Od dzisiaj wzruszy Protektorat Wyrtlandia dawniej to było Królestwo Wurstlandii

Awatar użytkownika
Bolesław Kirianóo von Hohenburg
Rising Star
Rising Star

Re: Od dzisiaj wzruszy Protektorat Wyrtlandia dawniej to było Królestwo Wurstlandii

Post autor: Bolesław Kirianóo von Hohenburg »

Waksman pisze: 20 lut 2026, 19:56Ale czego w tym nie rozumiesz? Nie ma znaczenia czy to unia personalna, czy nie - bez zgody Kongresu nie macie takiej władzy, żeby cokolwiek przyłączać do II Federacji.

Ale unia personalna nie jest przyłączaniem XDDDDD Gdzie brat był kiedy ktokolwiek go uczył czegokolwiek 😭

Bolesław Kirianóo von Hohenburg de la Sparasan

w Winkulii jako Mikołaj III

"Gdy gardzisz mszą i pierogiem: Idźże sobie z Panem Bogiem! A kto prośby nie posłucha: W imię Ojca, Syna, Ducha!"

Awatar użytkownika
Burek
Community Regular
Community Regular

Re: Od dzisiaj wzruszy Protektorat Wyrtlandia dawniej to było Królestwo Wurstlandii

Post autor: Burek »

Waksman pisze: 20 lut 2026, 19:56Ale czego w tym nie rozumiesz? Nie ma znaczenia czy to unia personalna, czy nie - bez zgody Kongresu nie macie takiej władzy, żeby cokolwiek przyłączać do II Federacji.

Ale to nie jest część II Federacji 
Ostatnio zmieniony 20 lut 2026, 19:58 przez Burek, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Elisa von Rozmarinowa
Explorer
Explorer

Post autor: Elisa von Rozmarinowa »

Bolesław Kirianóo von Hohenburg pisze: 20 lut 2026, 19:561. *Nordatę

2. To git, ale o wiele lepiej byłoby podłączyć się pod wspólną walutę norda, nie tylko przez wygodę (nord istnieje realnie w systemach Międzynarodowego Banku Pollinu), ale również by wspierać pannordatyzm. A jeśli nie chcesz akurat norda to weź chociaż rubla kiriańskiego, który narracyjnie dalej istnieje.

Masz rację, i chyba to zrobię. Jak kto ma być pod unię personalnej to ja wybieram Rubel Kiriańskiego. W tym sprostuję moje zdanie na ten temat
Awatar użytkownika
Bolesław Kirianóo von Hohenburg
Rising Star
Rising Star

Post autor: Bolesław Kirianóo von Hohenburg »

BeatkaGPT chyba jeszcze sobie nie radzi z streszczaniem pościków i wykładaniem co się ma o nich myśleć. Radzę się wstrzymać z komentowaniem wszystkiego, nim rozwiną tą technologię i będzie można jej swobodnie używać. (do @Waksman ofc)
Ostatnio zmieniony 20 lut 2026, 19:59 przez Bolesław Kirianóo von Hohenburg, łącznie zmieniany 1 raz.

Bolesław Kirianóo von Hohenburg de la Sparasan

w Winkulii jako Mikołaj III

"Gdy gardzisz mszą i pierogiem: Idźże sobie z Panem Bogiem! A kto prośby nie posłucha: W imię Ojca, Syna, Ducha!"

Awatar użytkownika
Elisa von Rozmarinowa
Explorer
Explorer

Burek pisze: 20 lut 2026, 19:57Ale to nie jest część II Federacji 

No tak
Awatar użytkownika
Burek
Community Regular
Community Regular

Jako Minister ds. Ogólnych mówię, że ten herb to się jeszcze odpicuje. Bo jakies dziwne umazane jest.
Awatar użytkownika
Elisa von Rozmarinowa
Explorer
Explorer

Burek pisze: 20 lut 2026, 20:19Jako Minister ds. Ogólnych mówię, że ten herb to się jeszcze odpicuje. Bo jakies dziwne umazane jest.

Ok, spk
Awatar użytkownika
Burek
Community Regular
Community Regular

Bravo Wyrtland!
Awatar użytkownika
Kamiljan de Harlin
Community Regular
Community Regular

Post autor: Kamiljan de Harlin »

Oby tylko kiełbasiarze nie wyszli z grobowca tylko po to, by zaprotestować ożywieniu ich krainy...
Arcydemon wojny, Khorne, wybuchł tak wielkim gniewem na moje proroctwa, że sama jego aura wściekłości wgniotła mnie z impetem w ziemię. Siła uderzenia była tak potężna, że przebiłem się na samo dno lądolodu, na którym stoi stolica Imperium Chaosu. Odnalazłem się wówczas w lochach Khorna, gdzie orędownicy pokoju, spokoju i przyjaźni byli doprowadzani do obłędu niewyobrażalnymi torturami. Widziałem cele więzienne zbudowane z czystej energii nienawiści, w których wszystkie kąty miały więcej niż 180 stopni, a i tak tworzyły jakimś cudem zamkniętą przestrzeń. Samo patrzenie na te oszalałe struktury wywoływało we mnie niewyobrażalne cierpienie, nie wspominając o rzeczach, którym poddawani byli osadzeni - na samo ich wspomnienie skręcam się z bólu.

Awatar użytkownika
Burek
Community Regular
Community Regular

Kamiljan de Harlin pisze: 21 lut 2026, 17:38Oby tylko kiełbasiarze nie wyszli z grobowca tylko po to, by zaprotestować ożywieniu ich krainy...

Nie no, śmiesznie będzie
ODPOWIEDZ

Wróć do „Protektorat Wyrtlandia”