Żądanie złożenia wyjaśnień

Moderator: Moderator w Winkulii

Awatar użytkownika
Burek
Community Regular
Community Regular

Re: Żądanie złożenia wyjaśnień

Post autor: Burek »

Artur Kardacz pisze: 18 mar 2026, 19:39Poziom tej dyskusji jest doskonałym podsumowanie funkcjonowania tego rządu. Ówczesne działania były nie dość że absurdale, daleko odbiegające od właściwej interpretacji przepisów, to naruszyły art. 26 ówcześnie obowiązującej konstytucji. O pomstę do nieba woła fakt, że takie działania były legitymizowane przez obecnie nam panującego monarchę. 

Nie naruszył, czacik coś ci źle podpowiedział. Artykuł 26 mówił o własności prywatnej, nie państwowej.

Niestety radzę szukać dalej, Kardacz. Albo mógłbyś się zająć czymś lepszym niż nieudolne próby podkopywania mnie ze względu na urazy sprzed roku.
Awatar użytkownika
Artur Kardacz
Apprentice
Apprentice

Post autor: Artur Kardacz »

Nie podpowiedział źle. Własność prywatna czy nie, nie posiadałeś odpowiedniego umocowania w prawie do wykonywania takich czynności.
Awatar użytkownika
Burek
Community Regular
Community Regular

Ale mógłbys chociaż czytać to co ci czacik napisze, nie?
Awatar użytkownika
Artur Kardacz
Apprentice
Apprentice

Ale mógłbyś chociaż raz odnieść się merytorycznie, nie? Aczkolwiek czego ja wymagam. Przecież wszystko wychodzące z ust opozycji jest sianiem fermentu itp. i bez sensu to komentować, co już parokrotnie mogliśmy przeczytać. Twoja trollerska gierka raczej szybko mnie nie znudzi. 
Ostatnio zmieniony 18 mar 2026, 20:08 przez Artur Kardacz, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Burek
Community Regular
Community Regular

Artur Kardacz pisze: 18 mar 2026, 20:05Ale mógłbyś chociaż raz odnieść się merytorycznie, nie? Aczkolwiek czego ja wymagam. Przecież wszystko wychodzące z ust opozycji jest sianiem fermentu itp. i bez sensu się to komentować, co już parokrotnie mogliśmy przeczytać. Twoja trollerska gierka raczej szybko mnie nie znudzi. 

Ale przecież Ty też trollujesz. Obaj doskonale to wiemy. Szkoda, że nie robisz tego dla frajdy, czy chociaż jakiegoś wyższego celu, tylko dla tego że próbujesz się jakoś nieudolnie mścić na mnie.

Moim zdaniem mieści się to w kompetencjach premiera jako przedstawiciela władzy wykonawczej, i moim zdaniem przywołane przepisy są podstawą do tego typu działań. Być może jednak ja i czacikGPT interpetujemy to inaczej.
Awatar użytkownika
Artur Kardacz
Apprentice
Apprentice

Słabe, że dotąd jedynym Twoim argumentem jest uczepienie się czacika. Zauważyłem, że często to robisz.

Może kiedyś doczekam się rzeczowej odpowiedzi. 
Awatar użytkownika
Burek
Community Regular
Community Regular

Czarnuchu, dosłownie nie czytasz tego co piszę.
Awatar użytkownika
Artur Kardacz
Apprentice
Apprentice

No dotąd jest coś oo czaciku i tyle. To że masz takie zdanie o przepisach nie satysfakcjonuje mnie jako rzeczowa odpowiedź. 
Ostatnio zmieniony 18 mar 2026, 20:25 przez Artur Kardacz, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Erik Otton von Hohenburg
Apprentice
Apprentice

Post autor: Erik Otton von Hohenburg »

Jeżeli mnie pamięć nie myli, to Ramandia podlega pod kontrole Socjalistycznej Republiki Volkianu, czy zatem upoważnienie wydane przez rząd królewski było jakkolwiek konsultowane z rządem volkiańskim? pomijając już fakt, że konstytucja z dnia 18 stycznia 2024 roku nie zna w swoim porządku prawnym terminu upoważnienia (art. 31.), art. 35. rzeczonej konstytucji głosi z kolei "Rozporządzenia są aktami wydawanymi przez Ministra Stanu i członków Rządu Królewskiego na podstawie upoważnienia udzielonego w Konstytucji bądź w ustawie, w celu jej wykonania.", a zatem jeżeli przyjąć, że jest to rozporządzenie, to w dalszym ciągu jest to wydane z pogwałceniem konstytucji, gdyż nie ma uzasadnienia w ustawie ani też w konstytucji jako, że ówczesna konstytucja nie przewiduje w tym przypadku zasady domniemania kompetencji dla rządu jak ma to ma miejsce np. konstytucji RP. mamy zato art. 8. który głosi że organy władzy publicznej działają w granicach i na podstawie prawa.
Ostatnio zmieniony 18 mar 2026, 20:28 przez Erik Otton von Hohenburg, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Burek
Community Regular
Community Regular

Być może mamy inną interpretację przepisów i kompetencji urzędu Ministra Stanu. Moim zdaniem nie zrobiłem nic nielegalnego.
Ostatnio zmieniony 18 mar 2026, 20:48 przez Burek, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Kancelaria Premiera”