowej Republice Magnifikatu w budowie polderów celem cofnięcia wody, ale nie otrzymaliśmy odpowiedzi pozytywnej. 

I to to ja lubię, to to ja rozumiem, bo projekt polderów jest całkiem sensowny 😁 Trzeba do niego wrócić.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Gospoda pod Czerwonym Smokiem”