Wniosek o powołanie Krajowych Zakładów Zbrojeniowych

Archiwum Pałacu Prezydenckiego za prezydentury Grzegorza Szaraka von Hohenburga (5.04.2022 - 5.05.2022)
Awatar użytkownika
Grzegorz Szarak
Apprentice
Apprentice

Re: Wniosek o powołanie Krajowych Zakładów Zbrojeniowych

Post autor: Grzegorz Szarak »

Bezpieczeństwo naszego kraju powinno być priorytetem, dlatego postaram się dokonać takich zmian, które przyczynią się do gwarancji pokoju.
Obrazek

Grzegorz Szarak von Hohenburg
Awatar użytkownika
Użytkownik Usunięty 233511
Experienced
Experienced

Post autor: Użytkownik Usunięty 233511 »

No dobrze, cieszy mnie to niezmiernie, ale co z powołaniem Krajowych Zakładów Zbrojeniowych?
Awatar użytkownika
Grzegorz Szarak
Apprentice
Apprentice

Post autor: Grzegorz Szarak »

Rozumiem postulat powstania KZZ, ale osobiście odrzuca mnie fragment szkicu o handlu zagranicznym. Moim zdaniem powinno być to regulowane przez osobną ustawę, bądź traktaty międzynarodowe.
Ostatnio zmieniony 13 kwie 2022, 14:17 przez Grzegorz Szarak, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek

Grzegorz Szarak von Hohenburg
Awatar użytkownika
Albert Fryderyk de Espada
Proficient
Proficient

Post autor: Albert Fryderyk de Espada »

Grzegorz Szarak pisze: 13 kwie 2022, 14:14Rozumiem postulat powstania KZZ, ale osobiście odrzuca mnie fragment szkicu o handlu zagranicznym. Moim zdaniem powinno być to regulowane przez osobną ustawę, bądź traktaty międzynarodowe.

Może i coś w tym jest. Ewentualnie można dodać zapis stwierdzający że prezydent każdorazowo musi zatwierdzi umowę handlową jeżeli chodzi o podmioty zagraniczne.

Obrazek

AFdeEspada@nordnet.fn

Awatar użytkownika
Experienced
Experienced

Fakt, musimy się jakoś zabezpieczyć przez chociażby sprzedażą broni dla krajów nam nieprzychylnych. Wiadomo co czasami pieniądze mogą zrobić z takim dyrektorem... Tylko jak to regulujemy? Zmiana ukazu czy jakaś ustawa? ?

No i tutaj gorąca prośba do Pana Prezydenta @Grzegorz Szarak - proszę nie zapomnieć powołać Alberta na dyrektora ?
Awatar użytkownika
Albert Fryderyk de Espada
Proficient
Proficient

Post autor: Albert Fryderyk de Espada »

Waksman pisze: 15 kwie 2022, 0:47No i tutaj gorąca prośba do Pana Prezydenta @Grzegorz Szarak - proszę nie zapomnieć powołać Alberta na dyrektora ?

W sumie to mogę sprawować tą funkcję jako Hörenkommendanta i wydaje mi się że w takiej formie też by to się sprawdziło.

Niemniej teraz kiedy mamy wymaganą zgodę należy wziąć się do działania. Trzeba będzie stworzyć dział KZZ, chyba najlepiej zrobić to w dziale Wielkiej Armi Republiki jako nowe podforum, w międzyczasie zaproponuję prezydentowi umowę między KZZ a Atlas Möonerskap nadającą KZZ prawa licencyjne na konstrukcje Atlasu oraz najpewniej na kooperację w produkcji sprzętu dla WAR.

Obrazek

AFdeEspada@nordnet.fn

Awatar użytkownika
Experienced
Experienced

Albert Fryderyk de Espada pisze: 15 kwie 2022, 0:55W sumie to mogę sprawować tą funkcję jako Hörenkommendanta

A no tak, fakt, zapomniałem, że Hörenkommendant jest Prezesem KZZ z automatu.

Albert Fryderyk de Espada pisze: 15 kwie 2022, 0:55Niemniej teraz kiedy mamy wymaganą zgodę należy wziąć się do działania. Trzeba będzie stworzyć dział KZZ, chyba najlepiej zrobić to w dziale Wielkiej Armi Republiki jako nowe podforum

Tu z rzeczy technicznych potrzebne są dwie rzeczy:

1. Profil instytucji w Ewidencji,

2. Dział KZZ.

Co do tego pierwszego to zaraz takowy stworzę oraz przekażę jego pieczę @Albert Fryderyk de Espada. Walnij tam jakiś fajny opisik. O logu podyskutujemy w dziale KZZ ?

Odnośnie drugiego punktu tu zapraszam cię Albercie do wątku wniósk i prośbów w PSI, coś tam wymodzimy ;>
ODPOWIEDZ

Wróć do „III PRM - Grzegorz Szarak von Hohenburg”