Demostat - quasi-referendum ustrojowe

https://kustosz.stempel.org.pl/1118/100849705767928091.pdf
Awatar użytkownika
Kamiljan de Harlin
Community Regular
Community Regular

Re: Demostat - quasi-referendum ustrojowe

Post autor: Kamiljan de Harlin »

Severin Senile-Decay pisze: 16 kwie 2026, 16:38Trzeba szukać pozytywów i cieszyć się, że ma się prawo głosu.

A jakbyś mógł głosować, to co byś najchętniej wprowadził?
Arcydemon wojny, Khorne, wybuchł tak wielkim gniewem na moje proroctwa, że sama jego aura wściekłości wgniotła mnie z impetem w ziemię. Siła uderzenia była tak potężna, że przebiłem się na samo dno lądolodu, na którym stoi stolica Imperium Chaosu. Odnalazłem się wówczas w lochach Khorna, gdzie orędownicy pokoju, spokoju i przyjaźni byli doprowadzani do obłędu niewyobrażalnymi torturami. Widziałem cele więzienne zbudowane z czystej energii nienawiści, w których wszystkie kąty miały więcej niż 180 stopni, a i tak tworzyły jakimś cudem zamkniętą przestrzeń. Samo patrzenie na te oszalałe struktury wywoływało we mnie niewyobrażalne cierpienie, nie wspominając o rzeczach, którym poddawani byli osadzeni - na samo ich wspomnienie skręcam się z bólu.

Awatar użytkownika
Severin Senile-Decay
Newbie
Newbie

Post autor: Severin Senile-Decay »

Kamiljan de Harlin pisze: 17 kwie 2026, 20:33A jakbyś mógł głosować, to co byś najchętniej wprowadził?

Siłę głosu, żeby można było mieć motywację do pozytywnego działania dla Federacji oraz obowiązkowe przerwy w pełnieniu funkcji, żeby nie zabetonować państwa i dać szansę osobom po powrocie lub nowym. Jeśli chodzi o aspekty pozapoltiyczne to bardzo brakuje tutaj systemu osiągnięć i odznaczeń niezwiązanych z pisaniem na forum czy zbieraniem kciuków.
Awatar użytkownika
Kamiljan de Harlin
Community Regular
Community Regular

Post autor: Kamiljan de Harlin »

@Severin Senile-Decay

Siła głosu dla Obywateli już jest – zależna od liczby napisanych pościków przez ostatnie 3 miesiące. Skrypt sam to liczy przed wyborami. Natomiast w referendum padła propozycja, żeby jeden Kongresmen mógł mieć w Kongresie kilka głosów, ze względu na swoje  wysokie poparcie w wyborach. 

Osiągnięcia i odznaczenia to rzeczywiście coś, czego brakuje. Mamy wprawdzie ustanowione kilka orderów i odznaczeń, ale jest ich mało, dawno nikt żadnego nie dostał i nie są one eksponowane nigdzie na profilu obywatela ani pod jego postami. Przydałoby się, żeby te wszystkie osiągnięcia i odznaczenia były widoczne faktycznie, a nie że po prostu są nadawane i tyle w temacie.
Arcydemon wojny, Khorne, wybuchł tak wielkim gniewem na moje proroctwa, że sama jego aura wściekłości wgniotła mnie z impetem w ziemię. Siła uderzenia była tak potężna, że przebiłem się na samo dno lądolodu, na którym stoi stolica Imperium Chaosu. Odnalazłem się wówczas w lochach Khorna, gdzie orędownicy pokoju, spokoju i przyjaźni byli doprowadzani do obłędu niewyobrażalnymi torturami. Widziałem cele więzienne zbudowane z czystej energii nienawiści, w których wszystkie kąty miały więcej niż 180 stopni, a i tak tworzyły jakimś cudem zamkniętą przestrzeń. Samo patrzenie na te oszalałe struktury wywoływało we mnie niewyobrażalne cierpienie, nie wspominając o rzeczach, którym poddawani byli osadzeni - na samo ich wspomnienie skręcam się z bólu.

Awatar użytkownika
Severin Senile-Decay
Newbie
Newbie

Post autor: Severin Senile-Decay »

Kamiljan de Harlin pisze: 18 kwie 2026, 15:32@Severin Senile-Decay

Siła głosu dla Obywateli już jest – zależna od liczby napisanych pościków przez ostatnie 3 miesiące. Skrypt sam to liczy przed wyborami. Natomiast w referendum padła propozycja, żeby jeden Kongresmen mógł mieć w Kongresie kilka głosów, ze względu na swoje  wysokie poparcie w wyborach. 

Osiągnięcia i odznaczenia to rzeczywiście coś, czego brakuje. Mamy wprawdzie ustanowione kilka orderów i odznaczeń, ale jest ich mało, dawno nikt żadnego nie dostał i nie są one eksponowane nigdzie na profilu obywatela ani pod jego postami. Przydałoby się, żeby te wszystkie osiągnięcia i odznaczenia były widoczne faktycznie, a nie że po prostu są nadawane i tyle w temacie.

Taki przeciętny nowy szarak nie jest w stane ocenić z kim rozmawia (pod względem zasług itd.), więc jakieś wyróżnienia by się przydały. Jeśli chodzi o siłę głosu, to miałem też na myśli siłę głosu w kongresie, która by była jednak wyłączona w sprawach podstawowych np. zmiana konstytucji - taki tam element motywacyjny za wysokie poparcie itp. Co do reszty, to musiałbym więcej poczytać, żeby się zorientować.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Utopia”