Dziękuję za odpowiedź.
Chcę tutaj napisać szczerze. Nie było mnie w FN z uwagi na sprawy prywatne ale też ogromny marazm oraz monolit polityczny jakim stała się bodaj ta Partia Konserwatywna, gdzie rządzą układziki i kolesiostwo, mniejsza jeszcze o to, można oczywiście się kolegować i szczerze mówiąc - przestraszyłam się dlaczego cały kraj dosłownie wyrzucił Waksmana z FN mimo, że był on od zawsze dobrym składnikiem FN, każdy człowiek ma wady, ale by banować i wyrzucać, wyzywać podsycać nienawiść w taki sposób- to mi się nie mieści w głowie. Do tego nawet osoba z imieniem zaczynającym się na H a kończącym na N - to całkowicie zaaprobowała - korzystając z jakieś intepretacji tego, co wypisywał Waksman albo nie wypisywał - drogą sądowniczą.
Na podstawie takiego procesu to można i mi by coś zarzucić i od razu wyrzucić z kraju, bo pewnie by się coś znalazło? Ale dopóki nie wypierdolono Waksmana z kraju - to kraj istniał, a teraz Muratyka wyszła, i jest to moim zdaniem większa strata niż pewnie wrogowie Waksmana chcieliby zauważyć.
FN stało się toksycznym miejscem i mimo, że wszystko wygląda legalnie, to moim zdaniem Waksman swoimi półlegalnymi działaniami działał z większą godnością niż co poniektóre elementy tutaj. Czy to jest FN dla paru osób, czy dla wszystkich? Waksman przeciwko FN społeczeństwo? A FN społeczeństwo to kto? Bolek, August, Burek i osoba z imieniem zaczynającym się na H a kończącym na N.
Zamiast się dogadać to nie, trzeba wypierdolić kogoś kto był dosłownie od początku, jeszcze od UTN w tym projekcie pannordackim. I jest to dziecinne, i to uzasadnia i to, że mam prawo po prostu chcieć też stąd wypierdolić, bo mogę, a jestem ważnym składnikiem tego kraju, chociażby Repujerstanu i części Westlandu.
Z kolei sam ustrój Monarchii Kiryjskiej niezbyt mi pasuje, ale to głównie z tego powodu że
@Bolesław Kirianóo von Hohenburgma wszechpotężną władzę. Mówisz, że Westland jest najważniejszą częścią Monarchii Kiryjskiej - to mnie zaskoczyłeś. Przecież to ty jesteś najważniejszą częścią? Ja jakoś nie czuję tego, że Westland jest ważny dla Ciebie. Dla was obu, Augusta i Ciebie, raczej nie jest zbyt ważny.
A ja nie chcę Westlandu w takim kraju, który zachowuje się w ten sposób, i wy wszyscy się zburkizowaliście, i nie chcę w takim czymś uczestniczyć. Dajcie mi powód? Czy to Odrodzenie Narodowe to po prostu plucie na wrogów? Teraz też ja będę znienawidzona? Jaka jest doktryna tego kraju? Jak się zastanowię, to albo stąd wychodzę albo nie, ale jest ciężko, bo z takim nastawieniem to sobie nie pogadamy, a ja mówię serio. Już sobie sami budujcie MK i tą FN z jedną prowincją, ale mnie - i Westlandu - w to nie mieszajcie.