Drodzy Koledzy Nandyjczycy, Szanowni Goście i Przyjaciele,
Na mocy Traktatu o Nordackiej Unii Informatycznej, który wprowadzany w życie jest bardzo powoli (nie z naszej winy), ale chyba już w końcu zacznie funkcjonować, Imperium Nandyjskie jest jednym z podmiotów decydujących o pannordackich systemach informatycznych. Na mocy decyzji Jego Imperatorskiego Wieliczestwa zachowam funkcję członka Rady NUI - nandyjskiego przedstawiciela w trzyosobowym zespole kierowniczym.
Na forum, discordzie i messengerze od miesięcy pojawia się wiele głosów krytycznych wobec technicznego funkcjonowania Nordaty. Czas zebrać wszystkie zastrzeżenia, ale i pomysły na ich rozwiązanie, abym mógł zabiegać w ramach NUI o ich realizację.
Czego potrzeba obywatelom nandyjskim oraz innym użytkownikom, aby czuć się dobrze na wspólnym forum i stronie? Zapraszam do przedstawienia swoich stanowisk. Możecie podawać propozycje rozwiązań, jeżeli coś przychodzi Wam do głosy, albo i nie - nie wszyscy musimy znać się na kwestiach informatycznych.
Czego nam potrzeba? - rzeczowa dyskusja
- Andrzej Ordyński
- Collaborator
Czego nam potrzeba? - rzeczowa dyskusja
/-/ prof. Andrzej Płatonowicz Ordyński
Premier II Federacji Nordackiej
- Borys Zamycki
- Apprentice
Re: Czego nam potrzeba? - rzeczowa dyskusja
Szanowni Koledzy,
gdy piszę posty na tym forum z telefonu, to od naciśnięcia przycisku "Dodaj odpowiedź" do pojawienia się postu na forum, mija średnio ok. 10 minut. To samo się dzieje, gdy piszę wiadomość prywatną.
Dla jasności:
Nie mam pojęcia jak to rozwiązać, ale wychodzę z założenia, że informatycy będą wiedzieli.
EDIT: Celowo napisałem ten post z telefonu, by zmierzyć czas, w jakim pojawi się on na stronie. 11 minut. Panowie, to na serio trzeba ogarnąć, bo aktywność na tym cierpi. 😞
gdy piszę posty na tym forum z telefonu, to od naciśnięcia przycisku "Dodaj odpowiedź" do pojawienia się postu na forum, mija średnio ok. 10 minut. To samo się dzieje, gdy piszę wiadomość prywatną.
Dla jasności:
- ten problem występuje cały czas,
- ten problem występuje nie tylko u mnie,
- tego problemu nie mam dosłownie w żadnym innym miejscu w Internecie.
Nie mam pojęcia jak to rozwiązać, ale wychodzę z założenia, że informatycy będą wiedzieli.
EDIT: Celowo napisałem ten post z telefonu, by zmierzyć czas, w jakim pojawi się on na stronie. 11 minut. Panowie, to na serio trzeba ogarnąć, bo aktywność na tym cierpi. 😞
Ostatnio zmieniony 30 lis 2025, 11:36 przez Borys Zamycki, łącznie zmieniany 1 raz.
(-) Borys Zamycki (nan. Voris Zamyckud)
Baron Hipșangu (Nan Di)
Gubernator Arctiq
Kiedyś znany jako Mikołaj Patryk Dostojewski
Piszesz coś po nandyjsku i chcesz użyć nandyjskich znaków? Przekopiuj je z mojej sygnatury!
C̦ c̦ | Ș ș | Z̦ z̦ | Ū ū

Baron Hipșangu (Nan Di)
Gubernator Arctiq
Kiedyś znany jako Mikołaj Patryk Dostojewski
Piszesz coś po nandyjsku i chcesz użyć nandyjskich znaków? Przekopiuj je z mojej sygnatury!
C̦ c̦ | Ș ș | Z̦ z̦ | Ū ū
- Andrzej Ordyński
- Collaborator
Potwierdzam, że taki problem jest. Mi zdarza się to (ostatnio) w miarę rzadko, ale wiele osób mi zgłaszało, że taka nieprawidłowość występuje. To zniechęcające, jeśli nie ma się bardzo silnej motywacji. 😄
Kolejna sprawa...
Sygnalizowałem już, że Imperium Nandyjskie de facto nie ma dostępu do strony. Jak się poprzewija w dół, to rzeczywiście ND jest wypisane jako jedno z sześciu (sic) państw, a po kliknięciu pojawiają się jakże wyczerpujące informacje:
Potrzebujemy (pod)strony Imperium Nandyjskiego z prawdziwego zdarzenia. I to takiej, którą będziemy w stanie sami edytować, bez proszenia się tygodniami o naniesienie jakiejkolwiek zmiany.
Kolejna sprawa...
Sygnalizowałem już, że Imperium Nandyjskie de facto nie ma dostępu do strony. Jak się poprzewija w dół, to rzeczywiście ND jest wypisane jako jedno z sześciu (sic) państw, a po kliknięciu pojawiają się jakże wyczerpujące informacje:
Opis
Imperium Nandyjskie jest państwem stowarzyszonym z II Federacją Nordacką, którego historia rozpoczęła się w 2021 roku przy okazji jednej z wielu prób reaktywacji Brodrii.
Potrzebujemy (pod)strony Imperium Nandyjskiego z prawdziwego zdarzenia. I to takiej, którą będziemy w stanie sami edytować, bez proszenia się tygodniami o naniesienie jakiejkolwiek zmiany.
/-/ prof. Andrzej Płatonowicz Ordyński
- Bolesław Kirianóo von Hohenburg
- Rising Star
Borys Zamycki pisze: 30 lis 2025, 11:20Nie mam pojęcia jak to rozwiązać, ale wychodzę z założenia, że informatycy będą wiedzieli.
Informatycy też nie wiedzą 😭 Mogę się tylko domyślać, że problem ma jakiś związek z sesją i ciasteczkami.
- Burek
- Community Regular
Bolesław Kirianóo von Hohenburg pisze: 30 lis 2025, 13:12Informatycy też nie wiedzą 😭 Mogę się tylko domyślać, że problem ma jakiś związek z sesją i ciasteczkami.
Może można zapłacić komuś z zewnątrz żeby to naprawił.
- Peetri Romanaav
- Community Regular
To ja tylko poproszę o aktualizację Dziennika Ustaw. Prosiłem o to Jego Ekscelencję Waksmana, ale ten niestety do dziś tego nie załatwił. (Głupio mi postować ustawy jak mamy taki ładny dziennik).
Takich zakładek potrzebuję:
1)Konstytucja Imperium Nandyjskiego, 2) ukazy, 3) ustawy, 4) umowy międzynarodowe, 5) akty wykonawcze, 6) prawo lokalne, 7) prawo zwyczajowe.
Z góry dziękuję ślicznie.
Takich zakładek potrzebuję:
1)Konstytucja Imperium Nandyjskiego, 2) ukazy, 3) ustawy, 4) umowy międzynarodowe, 5) akty wykonawcze, 6) prawo lokalne, 7) prawo zwyczajowe.
Z góry dziękuję ślicznie.
Peetri Romanaav
Jego Najjaśniejsza Imperatorska Mość, Imperator Nan Di, Imperator Brodrii, Pan rzeczy widzialnych i niewidzialnych.
Jego Najjaśniejsza Imperatorska Mość, Imperator Nan Di, Imperator Brodrii, Pan rzeczy widzialnych i niewidzialnych.
p.romanoff@meil.nan