Indywidualne ślubowanie Kongresmena

Zablokowany
Awatar użytkownika
Damiano Robingren
Collaborator
Collaborator

Indywidualne ślubowanie Kongresmena

Post autor: Damiano Robingren »

Wysoka Izbo,

Zgodnie z art. 3 ust. 2 Regulaminu Kongresu, nowi Kongresmeni mogą dołączyć do obrad po złożeniu indywidualnego ślubowania. W związku z rezygnacją Pana Tadeusza Henrykowskiego z mandatu proszę Pana @Henryk Ziemiański-Wieniawao niezwłoczne złożenie ślubowania w celu objęcia wakatu.

Tutaj tekst przysięgi:

Ja, [imie i nazwisko], z woli Narodu wybrany Kongresmanem przysięgam sumiennie spełniać obowiązki przedstawiciela Narodu, realizować dane Suwerenowi obietnice i stać na straży powagi urzędu, jaki piastuję.

Ostatnio zmieniony 21 lut 2026, 16:35 przez Damiano Robingren, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Henryk Ziemiański-Wieniawa
Collaborator
Collaborator

Re: Indywidualne ślubowanie Kongresmena

Post autor: Henryk Ziemiański-Wieniawa »

Ja, Henryk Ziemiański-Wieniawa, z woli Narodu wybrany Kongresmanem przysięgam sumiennie spełniać obowiązki przedstawiciela Narodu, realizować dane Suwerenowi obietnice i stać na straży powagi urzędu, jaki piastuję. Tak mi dopomóż Panie Boże wszechmogący w Trójcy Jedyny i wszyscy święci.
Jego Ekscelencja mgr. net Henryk  Tymoteusz Ziemiański-Wieniawa OSI 

Arcybiskup achkovski  

Generalny Gubernator Państwa Kościelnego Rotria 

Hrabia Bari 

Baron Andalo 

Kawaler Imperium Kiryjskiego herbu Ziemianin 

Awatar użytkownika
Damiano Robingren
Collaborator
Collaborator

Re: Indywidualne ślubowanie Kongresmena

Post autor: Damiano Robingren »

Na podstawie art. 3 ust. 2 Regulaminu Kongresu oraz złożonego ślubowania Kongresmen @Henryk Ziemiański-Wieniawazostał zaprzysiężony i może wykonywać swój mandat.

Serdecznie gratuluję i życzę owocnej kadencji!
Zablokowany

Wróć do „IX kadencja Kongresu II FN”