Muzułmanie w FN?

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Andrzej Ordyński
Collaborator
Collaborator

Muzułmanie w FN?

Post autor: Andrzej Ordyński »

Czy w FN są jacyś muzułmanie? Poza migrantami z Bialenii, bo oni i tak są już w Zielonym Kościele, zapewne.

Jakby ktoś zalinkował do jakichś narracyjnych opisów tych hipotetycznych społeczności muzułmańskich w FN, byłbym jeszcze bardziej wdzięczny 
/-/ prof. Andrzej Płatonowicz Ordyński

Premier II Federacji Nordackiej
Awatar użytkownika
August de la Sparasan
Collaborator
Collaborator

Re: Muzułmanie w FN?

Post autor: August de la Sparasan »

Trochę Kugarów jest w Westlandzie, blisko Repujerów był nawet Kalifat Brusznikowy.

Indianie są prawdopodobnie potomkami Kugarskich Mekarigutyrijczyków, posługują się różnymi językami indiańskimi. Wyznają islam bialeński bądź też rdzenną religie Kugarską, Webanizm, występują w całym Westlandzie, lecz większość stanowią w zachodnim Taskasie, południowo-środkowej części kraju (endsej) oraz w niektórych miastach zachodu kraju takich jak Xiasong, Kuczen, Guczan czy Lakxasarn. Obejmują również 1/3 największego miasta Westlandu, Los Alexos.

Tak przynajmniej podaje postnovakowa strona na Micropedii

NordNET:

augustdelasparasan@nordnet.fn

Discord:

August (sagan Amatorii) / august_de_la_sparasan / August#6022

Awatar użytkownika
Henryk Ziemiański-Wieniawa
Collaborator
Collaborator

Post autor: Henryk Ziemiański-Wieniawa »

Na pewno duże skupisko mają  w Achkovie. 
Jego Ekscelencja mgr. net Henryk  Tymoteusz Ziemiański-Wieniawa OSI 

Arcybiskup achkovski  

Generalny Gubernator Państwa Kościelnego Rotria 

Hrabia Bari 

Baron Andalo 

Kawaler Imperium Kiryjskiego herbu Ziemianin 

Awatar użytkownika
Kamiljan de Harlin
Community Regular
Community Regular

Post autor: Kamiljan de Harlin »

Swego czasu był spis powszechny. Ale zmiany demograficzne mogły coś pozmieniać przez 2 lata.

1800 powszechny spis ludności nordaty 2024

Arcydemon wojny, Khorne, wybuchł tak wielkim gniewem na moje proroctwa, że sama jego aura wściekłości wgniotła mnie z impetem w ziemię. Siła uderzenia była tak potężna, że przebiłem się na samo dno lądolodu, na którym stoi stolica Imperium Chaosu. Odnalazłem się wówczas w lochach Khorna, gdzie orędownicy pokoju, spokoju i przyjaźni byli doprowadzani do obłędu niewyobrażalnymi torturami. Widziałem cele więzienne zbudowane z czystej energii nienawiści, w których wszystkie kąty miały więcej niż 180 stopni, a i tak tworzyły jakimś cudem zamkniętą przestrzeń. Samo patrzenie na te oszalałe struktury wywoływało we mnie niewyobrażalne cierpienie, nie wspominając o rzeczach, którym poddawani byli osadzeni - na samo ich wspomnienie skręcam się z bólu.

Awatar użytkownika
karol flibustier keane
Contributor
Contributor

Post autor: karol flibustier keane »

https://www.youtube.com/watch?v=fe8qRj12OhY

ODPOWIEDZ

Wróć do „Zielony Kościół”