Od dzisiaj wzruszy Protektorat Wyrtlandia dawniej to było Królestwo Wurstlandii

Awatar użytkownika
Vilarte
Apprentice
Apprentice

Re: Od dzisiaj wzruszy Protektorat Wyrtlandia dawniej to było Królestwo Wurstlandii

Post autor: Vilarte »

@Bolesław Kirianóo von Hohenburg@Elisa Kirianóo von Hohenburg przede wszystkim członkowie OSO, jako w większości rodowici Hasselandczycy, wymagają odpowiedniego uposażenia na czele z dietą, na którą składa się np. specjalistyczny hasselandzki alkohol:

[attachment=0]obraz.png[/attachment]/monthly_2026_02/obraz.png.a8f2a2dd94aa418f54fe4b8defc109e0.png" src="/applications/core/interface/js/spacer.png" />

Więc w razie zainteresowania możemy najpierw dostarczyć pewną ilość tegoż alkoholu, a do tak przygotowanego obozu relokować naszych ludzi, resztę się dogada 😄 

Awatar użytkownika
Elisa von Rozmarinowa
Explorer
Explorer

Re: Od dzisiaj wzruszy Protektorat Wyrtlandia dawniej to było Królestwo Wurstlandii

Post autor: Elisa von Rozmarinowa »

Vilarte pisze: 22 lut 2026, 20:32@Bolesław Kirianóo von Hohenburg@Elisa Kirianóo von Hohenburg przede wszystkim członkowie OSO, jako w większości rodowici Hasselandczycy, wymagają odpowiedniego uposażenia na czele z dietą, na którą składa się np. specjalistyczny hasselandzki alkohol:

Więc w razie zainteresowania możemy najpierw dostarczyć pewną ilość tegoż alkoholu, a do tak przygotowanego obozu relokować naszych ludzi, resztę się dogada 😄 

Rozwin co to jest Członkowie OSO? - Co to jest za ten skrót OSO
Awatar użytkownika
Vilarte
Apprentice
Apprentice

Post autor: Vilarte »

@Elisa Kirianóo von Hohenburg to co wyżej wspomniałem; Oldenburskie Siły Obronne. Taką przyjęliśmy nazwę, ponieważ bazą oddziału jest Wielkie Księstwo Oldenburg, które nasza firma kupiła od Cesarstwa Niemieckiego.
Awatar użytkownika
Elisa von Rozmarinowa
Explorer
Explorer

Vilarte pisze: 22 lut 2026, 21:28@Elisa Kirianóo von Hohenburg to co wyżej wspomniałem; Oldenburskie Siły Obronne. Taką przyjęliśmy nazwę, ponieważ bazą oddziału jest Wielkie Księstwo Oldenburg, które nasza firma kupiła od Cesarstwa Niemieckiego.

Ok, spk
Awatar użytkownika
Piotr Jankowski
Enthusiast
Enthusiast

Post autor: Piotr Jankowski »

Bolesław Kirianóo von Hohenburg pisze: 20 lut 2026, 19:51Pięknie, ale czemu nie nord jako waluta?

z tego co pamiętam można na szczeblu lokalnym wprowadzać walutę wymienną 1 do 1 z nordem.
piotr@mail.vox

Awatar użytkownika
Piotr Jankowski
Enthusiast
Enthusiast

Waksman pisze: 20 lut 2026, 19:56Ale czego w tym nie rozumiesz? Nie ma znaczenia czy to unia personalna, czy nie - bez zgody Kongresu nie macie takiej władzy, żeby cokolwiek przyłączać do II Federacji.

To może rozjaśnię nieco meandry kiriańskiej polityki. Jesteśmy w sekcji "Państwa fabularne", gdzie znajduje między innymi dział "Kiriańskie Terytoria Arktyczne". Kiriańskie Terytoria Arktyczne to państwo kompasu, gdzie, tak się akurat składa, głową państwa jest @Bolesław Kirianóo von Hohenburg. Jak rozumiem ten protektorat ma działać na podobnych zasadach.
piotr@mail.vox

Awatar użytkownika
Piotr Jankowski
Enthusiast
Enthusiast

Łapcie herb, który robiłem ostatnio w ramach projekciku na boku.

[attachment=0]herb.png[/attachment]/monthly_2026_02/herb.png.44cce14a862be68807105e89b302cc90.png" src="/applications/core/interface/js/spacer.png" />
piotr@mail.vox

Awatar użytkownika
Burek
Community Regular
Community Regular

Post autor: Burek »

Fajne, ale czarne still do wywalenia
Awatar użytkownika
Elisa von Rozmarinowa
Explorer
Explorer

Piotr Jankowski pisze: 22 lut 2026, 22:51z tego co pamiętam można na szczeblu lokalnym wprowadzać walutę wymienną 1 do 1 z nordem.

Ja wzorowałam walutą z irl: Funtem Egipskim bo ma symbol E£
Awatar użytkownika
Piotr Jankowski
Enthusiast
Enthusiast

Bolesław Kirianóo von Hohenburg pisze: 22 lut 2026, 20:26Tzn nie wiem czy nas stać, zwłaszcza że po kontaktach możemy sobie wynająć Legion Kiriów za darmo, ale jeśli cena będzie nieduża, to mogę pokryć z własnej kiesy.

Gwardia Wichryjska też mogłaby udzielić wsparcia.
piotr@mail.vox

ODPOWIEDZ

Wróć do „Protektorat Wyrtlandia”