Czy warto używać felerne forum?
- karol flibustier keane
- Contributor
Re: Czy warto używać felerne forum?
Spokój!!! Uuuuuu! 😉 Sześciu ludzi poszło z ND razem do Bialenii, nie zgrywaj tu Greka, inspektorku Ryba, bo Jerzy Kiler może i na ciebie dostać zlecenie 😄
- Damiano Robingren
- Collaborator
Burek pisze: 31 sty 2026, 22:36Dlatego powtórzyłem opinię pana Robingrena. Nie mamy pewności czy to silnik (nie znam się na tych kąkuterach, ale to chyba coś innego niż hosting)... więc zmiana silnika niekoniecznie coś pomoże, jeśli to hosting jest winny.
Moim zdaniem problem polega na tym, że requesty po prostu nie docierają do serwera i najłatwiej to sprawdzić w zakładce Network w devtoolsach. Kiedy post laguje, request jest wysyłany (bo widzimy go w liście), ale odpowiedź albo w ogóle nie wraca, albo wraca po absurdalnie długim czasie. Gdyby padał cały silnik to ten request w ogóle by się nie tworzył. No i też wiemy, że przez większość czasu forum działało normalnie i nikt nie zgłaszał problemów przez co raczej to jest problem po stronie hostingu i prawdopodobnie nawalił jakiś firewall albo ich konfiguracja PHP. Tego oczywiście nie jestem w stanie zweryfikować bo nie pracuję w seohost no ale to jest dla mnie najbardziej prawdopodobne po prostu 😕
Ostatnio zmieniony 31 sty 2026, 22:42 przez Damiano Robingren, łącznie zmieniany 1 raz.
- Burek
- Community Regular
August de la Sparasan pisze: 31 sty 2026, 22:37Ej, ale kultura dyskusji trochę tu podupada. Słaba taka prośba.
Myślę, że jest to proporcjonalna odpowiedź wobec oszczerczych bredni o "nielegalnie podejmowanych decyzjach NUI".
- August de la Sparasan
- Collaborator
Burek pisze: 31 sty 2026, 22:41Myślę, że jest to proporcjonalna odpowiedź wobec oszczerczych bredni o "nielegalnie podejmowanych decyzjach NUI".
Te przynajmniej były bez wyzywania od "kobiet lekkich obyczajów".
NordNET:
augustdelasparasan@nordnet.fn
Discord:
August (sagan Amatorii) / august_de_la_sparasan / August#6022

- Andrzej Ordyński
- Collaborator
Burek pisze: 31 sty 2026, 22:41Myślę, że jest to proporcjonalna odpowiedź wobec oszczerczych bredni o "nielegalnie podejmowanych decyzjach NUI".
Jest to informacja, którą otrzymałem od Wicepremiera. Mnie na grupie NUI nie ma od dawna.
/-/ prof. Andrzej Płatonowicz Ordyński
Premier II Federacji Nordackiej
Premier II Federacji Nordackiej
- karol flibustier keane
- Contributor
A są legalne, panie radco wypowiadający się w imieniu nie istniejącej rady? Formalnie, to waść jest uzurpatorem zwyczajnym za takie wypowiedzi, bo nikt waści do zajmowania stanowiska rady nie upowaznił, wiec kto tu debiiluje, to ja nie wiem 😉
- Burek
- Community Regular
Andrzej Ordyński pisze: 31 sty 2026, 22:43Jest to informacja, którą otrzymałem od Wicepremiera. Mnie na grupie NUI nie ma od dawna.
Uchwały NUI są co do zasady publikowane na forum... w ogólnodostepnym dziale.
August de la Sparasan pisze: 31 sty 2026, 22:43Te przynajmniej były bez wyzywania od "kobiet lekkich obyczajów".
Nie no wyzwałem go od debila, kurwa była tylko jako podkreślenie. A tak serio - uważam, że rzucanie fałszywych oskarżeń jest jednak trochę bardziej niegrzeczna niż lekko wulgarna forma.
karol flibustier keane pisze: 31 sty 2026, 22:44A są legalne, panie radco wypowiadający się w imieniu nie istniejącej rady? Formalnie, to waść jest uzurpatorem zwyczajnym za takie wypowiedzi, bo nikt waści do zajmowania stanowiska rady nie upowaznił, wiec kto tu debiiluje, to ja nie wiem 😉
Reprezentuję w Radzie NUI Winkulię zgodnie z traktatem ustanawiającym NUI?
_____________________________________________________________________________________________________
Czy próbuje się teraz zrzucić odpowiedzialność na Radę NUI (czyli chyba na mnie)? Ciekawe, że mamy tutajdwie osoby, które w Radzie NUI już były (APO i August). I co wy zrobiliście, jak byliście w radzie (poza narzekaniem, że nic się nie da zrobić bo Waksman nie pozwoli - tutaj głównie ten ostatni)? To właśnie ja próbowałem zrobić cokolwiek (poza narzekaniem na lewo i prawo) - czyli zaangażowac Robingrena żeby przyjrzał się problemowi. Ja przynajmniej próbowałem zrobić jakiś krok do przodu, wy tylko pierdoliliście. Bravo NUI!
Damiano Robingren pisze: 31 sty 2026, 22:41Moim zdaniem problem polega na tym, że requesty po prostu nie docierają do serwera i najłatwiej to sprawdzić w zakładce Network w devtoolsach. Kiedy post laguje, request jest wysyłany (bo widzimy go w liście), ale odpowiedź albo w ogóle nie wraca, albo wraca po absurdalnie długim czasie. Gdyby padał cały silnik to ten request w ogóle by się nie tworzył. No i też wiemy, że przez większość czasu forum działało normalnie i nikt nie zgłaszał problemów przez co raczej to jest problem po stronie hostingu i prawdopodobnie nawalił jakiś firewall albo ich konfiguracja PHP. Tego oczywiście nie jestem w stanie zweryfikować bo nie pracuję w seohost no ale to jest dla mnie najbardziej prawdopodobne po prostu 😕
Myślisz, że można jakoś temu zaradzić? Coś dałoby się jakoś zrobić?
- Damiano Robingren
- Collaborator
Jedyna myśl jaka mi przychodzi do głowy to przedyskutowanie sprawy z prezydentem i zrobienie specjalnej operacji wojskowej na siedzibę seohost. No a tak bardziej na poważnie to po prostu sugerowałbym przeniesienie forum na inny hosting 😕
- August de la Sparasan
- Collaborator
Burek pisze: 31 sty 2026, 22:55Czy próbuje się teraz zrzucić odpowiedzialność na Radę NUI (czyli chyba na mnie)? Ciekawe, że mamy tutajdwie osoby, które w Radzie NUI już były (APO i August). I co wy zrobiliście, jak byliście w radzie (poza narzekaniem, że nic się nie da zrobić bo Waksman nie pozwoli - tutaj głównie ten ostatni)? To właśnie ja próbowałem zrobić cokolwiek (poza narzekaniem na lewo i prawo) - czyli zaangażowac Robingrena żeby przyjrzał się problemowi. Ja przynajmniej próbowałem zrobić jakiś krok do przodu, wy tylko pierdoliliście. Bravo NUI!
Wyładowałeś się już? Czy jeszcze?
NordNET:
augustdelasparasan@nordnet.fn
Discord:
August (sagan Amatorii) / august_de_la_sparasan / August#6022

- Burek
- Community Regular
Odpowiedz na pytanie... co zrobiłeś dla naprawy problemu jak byłeś radcą NUI?