[Hawiland] Przedruk z Orędzia Królewskiego z dnia 19 kwietnia 2026

Przestrzeń do międzynarodowej wymiany informacji i komunikacji
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Tadeusz I Wielki
Collaborator
Collaborator

[Hawiland] Przedruk z Orędzia Królewskiego z dnia 19 kwietnia 2026

Post autor: Tadeusz I Wielki »

ORĘDZIE KRÓLEWSKIE

Pałac Królewski Hawilandu wraz z Rządem obserwuje sytuacje naruszenia integralności terytorialnej Monarchii Kiryjskiej, prowincji II Federacji Nordackiej. Jako sojusznicy deklarujemy swoje pełne wsparcie dla II Federacji, a w razie potrzeby deklarujemy możliwość użycia wszystkich środków, które pomogą naszym nordackim przyjaciołom. Na obecną chwilę wysłaliśmy uhraińsko-hawilandzki oddział wojskowy na obszar wzdłuż dawnej granicy hawilandzko-westlandzkiej, tak aby dogłębnie obserwować sytuację. Mimo wszystko, w imieniu Królestwa Hawilandu liczymy na to, że sprawa państwowości Westlandu będzie mogła zostać rozwiązana jak najbardziej pokojowo, i jak najbardziej korzystnie dla obu stron.

Źródło: https://hawiland.pl/viewtopic.php?p=1611#p1611
I oraz IV Prezydent II Federacji Nordackiej, Król Hawilandu, Tadeusz Henrykowski

Obrazek

Aktualnie niedostępny, w razie problemów proszę o kontakt: tadeuszhenrykowski@gmail.com

Awatar użytkownika
Kamiljan de Harlin
Community Regular
Community Regular

Re: [Hawiland] Przedruk z Orędzia Królewskiego z dnia 19 kwietnia 2026

Post autor: Kamiljan de Harlin »

Bravo Haviland! Niech żyje Król!
Arcydemon wojny, Khorne, wybuchł tak wielkim gniewem na moje proroctwa, że sama jego aura wściekłości wgniotła mnie z impetem w ziemię. Siła uderzenia była tak potężna, że przebiłem się na samo dno lądolodu, na którym stoi stolica Imperium Chaosu. Odnalazłem się wówczas w lochach Khorna, gdzie orędownicy pokoju, spokoju i przyjaźni byli doprowadzani do obłędu niewyobrażalnymi torturami. Widziałem cele więzienne zbudowane z czystej energii nienawiści, w których wszystkie kąty miały więcej niż 180 stopni, a i tak tworzyły jakimś cudem zamkniętą przestrzeń. Samo patrzenie na te oszalałe struktury wywoływało we mnie niewyobrażalne cierpienie, nie wspominając o rzeczach, którym poddawani byli osadzeni - na samo ich wspomnienie skręcam się z bólu.

Awatar użytkownika
August de la Sparasan
Collaborator
Collaborator

Re: [Hawiland] Przedruk z Orędzia Królewskiego z dnia 19 kwietnia 2026

Post autor: August de la Sparasan »

Władze II Federacji Nordackiej są niezmiernie wdzięczne za wyrażenie wsparcia w tej trudnej godzinie. Dobrze, że mamy na Kontynencie Północnym na kim polegać. Niech żyje Jego Królewska Mość Król Hawilandu! Niech żyje sojusz nordacko-hawilandzki! Chwała Nordacie i Hawilandowi!

NordNET:

augustdelasparasan@nordnet.fn

Discord:

August (sagan Amatorii) / august_de_la_sparasan / August#6022

ODPOWIEDZ

Wróć do „Dyskusje o świecie”